2007:

16.12.2007

Så er det vist på tide med et ønske til alle om en glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår!

Tak for alle lykønskningerne jeg har fået på min lille søn, Casper, det betyder utrolig meget :o)

I fredags var han og jeg til det 2. medlemsmøde i 75 + 86- området, da der åbenbart har været lidt utilfredshed omkring manglende orientering vedr. det første møde, hvilket jeg jo er uforstående overfor, men nu blev der så afholdt endnu et møde hvor vi stort set sad de samme personer som til det første. Men det var rigtig hyggeligt, det er jo nogle skønne mennesker der er i vores område, og alle brænder for at der skal køres nogle gode arrangementer igennem, og med en super kontaktperson som Susanne Vihrs, så er der allerede lagt en masse planer for det kommende år, dejligt med noget initiativ!

 

Jeg fik også lige de sidste bedækningsplaner på plads ved den lejlighed, det bliver nogle rigtig spændende føl jeg forhåbentlig får i 2009 :)

 

 

29.11.2007

 

Ravenna og Lyne i smukt klart vintervejr, når vi nu ikke kan få sne, så må vi jo nøjes med rimfrost

 

 

 

 

 

En lille opdatering der ikke vedrører ponyerne :o)

Mange har jo set mig rende rundt med mave på det sidste stykke tid, her er så hvad maven gemte.

 

En lille vidunderlig dreng, født i søndags d. 25. november 2007. Trods ankomst lidt før tid vejede han 3600 g og var 52 cm lang.

 

 

 

18.11.2007

I går stod den på kåringskursus ved Jørgen Finderup. Kurset blev holdt på Hedensted og omegns rideklub, det var jo dejlig tæt på, så jeg havde lovet at medbringe et par heste, da dagen både skulle bestå af en teoretisk og en praktisk del. Kurset må siges at have været en stor succes, folk kom langvejs fra for at deltage, stor ros til Susanne Vihrs for at have fået det op at stå!

 

Dagen startede forholdsvis tidligt med at få pakket bil og ponyer, og så ellers drage afsted mod Hedensted. Ponyerne blev lukket i bokse, og vi to-benede skulle møde i cafeteriet til først at gennemgå den teoretiske del. Jørgen fortalte og forklarede på bedste vis hvad dommerne ligger vægt på ved en kåring mm. Jeg er sikker på at de fleste fik noget brugbart med derfra, jeg føler mig i hvert fald godt informeret om langt de fleste ting.

 

Efter frokost, skulle vi til den praktiske del, der var i alt 6 ponyer af forskellig størrelse og kaliber, som folk frit kunne røre ved, stille spørgsmål til osv. Sara og Camilla Porsgaard stod for fremvisningen af mine ponyer. Alle ponyer blev mønstret, kommenteret, bedømt og karaktergivet hver for sig. Der var uddelt skemaer så folk kunne bedømme hver enkelt pony. Hver blev de så diskuteret, og endte ud i en endelig "kåringsklasse". Tilslut blev de oprangeret, og set samlet, så folk kunne danne sig det endelige indtryk. Jeg synes det var særdeles lærerigt, jeg var ikke så aktiv i debatten, da 2 af ponyerne jo var mine, synes jeg det var svært at skulle kommentere de andres. Det var sjovt at få andres meninger om ponyerne, både ris og ros. En stor del var jeg enig i, men når jeg omgåes ponyerne til hverdag, synes jeg der var nogle ting som jeg mener er omvendt for mines vedkomne, men de skal selvfølgelig bedømmes på dagen, og jeg kunne langt hen af vejen sagtens følge folks argumenter.

 

Dagen sluttede af i cafeteriet med kaffe og kage og en sidste spørgerunde. En dejlig udbytterig dag, som gav noget konkret information om hvordan den "perfekte pony" skal se ud, bevæge sig mm.

 

Der faldt i øvrigt en del bemærkninger om mit hingstekøb, så mon ikke jeg har gjort en god handel (ikke at jeg selv var i tvivl :o)). Argo har tydeligvis gjort indtryk på folk når han har været i byen, dejligt med en masse positiv respons, også om min efterhånden velvoksne mave, selvfølgelig :o)

 

Magdalena og Argo i en stille stund

07.11.2007

I går gik turen endnu en gang til sjælland. Jeg har længe gerne ville finde en potentiel avlshingst, men han skulle ikke bare være en Hr. Hvem-som-helst. Birgitte og Klaus på Stutteri Ellinge har flere gange kombineret deres Skovlundens Afroditte med Waulkmill Maclaren, og hver gang er der kommet et fantastisk resultat, alle kender vel efterhånden Ellinges Aslan. Så jeg tog chancen og skrev til dem, at hvis de nogensinde skulle finde på at sælge lillebror Ellinges Argo, så måtte de meget gerne have mig i tankerne. I sidste uge ringede Birgitte så, at nu havde de snakket frem og tilbage, og var blevet enige om at jeg måtte købe ham.

 

I går kom så den store dag, hvor jeg skulle se det lille vidunder, og der var ingen tvivl overhovedet, han skulle bare med hjem. Så den lille dreng er igennem en større tilvænningsperiode lige nu. Først bliver man puttet helt alene i en trailer, så kommer man ud et vildt fremmed sted, med vildt fremmede ponyer, og hvor er moar? Men han tager det hele utrolig flot. Han stod inde i nat sammen med alle mine ponyer, så han lige kunne falde til ro og se dem lidt an. Han er nu lukket på fold sammen med de to "gamle" Elgreco og Mentha, og han går og græsser stille og roligt sammen med dem, kun afbrudt af enkelte kald på moar. Nu skal han bare langsomt vænnes til alle hopperne, så de kan blive en harmonisk flok, jeg synes bare at otte på én gang var lige voldsomt nok.

 

Argo er købt med henblik at han gerne skulle kåres, og virke som stutteriets fremtidige avlshingst. Han har en rigtig fin stamtavle, som jeg tror kan blive en fornuftig kombination med det blod som mine hopper bærer. Samtidig er han sat rigtig godt sammen, han er utrolig venlig og samarbejdsvillig, temperamentet er i orden, og hans udstillings resultater taler jo for sig selv! Jeg glæder mig meget til at følge hans udvikling og selv at skulle have ham med i showringen.

 

 

05.11.2007

Trine og jeg var i går på hingste-kig hos Stutteri Vihrsgaarden. De har set med mine øjne nogle særdeles interessante hingste. Alle tre, Bakkens Makalu, Rosedome of Transy & Wells Royal Rebel, kunne være hingste jeg vil benytte i fremtiden. Alle har de den rigtige afstamning, og alle er de skønne på hver sin måde. Vi fik selvfølgelig også en rundvisning i hoppefolden, der jo består af ene prægtige dyr, ikke noget at sige til at de render med den ene ærespræmie efter den anden.

 

Bagefter kørte vi alle ud til Stutteri Black, og hold da fast, de omgivelser de ponyer går i, dem ser man nok ikke andre steder i Danmark. Det var nogle fantastiske folde, med den skønneste udsigt. Karina og Johan fortalte lidt om alle ponyerne, som jo primært kommer fra Nørvang, også her så vi nogle skønne ponyer. Johan har virkelig formået at holde den linie som Inge også avlede. Han har kombineret med nogle gode hingste, så der ikke er blevet afviget fra typen.

 

Det har virkelig været en dejlig dag, det er skønt at komme ud og se så skønne og velplejede ponyer, og for mig er det jo ekstra spændende, da begge stutterier kører med mange af de blodlinier som jeg også har i min flok.

 

 

02.11.2007

Dyrlægen har været her i dag og drægtighedsundersøge de 4 hopper der har været ved hingst. 3 ud af 4 gik med et stort foster, så det var skønt at få konstateret. Mentha var desværre, men nok som forventet, tom. Hun viste lidt brunst i starten af oktober, så jeg havde opgivet håbet om at hun var i fol, men det var rart at få det bekræftet, så hun kan komme afsted igen til foråret.

 

Til gengæld, kan jeg se frem til 3 skønne føllebasser efter 2 x Skovvangens Nick og 1 x Faun af Nørvang. Alle 3 hopper er er førstegangs, så det bliver rigtig spændende. Især er jeg rigtig glad for at det lykkedes at få lille Flicker igang, i år har det været helt på hendes betingelser, og jeg er Trine meget taknemmelig for at hun har fået sådan en god behandling derude, det betyder bare alt!

11.11.2007

 

Argo har nu boet her i en lille uges tid, og har fundet sin plads i flokken. Han er selvfølgelig, som den yngste og sidst-ankomne, nederst i hierarkiet, men han er accepteret af alle. Han har fået to rigtig gode veninder i Magdalena og Duchess, de tager nogle gode løbeture rundt i folden, med masser af bukkespring og fis og ballade, det er bare super sjovt, især når de gamle kun gider at spise.

Han er dejlig nem at håndtere, og så er han rar, to kvaliteter jeg vægter højt ved en hingst. Jeg er sikker på at jeg har fået mig en skøn pony, og jeg glæder mig til at se hvad fremtiden bringer os.

 

 

 

20.10.2007

 

Flicker, hun bliver bare skønnere og skønnere. Nu håber jeg at det langt om længe er lykkedes at få hende i fol.

Så blev det den store dag, hvor alle mine ponyer skulle samles hjemme på gården. De blev lukket direkte på græs, og sådan noget frisk grøn græs det var bare sagen! Gensynsglæden var stor da Flicker og Ravenna igen blev en del af flokken, så er der atter samling på tropperne.

Diana blev afleveret hos Trine, og lukket sammen med Nick, som jo mistede hans dejlige damer som han har gået sammen med siden slutningen af marts.

 

Det er altså skønt bare lige at skulle gå ud af døren, så er der en mark med 8 dejlige vinterbamser, sikke de har sat pels den sidste uges tid, hvor det rigtig er blevet nattefrost.

Min lille prinsesse, Ravenna, er pludselig blevet en stor pige. Nu skal hun være mor til næste år.

Sidste pæl slåes i jorden

Midtjylland –nu er det nu!

 

Planlægningen af shetlandsponyshowet til dyrskuet i Horsens starter allerede nu. Det er på tide at vi får skabt en tradition for at vise vores skønne ponyer frem for publikum. Vi vil derfor gerne opfordre alle der har lyst til at deltage, på enten den ene eller anden måde, til at bringe nogle ideer på banen, så vi har noget at arbejde videre med. Intet er for stort, småt, skørt eller tosset alt tages op til overvejelse!

 

Hvis I kunne tænke jer at deltage, og have indflydelse på hvad vi skal lave, så skal i møde op på Bøgevangsskolen i Vejle søndag d. 28 oktober kl. 10.00.

 

Har dette fanget jeres interesse, kan I henvende jer til én af nedenstående

 

Susanne Vihrs - tlf. 30 80 65 62

 

Trine Porsgaard – tlf. 22 92 54 43

 

Line Laugesen – tlf. 25 32 31 54

 

Eller e-mail: shetlandspony@gyldenlunden.dk

 

Vi håber at I vil møde talstærkt op!

07.10.2007

 

Så knokles der på med indhegningen. Nu er alle pælene sat, så nu skal de bare lige have lidt tid til at sætte sig, så der kan komme tråd på og ponyer i folden :o)

Det ser rigtig flot ud foreløbigt, det har også været et stort arbejde med at trække snore, så de står lige på række, slå dem i, så de alle er præcis 130 cm høje og ikke mindst, så de står i vatter.

 

Jeg har jo grundet min graviditet ikke kunne hjælpe særlig meget, og har mest været snor-opruller, ølhenter, prik-tegner, så klokkerne kommer i de rigtige steder og det kritiske øje. Der har nu ikke været noget at komme efter.

 

 

 

 

03.10.2007

 

 

 

Diana, som jo er mor til Duchess går stadig sammen med flokken af mine ponyer. Hun er i år gold, og det har pyntet rigtig meget på hende, så Trine og jeg besluttede at vi hellere måtte få det foreviget. Vi ville begge gerne have nogle gode billeder af hende.

Hun er ikke særlig fotogen, og gider overhovedet ikke stille op for fotografen, men nogle enkelte gode kom der da ud af anstrengelserne :o)

 

30.09.2007

Mine to unge damer, Duchess og Magdalena er i rivende udvikling, og jeg synes derfor at de var på tide at få taget et par billeder af dem igen. Desværre er vejret gråt og efterårstrist, så de blev en smule mørke.

 

Duchess ligner i mine øjne slet ikke en plag på knap1½ år. Hun er stor og rigtig godt fyldt ud. Magdalena er bare smuk som altid, hun er altså noget ganske særligt. Jeg er sikker på at de begge har fremtiden for sig, nu skal de bare lige "sætte" sig.

Store, smukke Duchess

Lille, dejlige Magdalena

26.08.2007

Så er Mentha hjemme på fastlandet igen. Hun fandt med det samme ind på sin plads i flokken, og hun havde tydeligvis savnet Elgreco, som hun jo har gået det meste af sit liv sammen med. Det er dejligt at have hende hjemme igen. Nu skal vi bare hygge og så skal tiden egentlig bare gå. Alle 8 ponyer, skal hjem på gården til vinter, der mangler bare lige den lille detalje, at der endnu ikke er sat hegn. Lars har haft travlt på arbejde, så det kommer så snart han får lidt fritid igen. Jeg har sat deadline til november, så der er tid at løbe på endnu. Så når de kommer herhjem, regner jeg med at få drægtighedsundersøgt alle 4 hopper der har gået ved hingst. Mentha skal i hvert fald, så der kan komme en afklaring på om hun skal til Sjælland igen næste år. Alle mine bedækningsplaner afhænger sådan set af om hun holder eller ej, så det er jeg ret spændt på.

 

 

25.08.2007

I morgen går turen til Sjælland efter Mentha og Dana. Mentha har haft en helt normal brunst, og er blevet bedækket perioden ud, så nu må tiden vise om hun var klar til en ifoling så relativt kort tid efter hun mistede. Det håber jeg selvfølgelig, nu kommer hun hjem og skal bare gå at nyde livet. Jeg glæder mig til at se hende igen, det føles jo som evigheder siden hun blev afleveret. Det betyder dog rigtig meget at man ved hun er i gode hænder :o) Hun vil blive scannet i løbet af efteråret, så jeg kan få en afklaring på om hun er i fol. Der er jo ingen grund til at gå og vente forgæves næste forår.

 

 

19.08.2007

Faun er kørt hjem til Stutteri Nørvang igen. Det har været rigtig hyggeligt at have ham gående, han er sådan en god dreng :o) Nu skulle han gerne have fuldført sin mission, så der forhåbentlig kommer 2 skønne føllebasser til Trine og mig næste år. Trines 3 plage blev kørt hjem til hende, og de fleste af mine + Diana, som Trine jo har lånt, er nu samlet ved Inge's gamle stald på Sverrigsvej. Mentha går jo som bekendt stadig på Sjælland og Flicker og Ravenna går stadig ved Nick. Diana bliver byttet med mine engang ved lejlighed, det tager vi ikke så tungt, hun trives jo i flokken af mine ponyer, dem kender hun fra sidste sommer.

 

Nu glæder jeg mig bare til vi får tid til at sætte hegn herhjemme på ejendommen, så alle ponyerne kan komme herhjem og gå i vinter.

 

 

14.08.2007

Mentha er blevet bedækket. Det var jo ikke helt efter planen, men når hende og Maclaren nu selv har fundet ud af det, så må det jo bare blive sådan. Havde jo regnet med at måtte vente til næste forår, men nu må vi se om der kommer noget ud af denne relativ sene bedækning. Så planen om at hente hende hjem er lige blevet udskudt til hun er færdigbedækket i denne brunstperiode, så må jeg få hende scannet engang her i efteråret for at få klaring på om hun holder. Efter en absorbering kan der jo gå noget tid inden hoppen er klar til at blive i fol igen, men denne brunst er kommet helt uprovokeret, så mon ikke det bare er naturen der går sin gang...

 

 

13.08.2007

Øv øv øv, jeg har lige fået en rigtig kedelig opringning fra Pernille Sønnichsen. Mentha er blevet scannet i dag men hun har tilsyneladende absorberet. Hun blev bedækket i maj, og har ikke vist brunst siden da. Hun havde et par dage hvor hun opførte sig mærkeligt, det har nok været der hun har mistet. Det betyder jo desværre at jeg ikke får drømmeføllet næste år. Jeg valgte ikke at få hende sprøjtet i brunst nu da jeg mener det er for sent på året. Mentha viser altid gode brunster i foråret, så jeg valgte at vente til næste år. Det betyder så også at jeg får mulighed for at bedække endnu en hoppe ved en af Bakkehaves skønne hingste, så der løber selvfølgelig en masse tanker gennem hovedet lige nu, men når jeg skal afsted så er der jo ingen grund til at køre med trailer kun halvfuld :o) Der er en masse kombinationer jeg gerne vil prøve, men det kommer jo også an på hvordan folingerne næste år kommer til at forløbe. Jeg må vist hellere allerede nu begynde at overveje næste års bedækninger.

 

Heldigvis var Dana, Menthas følgesvend, i fol, så turen var ikke helt forgæves. Nu glæder jeg mig bare til at få min pige hjem igen, det er svært at undvære dem i så lang tid.

 

06.08.2007

 

 

Så er en travl kåringsweekend overstået, at jeg ikke er tilfreds med resultatet er ikke nogen hemmelighed. Lyne fik ikke andet end kritik af dommerne, der intet havde tilovers for hende. Jeg er dog ikke mindre glad for min pony af den grund, Lyne har et hjerte af guld og hun betyder præcis lige så meget for mig som inden kåringen! Jovist er hun godt i stand, men at dommerne fik det til at lyde som om hun er lige ved at dø, det er altså grotesk. At hun skulle pilles helt ned til en kåring i 2.kl.b med rene 7-taller det begriber jeg altså ikke. Der er dog ingen tvivl om at hun kommer igen.

Det jeg egentlig synes var mest ærgerligt var at det var umuligt at finde en rød tråd i hvad det lige var dommerne vil have. Det var vidt forskellige typer der stod med 9 i type, og flere ponyer der ikke var korrekt gående gik med 9-taller i bevægelse... Jeg fattede ikke ret meget! Men tillykke til dem der har opnået de resultater de ønskede, jeg taler vist ikke kun for mig selv når jeg siger at ikke alle var helt tilfredse...

 

Se mere om Lynes kåring under resultater.

 

 

En smuk og dejlig pony, inden sin kåring

19.07.2007

 

20.07.2007

Det har været en travl dag idag. Lars og et par kammerater har knoklet med høet, det gør de faktisk stadig, så det bliver en lang aften inden de når at blive færdige, men høet ser rigtig godt ud. Og det når ind i tørvejr!

Jeg har brugt nogle timer på engen, dels for at lukke hopperne sammen, og dels for at lære de nye hopper at kende. Jeg synes det er vigtigt at de har en fornemmelse for hvem jeg er, og at de stoler på mig, inden vi kaster os ud i træningen. Især Savanna og jeg fik os en rigtig hyggestund, hvor hun stod helt salig og lod sig nusse. Alle tre hopper virker meget fattede, situationen taget i betragtning, de har virkelig håndteret flytningen rigtig fint.

 

 

 

 

Det er da ikke værst at være mand i dette selskab...?

Faun med sine 2 koner, Diana til venstre og Lyne til højre

 

Sonja v.d. Ridderhof

Her til aften ankom 3 stk. hollændere fra Betina Retvig, som jeg skal træne og fremstille til kåringen i Jylland. Hopperne var trætte efter den lange køretur, men nød at komme på græs. Nu får de lige et par dage til at falde til ro, så må vi hellere komme i gang med træningen, der er jo ikke længe til kåringen nu.

Fra venstre ses Vera, Sonja og Savanna. På den anden side af hegnet kigger de andre ponyer interesserede på. Når der er faldet ro over dem, bliver de alle lukket sammen.

Sonja v.d. Ridderhof

12.07.2007

I går var det atter "Store heste flytte dag". Faun med hans to damer, Lyne og Diana, skulle til Juelsminde på lidt mere græs og Elgreco og Estienne skulle på engen ned til børnehaven. Endvidere skulle Flicker og Diana have været scannet men måtte desværre aflyses da flytningen ikke gik helt så nemt som vi havde håbet. Diana er en lidt besværlig dame at have med at gøre, det var også hende der var skyld i alt postyret. Hun er ret reserveret, og da hun oven i købet havde smidt sin grime, så det noget nær håbløst ud at fange hende. Selv efter Faun og Lyne var læsset i traileren var situationen håbløs, og med regnen silende ned måtte vi opgive. 0-1 til Diana, ØV!

 

Faun og Lyne blev kørt på plads og ligeledes Elgreco og Estienne. En ny plan måttes lægges for Diana. Vi fik allieret os med 2 mænd, en traktor og kreaturvogn. Det lykkedes os på den måde at jage hende op i vognen og hun måtte se sig slået. Hun var nu også meget tilfreds med gensynet med Faun og Lyne, så måske vi er tilgivet :)

 

Trine og jeg håber at kunne få en ny tid til scanning af de to hopper i næste uge i stedet, så det går nok alt sammen.

 

Lige et par billeder af Faun og Lyne taget i dag, jeg glæder mig meget til at se hvad der kommer ud af denne kombination, et skimmel hoppeføl står selvfølgelig øverst på ønskesedlen :)

Den smukke, smukke dreng

En blommet Lyn-Ild, med masser af krop

30.06.2007

Det er ikke rigtig fordi der sker så meget med 2 hopper jeg har gående hjemme endnu, fordi jeg troede de skulle have føl. De er nu begge gået over deres termin, så selvom Estienne ligner en der skal have føl, så må jeg vel bare indse at hun har haft det lidt for godt :o) Så nu er det besluttet at de bliver kørt på sommergræs ned til de små i uge 28, hvor jeg har ferie, så vi kan få sået græs i det sidste stykke som de går på.

 

Det er selvfølgelig smadder ærgerligt at der ikke kommer nogen føl i år, men med chance for 4 næste år, så er det nok godt nok. Så slipper jeg for at sælge nogen fra i år jo :o)

 

Der er desuden bestilt tid til scanning af Flicker d. 11 juli. Hun går jo stadig ude ved Nick og har ikke vist tegn på brunst siden d. 12. maj hvor hun blev bedækket en enkelt gang ved hånd, ellers har Nick selv klaret resten. Så når nu Trine havde en hoppe der skulle undersøges, så synes jeg lige at jeg vil benytte lejligheden til at få Flicker undersøgt også. Jeg er meget spændt på resultatet da hun jo har snydt et par gange nu.

 

 

28.06.2007

Så er Lyne meldt til kåringen. Det er altså med lidt kriller i maven, det er jo første gang at jeg skal have en af mine egne til kåring, så selvom jeg efterhånden er garvet, så er det nu noget særligt når det er min pony der skal bedømmes. Jeg glæder mig og håber på et fornuftigt resultat :o) Desværre var hendes papirer ikke nået at gå i orden, så ejercertifikatet ligger stadig på landskontoret, som forstående nok har rygende travlt i denne tid, håber at tilmeldingen alligevel kan accepteres. Hun ser ret fin ud i år, hvor hun har gået på lidt mindre græs og sammen med Faun, hvilket har medført at hun ikke er så tyk som hun plejer på denne årstid.

 

 

26.05.2007

I går var jeg et smut ude ved Trine, hun vil gerne have stylet Nick lidt, så vi kunne tage nogle fine opstillingsbilleder af ham, og resultatet blev faktisk ganske godt. Jeg synes jo han er en dejlig lille basse. Han er far til Duchess, og forhåbentligt får jeg endnu 2 føl efter ham næste år. Ravenna og Flicker er i hvert fald begge rigtig glade for ham, og de hygger sig rigtig sammen alle 3.

Sidste lørdag stod den på hingstekåring. En lang, men bestemt en hyggelig dag. Jeg synes dog at dommerne var alt for gode af sig, alt for mange hingste med alvorlige fejl fik en kåring. Rigtig, rigtig ærgeligt at den hårde linie ikke blev holdt. Jeg frygter at det medfører endnu flere der næste år vil forsøge at stille deres knap så gode hingste til en kåring i håb om en godkendelse. Mener bestemt ikke det er i den retning vi skal, der er rigelig med hingste i DK, så det burde være muligt kun at bruge dem der kan videreføre noget godt. Det bedste hold var, som jeg så det, veteranholdet, sikke et par pragtfulde hingste. Gamle Miro af Nørvang, gjorde det bare super godt, stort tillykke til Merete og Erik Henriksen, med den flotte kåring!

 

Jeg føler jeg bliver nød til at kommentere "sagen" om Maclaren idet jeg jo har en hoppe derovre til bedækning netop i disse dage. Synes det er synd og en skam med al den sladder der løb rundt efter Pernille og Troels havde forladt pladsen, og jeg kan kun bakke dem op i deres beslutning, om at trække ham. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at Waulkmill Maclaren ER Waulkmill Maclaren, forsvunden chip eller ej. Læs Pernille og Troels' egen beretning her: http://www.shetlandpony.dk/waulkmill_maclaren_i_fredericia.htm

 

Jeg er både glad og stolt over at Mentha i dag går lukket sammen med den prægtige herre, og jeg glæder mig til mit føl efter ham næste år.

 

 

23.05.2007

Mentha er gået i brunst, sikke en dejlig fødselsdagsgave hun ville give mig. Og det passede jo perfekt netop som hun er lukket sammen med Maclaren.

 

 

18.05.2007

Jeg skabte kontakten til fotograf Trine Christensen, og lokkede hende til Unghesteskuet i Skanderborg. Hun tager nogle rigtig gode billeder. Er ked af at jeg ikke fik taget opstillingsbilleder af hende af mine ponyer. Hun har dog fanget disse 2 skønne billeder af mine dejlige piger. Håber bestemt at hun har lyst til at komme til Skanderborg igen.

 

Se evt. www.trine-christensen.dk

 

Fødselaren, Estienne & Mentha

Mums hvor er det lækkert...

13.05.2007

Pyha en lang dag. Dagen startede meget tidligt, med at Sara og jeg læssede Dana med føl og Mentha i traileren, og drog ud på den lange tur helt til Hørsholm. Allerede sidste år reserverede jeg 2 bedækninger ved pragtfulde Waulkmill Maclaren, så vi har lige siden glædet os til at hopperne skulle derover, og nu var det endelig nu.

 

Maclaren skal til kåring i næste weekend, så hopperne blev indlogeret i bokse, og må pænt vente til han kommer hjem derfra. Vi fik den helt store rundtur af Pernille og Troels, og sikke nogle skønne ponyer de har. Jeg synes tydeligt man kan se at de er kritiske i valg af avlsdyr, og at alle deres dyr stammer fra Skotland er jo blot et plus i mine øjne.

 

Efter rundvisning, en bid brød og en masse hestesnak var det tid til at drage mod fastlandet igen. Der var endnu en opgave der skulle klares idet jeg havde aftalt med Trine at køre hendes ungdyr ned på engen til mine to 1-års piger. De blev glade for lidt selskab, så nu går de 5 unge hopper i børnehaven, styret af Emilia som er ældst med sine 2 år :)

 

 

09.05.2007

I dag er det Elgrecos fødselsdag hurra hurra hurraa. 10 år gammel, det er ikke til at fatte. Sådan en rund fødselsdag skal jo fejres. Så Elgreco havde bestilt hendes livret, varm mash med gulerødder til hende, Mentha og Estienne :)

04.05.2007

Det er alt for varmt for de kære ponyer det her vejr. Det er kun til at ligge og dovne i, så det gør de så. Lyne og Diana nyder de har fået en mand til at tage vagtposten :)

 

 

 

 

Vi fik læsset Faun i traileren, hvilket gik helt smertefrit, og trillede hjemad igen. Han stod pænt hele vejen, og det gik rigtig fint med at sætte ham sammen med hopperne. Lyne som jo aldrig har prøvet det før vidste ikke helt hvordan hun skulle reagere, men vidste alligevel interesse for ham.

 

01.05.2007

Så er Lyne i brunst, og hun er tydeligvis ikke jomfru mere ;) Så nu må vi se om hun holder allerede første gang. Dette føl er jeg vildt spændt på da det har været planlagt lige siden jeg fik Lyne, da var hun bare 1 år.

 

Hverken Flicker eller Ravenna er kommet i brunst igen, så det ser ud som om ham Nick har gjort sit arbejde. Jeg er meget spændt på Flicker, hun har jo snydt to gange, men har heller aldrig gået i stod med hingsten. Jeg håber og krydser fingre for at det lykkedes denne gang. Heldigvis har de jo fået lov til at blive gående sammen med ham hele sommeren, så der skulle være rig mulighed for at se om hun løber om.

 

 

29.04.2007

Klargørings og mønstrings kursus, og en masse hestekiggeri hos Rikke. Det var en rigtig hyggelig dag, med en masse ponysnak, og jeg synes jo det er noget helt særligt at møde alle de gamle ponyer igen. Især gamle Tulle-tøsen, alias Rusticana, som jo er min pige :) Hun er nu 26 år og højgravid, hun har altså gjort det fremragende.

Chastine og Duchess

Foto: Camilla Porsgaard ©

Faun, Lyne & Diana

Foto: Camilla Porsgaard ©

 

Når vi nu havde traileren spændt på så lokkede jeg lige de andre til at hjælpe med at flytte Duchess og Maggie på engen. De er jo blevet helt forladt nu hvor de voksne er taget på herrebesøg rundt omkring. Det går bare rigtig fint med de to, de hygger sig rigtigt, men savner nu nok alligevel de andre en smule. Chastine og Mille var med hele dagen og Chastine klarede lige at læsse, aflæsse og trække Duchess på græs. Det var bare sejt!

28.04.2007

Det lykkedes os at overholde vores deadline og få folden i Stouby færdig til tiden. Så i dag blev den taget i brug. Diana og Lyne blev kørt derned hertil aften, så de lige kunne nå at lære de nye omgivelser at kende inden de i morgen får selskab at Faun.

 

 

25.04.2007

Ingen af mine hopper er tydeligt drægtige, det undrer mig lidt, men jeg synes ikke jeg vil have en dyrlæge til at undersøge dem når de er så langt henne... hvis de da holder. Så jeg besluttede at jeg vil prøve den alternative metode, med at holde en blyant over krydset på dem. Alle tre hopper herhjemme blev testet, så havde jeg jo Mentha, som ikke er i fol at sammenligne med.

 

Resultatet blev således:

 

- Mentha: Ikke i fol

 

- Elgreco: Hingsteføl

 

- Estienne: Hoppeføl

 

Estiennes resultat var lidt svær at tyde, men lignede ikke rigtig nogen af de andre, så nu må vi se om spådommen holder stik :)

 

Ravenna viste i øvrigt ikke brunst i weekenden, så hvis hun har planer om at holde hele vejen så får jeg føl i slut februar / start marts næste år! Ham Nick han kan sit kram ;) Bliver spændende om Flicker også kan holde så tidligt...

 

Vi måtte i går flytte lidt rundt på hestene hjemme hos Trine, alt sammen pga. af Flicker. Vi var bange for at græsset på engen var for meget for hende. Hun var blevet en lille smule halt på det ene forben og der var jo ingen grund til at tage nogen chancer, så de 3 kom hjem og nogle af Trines ungdyr fik engen i stedet. Nu hvor Flicker er kommet hjem tror jeg at det kan klares med et besøg af en smed, men også hellere det end begyndende forfangenhed, som vi frygtede.

 

 

22.04.2007

Så er det vist på tide med en opdatering igen! Der er sket en del siden sidst.

 

Både Flicker og Ravenna er blevet bedækket. Ravenna skulle vise brunst igen i denne weekend hvis hun ikke holder og Flicker i næste. Jeg var i går et kort smut nede og besøge dem, sammen med Trine, og der viste Ravenna ingenting. De hygger sig bare sammen de tre, det er rigtig dejligt at se, hvor harmonisk en lille flok de hurtigt blev.

 

2. påskedag blev herhjemme en travl arbejdsdag. Der skulle sås græs i vores jord, så hestene må nøjes med et lille stykke. Jeg har kun 3 gående, så det går nok. Mentha måtte jeg uplanlagt hente hjem. Efter hun var blevet genforenet med hendes datter blev hun så strid overfor de andre, at jeg synes det var synd. Så hun kom herhjem og gå sammen med Elgreco og Estienne. Det var lidt noget bøvl, men nu er der da ro i begge lejre, og Lyne nyder at hun kan kommandere lidt rundt med de 2 små :) Det er første gang hun er den ældste jo.

 

Billeder fra store arbejdsdag:

Først skal der harves...

...og til sidst tromles..

...Færdig!

...så skal der sås...

Nick gør sig til for damerne

Idag skal vi til Stouby, hvor vi har lejet et stykke jord og sætte hegn. Der skal Lyne ned at gå sammen med Trines lånehoppe Diana og Faun, som vi har lånt i fællesskab. Det skulle meget gerne stå færdig i næste weekend, så vi kan tage Faun med hjem oppe fra Rikke, når vi nu alligevel skal derop til klargøringskursus.

 

 

01.04.2007

Igår pakkede Trine og jeg bil og trailer og kørte til Skanderborg Unghesteskue. Jeg havde meldt mine to 1-års hopper til, så de begge fik en god oplevelse af at være i byen, nu hvor de havde hinanden at støtte sig til. De var rigtig søde begge to. Duchess den mest eksemplariske, blev nok afsløret at det var hende jeg hjemmefra havde lagt mest arbejde i, da hun er den største, stærkeste og dermed også den der kunne blive svær at have med at gøre. Men hun var bare så sød og blid, dejligt når forarbejdet virker. Magdalena var lidt en bølle, men ikke værre end hun fik en fornuftigt fremvisning også.

 

Det var en rigtig hyggelig dag, velarrangeret arrangement som det plejer at være. Gode store hold, og generelt gode kvalitets ponyer.

 

Se mere under resultater

 

Derudover benyttede vi lige lejligheden, når vi nu havde traileren spændt for til at hente Flicker og Ravenna og køre dem ud til Trine. De blev lukket i stod med Skovvangens Nick. Han er virkelig en ægte gentleman. Ingen af hopperne er i brunst, så han snuste lidt og alle tre spillede op, men der blev hurtigt ro. Det er altså skønt med sådan en hingst der opfører sig så pænt overfor damerne.

 

Jeg blev positiv overrasket over Flicker, hvor meget interesse hun viste for ham, måske dette bare er den rette måde for hende.

Alle 3 hilser pænt på hinanden

Jeg var et smut ude og besøge mine piger der er kommet på herrebesøg, skulle lige aflevere noget foder, og så fik alle 3 lige en ormekur, så de er renset inden de i næste uge skal på Trine og Carsten's eng. Det går simpelthen over alt forventning. De hygger sig rigtig sammen. Ravenna er allerede begyndt at vise en smule brunst, så måske jeg får et tidligt føl næste år.

One big happy family

Elgreco hun smasker så hun har det i hele hovedet bagefter

25.02.2007

Det bedste efter en hel dag på folden med sne, smat og pløre er altså at komme ind i en dejlig varm, ny-udmuget boks til en omgang frisklavet varm mash. Det er virkelig noget de sætter pris på de kære ponyer, de er alle helt vilde med mash'en.

 

Mash er med desuden med at at forebygge og behandle kolik. Fodres der med mash mindst én gang om ugen understøttes tarmaktiviteten og stofskiftet. Yderligere giver mash'en en skinnende hårglans.

 

Maggie og Duchess nyder maden

Duchess graver i sneen

Drille, Drille... Magdalena & Estienne

En forblæst Elgreco

Duchess, hvem sagde æsel...?

Jeg er nu helt sikker på hvordan bedækningerne i år kommer til at forløbe, da der er bestilt plads hos hingstene ved de forskellige hingsteholdere. Flicker og Ravenna rejser allerede i sidste weekend af marts ud til Skovvangens Nick, det er i håb om at Flicker er faldet på plads og til ro, inden hendes brunster rigtig starter. Skulle der komme nogle tidlige føl, så klarer vi nok også det. Faun af Nørvang har jeg fået lov at låne ned et par måneder til at gå sammen med Lyn-Ild, han kommer i løbet af april. Jeg glæder mig til at få besøg af ham, han er jo "min" gamle hingst fra min tid på Nørvang. Mentha rejser forhåbentlig i starten af maj den lange tur til sjælland for at besøge Maclaren. Jeg mener at have fundet nogle rigtig gode kombinationer og glæder mig allerede til resultaterne :)

 

Hjemmesiden er stort set oppe at køre igen, mangler nu kun enkelte ting...

 

 

23.02.2007

Så skal jeg ellers lige love for at der kom sne til Barrit. Jeg måtte opgive at komme på arbejde i dag, så begav mig istedet ud i vinter vejret og knipsede nogle billeder.

Så er det nu bedre med en morfar på sofaen

og Estienne & Elgreco (som altså spiser når der

bliver serveret) overfor

17.02.2007

Der er nu opdateret yderligere, så alle siderne skulle snart køre igen. Jeg satser på at bliver færdig i løbet af weekenden :)

 

 

11.02.2007

Hjemmesiden har fået helt nyt look. Jeg havde efterhånden har den blå i nogle år, og synes den trængte til at blive genopfrisket lidt. Jeg arbejder hårdt på at få lagt alle siderne ud, det tager lang tid, men de skal nok komme efterhånden!

 

 

03.02.2007

I skal da lige se hvor fint vi har fået os indrettet på Fredenslyst. Den gamle svinestald var lige til at gå til, perfekt designet til sådan nogle små nogle som os :)

Maggie & Duchess på den ene side

Det er planen at den gamle ko-stald skal have taget alt det gamle inventar ned, og så skal der mures bokse op i den. Den er også meget større, så der kan være plads til mange flere ponyer ;)

25.01.2007

 

 

 

Der var i 75 og 86-området arrangeret foderkursus på Blue Hors. Det fandt sted d. 21, og det var rigtig sjovt at se deres stalde igen. Der var da et par stykker imellem jeg gerne vil have med hjem ;)

Efter rundvisning kørte vi hjem til berideren Jørgen, hvor han fortalte lidt omkring fodring af ungheste. Er der noget man aldrig kan blive færdig med at lære mere om, så må det da være fodring af heste.

 

Billedet er af Blue Hors Matiné, som jo er en rigtig verdens stjerne. Hun har vist også tillagt sig lidt stjernenykker, hun gad i hvert fald ikke vende sig om og hilse på os. Alligevel lidt sjovt at se hende i hjemlige omgivelser, hvor hun ikke er sådan stylet op.

 

13.01.2007

Der var i går medlemsmøde i 75 og 86 området, og der kom en masse spændende ideer på bordet. Der skal nok blive mange gode aktiviteter, så der kan begynde at ske lidt her i området også. Jeg meldte mig til foderkursus på Blue Hors d. 21. Jeg er sikker på at det bliver rigtig lærerigt, og så bliver det interessant at se staldene derude igen, det er efterhånden nogen år siden jeg sidst har været derude.

 

Jeg har i dag været ude at gå nogle gode lange ture, først med Duchess og siden med Maggie, så jeg håber de begge bliver klar til unghesteskuet i Skanderborg d. 31. marts.

 

 

08.01.2007

Så kom vi endelig online på Fredenslyst, så I kan nu igen forvente regelmæssige opdateringer herfra :) Og så lige lidt forsinket glædelig jul og godt nytår!

 

Fredenslyst d. 08.01.2007 i regnvejr

07.01.2007

Et billede af Juelsminde afdelingen, Ravenna, Flicker, Mentha & Lyne. Det er de ponyer der til foråret skal afsted til hingst, det bliver spændene, kun Mentha har før haft føl. Dog bliver Menthas føl jo ikke mindre spændene af den grund, taget i betragtning at hun skal bedækkes ved den legendariske Waulkmill Maclaren. Mht. til Flicker som nu er løbet om 2 gange, så bliver hun i år fodret med karotin-terninger fra Salvana, som skulle være frugtbarhedsfremmende. Samtidig bliver hun sat i stod med hingsten sammen med Ravenna, i håb om at hun stresser mindre. Trine har været så sød at sige at de kan blive gående lige så længe som Flicker har brug for, håber virkelig at det giver gevinst denne gang, hvor betingelserne bliver lidt anderledes.

 

 

Line Laugesen © • Stutteri Gyldenlunden