2006:

29.12.2006

I dag rejste Trines føl hjem, så er nu kun er mine egne 4 tilbage hjemme på bondegården.

 

 

10.12.2006

Jeg lokkede Lars til at tage et par billeder af de 2 mudderprinsesser:

Duchess

Magdalena

19.11.2006

Jeg trak de resterende 4 ponyer fra engen hjem i Inge's gamle stald som jeg har lejet igen i vinter.

 

 

18.11.2006

Så kom den store dag hvor jeg skulle have ponyer på bondegården. Det har jeg længe glædet mig til, og nu var det endelig nu hvor jeg skulle have ponyerne lige udenfor døren. Diana blev afleveret hos Søren Jørgensen, tusind tak for lån! De 4 ponyer jeg havde valgt skulle med på gården var Duchess og Magdalena, så de kunne blive trænet, og Elgreco og Estienne, så jeg ikke har så langt at køre, når jeg skal holde opsyn med dem når de skal fole. Pga. der endnu ikke er anlagt fold, måtte jeg nøjes med disse i denne omgang, vi har hegnet et lille stykke ind de kan gå på i vinter, næste år får de alle lov til at komme hjem.

 

Ud over mine egne 4 ponyer, kom der 2 på gæstevisit. Trines føl, Porsgaards Polly Pocket og Porsgaards Texas Triumph, skal gå hos mig en måneds tid indtil fravænningen er overstået.

 

Alle 6 ponyer, fra venstre Elgreco, Estienne, begge Trines føl, Magdalena & Duchess

11.11.2006

 

Duchess og Maggie er vænnet fra, det betyder lidt bytten rundt på ponyerne. Mentha og Diana er kommet tilbage på engen, og Elgreco og Estienne er kommet ned til stalden. De skal i vinter være tanter for de 2 små. Alt omkring fravænningen er gået helt uden problemer, kun en smule kalden fra begge sider. Jeg bruger "kold tyrker" metoden, så det ikke er noget med at de er sammen og dagen og skilt om natten. Det er lige fra det ene til det andet, det har jeg bedst erfaring med, og både føllene og hopperne er hurtigt klar over hvad der er sket.

Føllene knyttede sig hurtigt til de nye tanter, som de jo heldigvis allerede kendte.

 

 

05.11.2006

Forberedelserne til at føllene skal vænnes fra er nu begyndt. Jeg har i dag trukket Mentha, Diana og føllene hjem i stalden, så føllene lige kunne vænne sig til de nye omgivelser, som de nok ikke kan huske fra da de var helt små. Det er så planen at Mentha og Diana kommer til bage på engen i næste weekend, og jeg finder et par tanter til de små, så de ikke er helt alene i verden.

 

Mentha & Diana

15.10.2006

 

Mentha har deltaget i materialprøven i Skanderborg. Jeg havde min 10-årige kusine Camilla Rose til at ride hende, og de to gjorde det bare rigtig fint. Jeg er stolt af de to piger! Der var på dagen kun 3 rideprøver, inkl. Mentha. En skam at der ikke er flere der gider ligge det arbejde i prøven som det kræver at stille til rideprøve. Det er i mine øjne den sværeste af prøverne, men også den, sammen med køreprøven, der viser brugsevnen bedst.

Vi havde en rigtig dejlig dag, og tak til Sara der var barnepige for Magdalena :) Jeg lærte at det ikke bare lige er noget man gør, at stille en hoppe med føl ved siden til sådan en prøve.

 

Se mere under resultater

Magdalena & Duchess

24.09.2006

Trine fra stutteri Porsgaard og jeg har i dag var på heste-kigge-tur hos hinanden. Det er smadder hyggeligt, og alle ponyerne, bliver diskuteret, vendt og drejet og gennemgået fra alle leder og kanter. Det er nu også rart med nogle fremmede øjne til at kommentere ens heste, da man jo kan være blind overfor nogle fejl, nu hvor de jo er ens små yndlinge.

Det blev også til et dejligt gensyn med lille Emilia, som ikke længere er så lille. Hun er ved at blive en rigtig dame, og hun ser faktisk rigtig godt ud, hvis jeg selv skal sige det. Det bliver spændende at se hvordan hun klarer sig, når hun til næste år igen indtager showringen.

 

Her til højre ses hun sammen med Trines hingsteføl, Porsgaards Texas Triumph, e. Kylenstens Rex. En dejlig lille basse, som er dybt forelsket i den smukke Emilia og ikke viger fra hendes side, men det kan man jo godt forstå :)

20.09.2006

Jeg har meldt Mentha til materialprøve, det er et rigtig godt initiativ at hopper nu også frivilligt må deltage, og det vil jeg gerne bakke op om. Deres brugsværdi er i mine øjne lige så væsentlig som hingstenes. Så jeg har udnyttet at jeg har nogle små hestetossede kusiner. Camilla på 10 år, skal ride Mentha og hun var i dag for første gang ude at ride hende. Det gik super fint, jeg er meget stolt af dem begge som gjorde det rigtig godt.

 

 

19.08.2006

I dag er det Maggie's fødselsdag hurra hurra hurraaa... Præcis 3 måneder gammel, og stadig bare super smuk :)

Vi var i dag en tur i Egtved, til Fjordheste følskue, for at blive besigtiget og chippet. Vi fulgtes med Trine Porsgaad og hendes kollega Helle som hun havde hyret til at køre trailer for hende. Afsted det gik med 2 trailere med hver 2 hopper med føl i. Begge mine små piger tog turen i stiv arm, de var utroligt nemme og læsse begge to, så de fik en rigtig god oplevelse ud af det.

 

Se hvor træt man bliver efter sådan en på opleveren...

Magdalena

Duchess

Begge føl er utrolig kærlige og elsker at nusse, de er helt tamme og man kan gå helt hen og sætte sig ved dem mens de ligger ned. Desværre har vi ikke rigtig fået trænet at gå i snor, så der bliver ikke noget følskue til os i denne omgang, men så skal vi nok tage revanche til foråret!

 

 

12.08.2006

Nu går der nok et stykke tid inden I igen hører fra os, computeren bliver pakket ned da vi skal til at flytte inden for den nærmeste fremtid, men vi vender stærkt tilbage, med alt hvad der er sket i mellemtiden, i november eller december, når vi har fået internet på bondegården.

 

Indtil da, nyd lige alle mine skønne ponyer, og Diana :) Kunne man overhovedet ønske sig mere??

11.08.2006

 

 

 

 

I dag er det Duchess' fødselsdag hurra hurra hurraaa... Præcis 3 måneder gammel. Hvis man tror på de vise ord, 3 uger, 3 måneder og 3 år er der man kan se om hesten bliver god, så er jeg mere end tilfreds med mit indkøb, vurder selv :)

 

 

 

 

Se også lige Lyne og Ravenna som begge er 3 år...!

Lyn-Ild

Ravenna

 

05.08.2006

Så er Elgreco og Estienne hjemme igen. Det blev et længere visit hos Merete og Erik, da begge hopper løb om en gang, de havde det nok for godt derude :)

 

Elgreco er bedækket fra d. 20.07 - 24.07 og Estienne fra 24.07 - 28.07, så de havde begge relativt korte brunster og slog fra lige fra den ene dag til den anden hvilket jo lover godt, så om 11 måneder løber der forhåbentlig en Renoir-junior og endnu en Harald-junior rundt på mine folde.

 

Her ses min første Harald-junior, Gyldenlunds Magdalena, det lover jo rigtig godt:

 

29.07.2006

 

 

 

Stutteri Porsgaard og jeg var i går på dyrskuet i Ribe, det er første gang vi deltager, og det var egentlig mest for hyggens skyld. Jeg havde Mentha med og Sara havde Skovvangens Dana med. Vi havde en rigtig god dag, med fint vejr.

 

Mentha klarede sig rigtig fint. Hun gik fløj i følhoppeholdet, med 23p. Fik ærespræmie, samt løb med titlen som skuets bedste hoppe.

 

Se mere under resultater

 

 

 

22.07.2006

Vi har købt bondegård!!!

Min helt store drøm er gået i opfyldelse, Lars og jeg har købt et nedlagt landbrug. Ihh hvor jeg glæder mig til at få ponyerne lige uden for døren.

 

I den forbindelse har jeg netop i dag hentet vores kommende muse-jæger, "Bjerregårds Eigil". Jeg så Eigil først gang for en måneds tid siden hvor jeg var et smut på Stutteri Bjerregård inden Herning. En kat i en lejlighed, det er nu lidt synd, men nu hvor vi har købt gård så kunne jeg jo godt få den lille fætter, som nu er døbt Eigil :)

12.07.2006

 

 

De sidste par dage har stået på projekt "Tæm-Duchess", og det må siges at være lykkedes i stor stil. Hun har indtil nu været meget nysgerrig og interesseret i mennesker, men dog holdt sig på afstand. Det gør hendes mor jo, så det var nok det sikreste. Men det er overstået, nu kan man faktisk ikke gå i fred for de 2 små skønne følbasser ude på marken, men det er jo også helst sådan det skal være. De er nu dejlige, de 2 små piger.

Merete Henriksen ringede i går og fortalte, at nu var begge mine piger blevet bedækket, Estienne slog fra i mandags, så nu skal der bare lige gå 3 uger, så de kan blive prøvet af. Håber de holder, især spændt på Estienne, da det jo er første gang hun er på herrebesøg.

 

Lars og hans pony, Lyn-Ild.

Han fik hurtigt ejerfornemmelser over hende, det må have været kærlighed ved første blik :)

 

Lige et par ekstra billeder fra den anden dag...

Veninder

Snyde-ponyen, Flicker som jo desværre igen ikke kom i fol.

Nu får hun lige lov at vente til næste år inden vi prøver igen.

Smuk det er hun nu stadig !

Bemærk hendes 1-tal på baglåret, hun har høje tanker om sig selv ;)

2 smukke føl hopper,

Diana & Merry Mentha

 

24.06.2006

 

Mentha, Diana og børn er i dag flyttet på engen, ned til Flicker, Lyne og Ravenna. Sammenlukningen forløb helt uden problemer. Et par runder i fuld galop, og så ellers næserne i jorden og nyde det skønne græs. Jeg benyttede samtidig lejligheden til at rykke hegnet på den øverste mark, så de har fået endnu en stribe med masser af græs. Det er så højt at føllene kan blive helt væk i det. Så nu mangler Elgreco og Estienne bare at komme hjem fra hingst så er der atter samling på tropperne.

02.07.2006

Netop hjemvendt efter 3 skønne dage på Landsskuet i Herning. Selvom jeg ikke selv havde meldt nogen til, så skal man jo nødigt gå glip af dette. Jeg havde derfor lånt mine hænder ud til Stutteri Fjordglimt, som i år havde en samling med og derfor tilmeldt mange ponyer. Jeg træk den lille smukke følle-prinsesse Fjordglimts Golden Gloria. Hun er et rigtig skønt føl, som har en lovede fremtid foran sig som avlshoppe. Desuden lånte jeg hendes mor, Menai Lady Georgina til mønstringskonkurrence hvor vi scorede 47 point.

Lars passede mine heste mens jeg var i Herning, og han er blevet rigtig fine venner med Duchess, som han nu betragter som hans :)

 

19.06.2006

 

Fredag d. 16 og lørdag d. 17 var der dyrskue i Horsens. Jeg havde lidt forsigtigt valgt at tilmelde Ravenna, så håbede jeg på at knæet kunne holde til strabadserne - og det kunne det heldigvis. Jeg mønstrede hende selv, måske ikke helt så optimalt som det kunne have været, men nu går det den rigtige vej.

Det var to rigtig skønne dage, hvor Ravenna fik en ordentlig én på opleveren. Det var første gang hun var med på dyrskue, og det er trods alt noget andet end plageskuerne, som forløber mere roligt. Hun klarede sig super fint, fløj i 3-års hoppe holdet, 23p + ærespræmie, og sørme om hun ikke også blev nr. 2 i konkurrencen om skuets bedste 3 års. Hun indfriede så rigeligt mine forventninger/forhåbninger til hende.

 

Desuden er Elgreco og Estienne, d. 18., rejst på herrebesøg, se mere under Bedækninger.

 

 

 

En stolt ejer med sin pony :)

 

10.06.2006

Det var skønt at komme op på marken i dag og se hvordan de to små havde fundet ud af at det er rart at have en på sin egen størrelse. De går rundt sammen på marken og udforsker alt det nye spændende, men også lidt farlige. Selvom Maggie er den "lille" så er hun den modigste, men Duchess følger lige i hælene på hende. De er herlige at sidde og betragte, jeg er sikker på at de nok skal få rigtig meget glæde af hinanden de to. Diana er desuden kommet sig rigtig godt, hun er den type følhoppe der giver alt til føllet, og med et så stort føl som Duchess allerede er så er hun kommet på hårdt arbejde. Men lidt mere græs og en skovl korn i ny og næ, det har allerede gjort underværker. Hun er også allerede klar over at når jeg er der så skal hun i hånd, det havde hun i starten ellers ikke meget lyst til da hun er lidt reserveret, men i dag kunne jeg kalde både hende og Mentha ind i stalden, det var rigtig dejligt. Hun skal jo helt ikke forbinde mig med noget skidt, da hun jo skal bo her det næste halve års tid.

 

Jeg har læst et sted at man skal betragte unghesten når den er 3 uger, 3 måneder og 3 år, der skulle man især kunne se om den bliver god. Om det passer ved jeg ikke men Maggie er nu præcis 3 uger (og 1 dag) og jeg er bestemt tilfreds med hvad jeg ser. Go'e gamle Harald har føjet endnu en datter til hans samling af skønne afkom, hvis jeg da selv skal sige det :)

Magdalena, 3 uger

Duchess, ca. 4 uger

05.06.2006

Far, Lars og jeg brugte hele formiddagen på engen. Den trængte til at blive klippet lidt under hegnet, 2 mænd med hver deres buskrydder, det kan heldigvis hurtigt blive til noget. Jeg selv brugte tiden på at sætte hegn, så de kunne få en stribe af de høje græs på den øverste mark. Jeg brugte samme metode sidste år med succes, så det prøver vi lige igen. Hopperne nød rigtig at komme op på det høje græs.

Ravenna, klar til dyrskue om 11 dage

Min nu skimlede Lyn-Ild :)

Estienne, Flicker & Elgreco

04.06.2006

Jeg valgte for en sikkerheds skyld at lukke hopperne på stald i går aftes. Når man har en lånehest på besøg vil man jo gerne passe lidt ekstra på den. Jeg vil jo også frygtelig gerne hvis de 2 hopper kunne få lidt glæde af hinanden, og ikke behøvede at gå i hver sin ende af marken, så de blev lukket i bokse lige ved siden af hinanden, så havde de natten til at se hinanden lidt an. Det har tilsyneladende også hjulpet, de er ikke bedste veninder, men de kan da stå fredeligt at græsse ved siden af hinanden nu, så jeg er sikker på at de nok skal komme. Føllene er også allerede så småt begyndt at skule efter hinanden, så mon ikke de leger og hygger sig om nogle dage, når der er faldet helt ro over hopperne.

03.06.2006

 

Duchess & Diana netop ankommet

 

 

 

 

Hele min mors familie har været samlet i dag for at fejre mormor og morfars fødselsdage. Og så skulle vi da lige et smut op forbi og se føllene og hilse på de andre. Jeg har fået præget mine små kusiner godt, de er lige så hestetossede som jeg selv er. Dejligt! :)

 

 

 

26.05.2006

 

 

I dag ankom Duchess og Mor, Diana. Jeg kørte ud til Søren og Gerda for at hjælpe med at få hende læsset i traileren. Det gik nu helt uden problemer. Så kørte jeg ned i stalden for at få kaldt mine egne ind i stalden inden Søren og Gerda kom med traileren, så da de ankom var mine egne i stalden. Jeg havde tænkt at kun Mentha og Diana + føl skulle gå nede ved stalden, så de blev lukket ud sammen. Det passede dog ikke Mentha at pludselig skulle gå sammen med en helt fremmed, så hun var lige oppe at markere sig nogle gange. Diana lader sig heldigvis ikke sådan kue.

Og jeg er bare super tilfreds med med mit nye føl så det bliver jo ikke bedre.

 

Estienne og Flicker er kommet på engen. Tror ikke der kommer noget føl fra Flicker, men holder stadig øje med hende.

 

 

Camilla, Cecilie & Elgreco

Se lige en rigtig livsglad pige... Det er herligt at komme op på marken og se hende løbe sådan rundt. Hun er en rigtig livsnyder der er klar til at tage hele verden med storm. Mentha er i øvrigt en rigtig god mor, hun malker rigtig godt, og hun har et dejligt roligt temperament og er utrolig nem at omgås, også nu efter føllet er kommet.

 

Jeg og Maggie sad og nussede lidt i boksen i dag mens mor fik lidt at spise, da det pludselig slog mig at hun har hendes oldemors (Merry Mentha of Netherley) store smukke øjne. Det er nu heller ingen skam at ligne hende, hun var en fantastisk hoppe, som mange straks lagde mærke til, grundet hendes udstråling.

 

25.05.2006

Magdalena, som jeg i daglig tale har døbt "Maggie", er rigtig vokset. Hun er nu en uge gammel og er blevet mere harmonisk at se på. Et rigtig fint føl, som jeg er meget glad for. Hun er ikke til salg, jeg vil selv beholde hende og se om hun i fremtiden kan gå ind i avlen.

Maggie og Mor

Jeg har også sikret Maggie, at hun får en veninde at vokse op med, idet min søde kæreste har foræret mig dette skønne hoppeføl, avlet af Søren Jørgensen, i fødselsdagsgave.

 

Duchess og Mor

Jeg har længe ønsket mig én fra Sørens rigtig gode D-stamme, som består af ene skønne afkom. Diana har lavet en række fantastiske føl, og Søren har stadig mange gående, så der er alle tiders mulighed for at finde sig en rigtig god hoppe deriblandt. Jeg var derovre for at se dem, og alle er de skønne på hver deres måde, men den lille ny stjal mit hjerte. Hun er simpelthen noget så bedårende. Da hun endnu var navnløs fik jeg lov at døbe hende, eneste krav var at hun jo som alle de andre skulle starte med D. Så her er hun så, Skovvangens Duchess. Hendes side er endnu under opbygning, men nu kan I da lige nyde lidt billeder af prinsessen. De er alle taget af Sara Porsgaard, tusind tak for det :)

 

Søren har været så rar at sige at jeg må låne mor Diana, så jeg kan få dem ned at gå sammen med mine hopper her i sommer. Det er bare helt perfekt, så har jeg alle muligheder for selv at præge Duchess, og så kan hende og Maggie vokse op sammen. Jeg er sikker på at de nok skal få det skønt sammen de 2 tøse-pige-børn.

 

20.05.2006

Så folede Mentha, endda lidt før tid. Hun har haft vokspropper siden søndag, så jeg har vogtet over hende dag og nat hele ugen. I går morges da jeg lukkede hende ud, kunne jeg godt se at der ikke var længe igen, men mente dog at hun nok ville vente til jeg kom hjem fra arbejde, da var kl. 8.30. Kl. ca. 10.00 ringede morfar op til mig på arbejde at nu havde Mentha folet og føllet var allerede på benene, så alt har tilsyneladende gået uden problemer, en hurtig og veloverstået fødsel.

En stor og kraftig pige, så kan man jo ikke ønske sig mere. Og Mentha er meget stolt over sin førstefødte. Nu skal benene bare rettes helt ud, så er hun helt perfekt. Sort med en lille stjerne.

 

Hendes fader er Harald af Boest-Nørregård. Så derfor skulle den lille dame også have et rigtig godt gammelt dansk navn....

 

Så her er hun så: Gyldenlunds Magdalena :)

14.05.2006

I går var jeg sammen med Sara, fra Stutteri Porsgaard, en tur i Fredericia til hingstekåring. Vi var der kun som turister, da ingen af os har nogen hingst. Men som hoppeejer, er det jo også vigtigt at komme ned og kigge på potentielle svigersønner, som Jonna (Bergerud) så rigtigt sagde :)

 

Der var ca. udstillet 55 hingste, og der var da også enkelte der faldt i min kritiske smag. Bl.a. Overall Champion, Markslevgårds Bogart var en rigtig skøn hingst desværre, set med mine øjne, den forkerte farve.

Markslevgårds Bogart

Derudover havde Fam. Vihrs, den gamle Jolly Roger of Marhswood med. En herre på 25 år, kåret i 1.kl.x med 44 point, smukkere bliver det jo ikke. Selvfølgelig har alderen sat sit præg, men han holder sig nu stadig rigtig godt.

Jolly Roger of Marshwood

Stutteri Nørvang, havde en helbror til min Flicker med. Fobos af Nørvang blev kåret i 2.kl.a og går nu sin karriere som avlshingst i møde hos Gunnar Nielsen. Tillykke med det fine resultat.

 

Om jeg fandt mig nogle kommende svigersønner, ja det må tiden jo vise.....

 

11.05.2006

Lige en lille sjov oplevelse jeg havde idag :) Jeg har selv set efter ponyerne i denne uge, da Mormor og Moffe har været i sommerhus. Det har faktisk været rigtig hyggeligt at besøge dem hver dag efter arbejde, selvom tiden er knap. Ihh hvor jeg glæder mig til jeg får min egen bondegård, så jeg har dem lige uden for døren! I dag, i det smukke vejr, bestemte jeg mig for at flytte Elgreco over på engen, da både Ravenna og Lyne skal trænes til henholdsvis dyrskue i Horsens og kåring. Vi kom på med grime og træktov, mig i slippers og med solbriller, så kørte vi den fede stil, og så gik det ellers bare over stok og sten. Jeg var hoppet op på hende, og selv om jeg mente vi skulle skridte så havde damen altså en anden mening, så vi trippede ca. hele vejen, mens hun gik og brummede. Jo, hun vidste skam godt hvor turen gik hen. Hun mindede lige mens vi løb der så dejligt meget om Emil, så hun blev hurtigt tilgivet :) Vi blev modtaget af Ravenna & Lyne med åbne arme. En jordetur rundt på marken, så var Greco træt og så skulle der ellers spises. Lyne var rigtig i hopla, og skulle da lige forsøge at lokke til en løbetur mere, men så fik man ellers bare et tandsæt i numsen. ØV så var hende den sure kommet igen...!

07.05.2006

 

 

Se hvordan min wannabe-skimmel nu endelig får gjort noget ved sagen og skimler. Jeg synes de er så smukke de skimle ponyer, så jeg har glædet mig til at Lyne skulle komme i gang, nu tror jeg på at det endelig bliver til noget.

Billedet er taget i dag, hvor hun stadig ikke har smidt vinterpelsen.

30.04.2006

De sidste par weekender er gået med at få gjort engen klar til at hestene igen kan komme derned og gå. Der er en del vildt i skoven der støder op til, så hegnet var sprunget flere steder, der var nogle pæle der ikke kunne mere og måtte skiftes, samt jeg skulle finde en ny strømforsyning, da den jeg plejer at bruge er taget ned. Det hele blev færdig i går, så Ravenna og Lyne kom på sommergræs. Jeg gik selv derover med dem, og da først de blev klar over hvor de skulle hen af skal jeg ellers lige love for at jeg fik nok at gøre med at holde de 2 tøser tilbage, ikke en gang en farlig traktor kunne stoppe dem.

2 piger med næsen i det skønne friske græs

Nu skal de to "små" til at stå på egne hove. Pludselig er der ikke nogen "voksne" til at sige hvad man skal og må. Sikke en frihed, kun at gøre lige det man selv har lyst til :)

 

Desuden er det Flicker's fødselsdag i dag, Hurra Hurra Hurraaa. Hun er nu 5 år gammel og har aldrig været smukkere, hvis man ser bort fra mudder ;) og så måske (forhåbentlig) med baby i maven.

Fødselsdagsbarnet, præcis 5 år gammel

Med hensyn til hendes drægtighed, så har jeg så småt fået min tro tilbage. Hendes mave hænger noget mere, og hendes rygrad stikker nu en smule op i stedet for at bule ned som for bare 2 mdr. siden. Hun er stadig ikke lige så rund som Mentha, men mon ikke der kunne gemme sig en lille baby derinde ?? Bare en lille bitte en ??

D. 12.02.2005

D. 30.04.2006

23.04.2006

Jeg havde Ravenna ude i lange liner for anden gang i dag, uden hjælp denne gang. Det gik faktisk rigtig fint. Hun vidste i hvert fald mere om hvad det går ud på nu, og jeg kunne gå bag hende hele vejen. Det der med at styre det arbejder vi stadig på :) Men hun har nu lært kommandoen "gå-fremad" og hun var i dag meget bedre til at stå stille, dog synes hun hurtigt at det bliver for kedeligt og begynder at slå med forbenene. Eller er det mon startøvelserne til spanskeskridt...? ;) Hun er i hvert fald meget lærenem, og hun synes det er sjovt, lige på nær når man skal lave parade, det er der altså ikke meget fis ved!

02.04.2006

 

09.04.2006

 

Jeg ligger stor vægt på at mine ponyer kan bruges, så de ikke bare skal gå på marken dagen lang. Vejret så ud til at være fornuftig i dag, så jeg lokkede mor med op til hestene, og så spændte jeg Ravenna for i lange liner. Hun forstod ret hurtigt pointen, og det gik bare derudad. Det der med at stå stille det har damen generelt ikke tålmodighed til, så det kunne hun selvfølgelig heller ikke i linerne, men så længe vi gik fremad så var hun faktisk ganske god, og så var det endda hendes debut. Vejret holdt selvfølgelig ikke så inden hun var spændt for regnede det, men en tur op og ned af grusstien blev det til, så fik hun også snust lidt til den svære kunst "at-nu-skal-føreren-åbenbart-gå-bag-mig"

Et par gange mere, så skal hun nok blive en god lange-linier-pony. Øvelse gør jo som bekendt mester :)

 

Så er det dagen derpå. Lyne var i går til unghesteskue på Skanderborg Rideklub. Hun var i et stort og rigtig godt hold på otte 3-års standard hopper. Lynet blev oprangeret som nr. 3 og fik den røde rosette som vi kom efter :) og så fik hun en rigtig fin beskrivelse, hvor det eneste negative var at mor Line havde givet hende for meget at spise. Hun var én af 9 ponyer der den dag kom hjem med en rød rosette så det må jo siges at være en flot præstation, og jeg var meget glad og tilfreds med Lynes og Saras fine placering.

Se mere under resultater

 

22.03.2006

Jeg har holdt fri i dag, så der var passende en masse ting der kunne blive ordnet. Bilen skulle synes, jeg skulle til sidste tjek med knæet, og ponyerne trængte til smed.

 

Så alle 6 piger fik ordnet deres hove. Det var også ved at være tiltrængt efter en lang vinter, og Lyne skal jo være top-tunet til næste weekend, hvor vi skal til unghesteskue i Skanderborg!?! Hvor det åbenbart er flyttet til, mon ikke der kommer en nærmere forklaring på hvorfor senere...

 

De opførte sig alle pænt, men synes nu ventetiden var lang, så var det nu dejligt at komme ud i solen til det friske hø.

 

Flicker, Mentha & Ravenna, side om side, med hver deres plade.

19.03.2006

 

 

Nu nærmer tiden sig, hvor Lyne skal til unghesteskue i Brædstrup.

I går var det er skønt vejr, hvor solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, og ingen vind overhovedet. Det kunne faktisk ikke passe bedre for Sara og jeg havde aftalt at gå en tur med ponyerne. Hun skal jo som tidligere omtalt mønstre Lyne i Brædstrup, da jeg endnu ikke må løbe på mit opererede knæ. Så hun gik med Lyne og jeg havde Estienne med. Det var smadder hyggeligt, og vi fik snakket en masse om de kære ponyer og selvfølgelig en helt masse andet også :)

 

Se hvor fint de matcher hinanden →

 

 

12.03.2006

Jeg troede rigtig at jeg skulle ud og tage billeder i det fine vejr i dag, men der blev jeg snydt. Kun Ravenna og Lyne nåede at blive ramt en enkelt gang hver. Mine to dejlige 3-års hopper, som begge er super skønne og alligevel så forskellige.

Ravenna er meget fin at se på. Hun er utrolig fotogen, og kan hurtigt blive midtpunkt, da hendes udstråling er helt unik. Hun er meget vågen, og kan være svær at have med at gøre, da hun ser spøgelser overalt. Hun er meget let til bens, og er altid fuld af energi. Ravenna trækker sig altid hvis en af de andre ponyer vil have pladsen. Hun er stadig meget ung af sind, og mangler stadig at udvikle sig helt. Hun får bare lov til at gå og hygge sig indtil jeg mener hun klar til at blive kåret og ifolet.

Lyne er den grove type, big-boned som skotterne nok vil sig. Synes ikke hun er fed, bare kompakt. Hun er en lille klumpe-dumpe, der af og tid snubler over sine egne ben, og så er hun doven. Det er sjældent at hun gider at rende og lege længe af gangen. Hun lader sig heller ikke sådan kommandere med, men viger pladsen i langsomt tempo når en af de andre vil til. Lyne er bygningsmæssigt næsten færdig udviklet, og vil sandsynligvis stille til kåring til sommer. Og muligvis blive ifolet næste forår.

26.02.2006

Så er tilmeldingen til unghesteskuet i Brædstrup sendt af sted med posten. Lyne skal med igen i år. Mest fordi jeg regner med at hun skal til kåring til sommer, og så er det jo dejligt at havde fået en kritik så man er klar over hvad der skal arbejdes med, også selv om jeg jo nok selv har en ide om det. Håber at der kommer mange andre 3-årige hopper så jeg har noget at sammenligne med, mest mht. til udvikling som jo er meget forskellig for 3-års. Jeg har hyret Sara, fra stutteri Porsgaard, til at mønstre hende da mit knæ ikke når at blive klar til at jeg kan løbe på det. Træningen herhjemme den står jeg selv for. I dag har vi gået en dejlig lang tur i skoven, og Lyne var bare i hopla, fuld af energi. Rigtig ærgerlig at jeg ikke lige kunne løbe med hende, det trængte hun til.

 

12.02.2006

 

Jeg er begyndt at miste håbet en smule. Har ellers været meget optimistisk, men tror faktisk ikke rigtig længere på at der kan være føl i Flicker. Hun skulle nu være ca. 7½ måned henne.

←Sådan ser hun ud d.d.

 

Kan der mon gemme sig en lille baby derinde, bare en lille bitte én...? Jeg håber det!

 

Til gengæld er jeg overhovedet ikke længere i tvivl om at Mentha er i fol. Maven er vokset rigtig meget på det sidste og hun er blevet meget tung.

 

 

04.02.2006

 

Lyne er heldigvis blevet frisk igen, hun spiser nu normalt, og har fået sit glade glimt i øjet tilbage. Det er rigtig dejligt. Jeg har nu lige sat træningen af hende lidt i bero, bare for ikke at presse hende når hun lige har været syg.

Til gengæld er jeg netop i dag startet på et nyt projekt, tilridning af Estienne. Hun er nu 4 år, og dermed gammel nok til at komme ud at bestille noget. Vi har kun skridtet lidt rundt på marken, da grusvejen stadig er helt iset til, men hun tog det hele med en fantastisk ro, og jeg er sikker på at hun hurtigt bliver en dejlig stabil ridepony. Billedet er taget i dag, første gang med rytter på.

 

Og nej, jeg kan faktisk ikke nå jorden ;)

29.01.2006

Øv, stakkels lille Lyne er blevet syg. Det omskiftelige vejr, har givet hende en infektion på luftvejene, Dr. Dyr var her i dag og behandle hende. Heldigt at det blev opdaget i tide så hun ikke fik en omgang lungebetændelse. Nu skal jeg behandle hende de næste par dage, så hun kan blive frisk igen i en fart. De andre fejler ingenting, og det er ikke smitsomt, så forhåbentlig er det hurtigt ovre igen. Nu vil vi altså bare gerne snart have noget sol og sommer!

14.01.2006

 

Sikke hvor et skønt vejr det er i dag. Solen skinner fra en skyfri himmel, og der er næsten ingen vind. Jeg bestemte, blandt andet grundet det fine vejr, at det var i dag det "nye" knæ skulle afprøves. Jeg har længe savnet mine dejlige gåture med ponyerne, og efter lang tids overvejen så blev det altså i dag at jeg tog masser af tøj på, lagde hovedtøjet på Lyne, første gang hun prøvede det i øvrigt, men hun var bare dygtig, ingen problemer der!, og vi gik en tur i skoven. Det var bare en herlig tur, ikke kun mig der har savnet det, det var tydeligt. Hun var dejlig energisk og havde ørerne fremme hele turen. Det passede hende ikke helt at jeg efter ca. 1 km, synes at nu var det på tide at vende snuden hjemad. Vidste jo ikke hvornår knæet kunne finde på at strejke. Vi var nu også begge lidt trætte da vi kom tilbage til stalden. Den der kondition, den er vist røget sig et stykke...

 

Perfekt vejr, perfekt pony og snart perfekt knæ, hvad mere kan man ønske sig.

 

Nu er vi så småt også begyndt at glæde os til årets skuer og vi skal nok nå at ramme topformen, så tag jer i agt ;)

 

11.01.2006

Jeg har i år ikke fået scannet mine 2 hopper som har været afsted til hingst. Så jeg er ved at være noget spændt på om der mon kommer 2 føl til maj/juni. Men når jeg kigger på begge hopper synes jeg at de begge er ved at være temmelig dybe at se på. De er nu også ved at være 7 måneder henne, og omkring 8. måned skulle det være muligt at se livstegn fra maven, såfremt der gemmer sig et lille føl derinde, så jeg håber meget at se nogle urolige maver fra næste måned af. Man tør jo næsten ikke håbe for meget, sikke skuffet man kunne blive hvis de begge var tomme. Ihh hvor er det altså spændende da det jo så bliver de første føl som jeg selv har lavet. Emilia sidste år var jo i maven på Elgreco da jeg købte hende.

 

2 stk. (forhåbentlig) følhopper fotograferet i dag:

Flicker af Nørvang

Merry Mentha af Nørvang

Line Laugesen © • Stutteri Gyldenlunden