2008:

26.12.2008

 

 

Vi er nu kommet igennem julen, dog har den ikke været helt så hyggelig som den plejer. Alle vi 2-benede har haft en omgang maveinfluenza lidt på skift. Rikikki og Duchess måtte have dyrlægen på besøg, de havde også ondt i maven, men nu er vi heldigvis alle friske igen.

Når jeg går og betragter maverne på de hopper der har været holdt til, så tror jeg efterhånden at Elgreco er løbet om, hun buler ikke rigtig ud nogen steder. Til gengæld er de tre andre ved at være godt runde, så jeg håber at der ligger tre små følbasser og venter på at kigge ud til næste år.

 

Smukke Ravenna

2 "hjemmelavede" Frodo og Magdalena

11.12.2008

Der er i nat faldet en smule sne her hos os, og det er noget ponyerne kan lide. Nu er de i deres rette element, så længe det varer, det er allerede begyndt at tø igen.

 

 

03.12.2008

Nu er det vist på tide at få ønsket jer alle en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår. Jeg glæder mig til at møde jer alle på kårings og showpladserne rundt omkring i landet næste år!

Hvis jeg lige skal gøre en kort status over højdepunkterne i året som er gået, så må det siges at have været et rigtig godt år for mit stutteri:

•Marts, Flicker og Ravenna føder hver et velskabt føl, et af hvert køn.

•April, Argo og Magdalena kommer begge hjem med røde rosetter fra Unghesteskuet i Skanderborg samt 3 stk. ærespræmier.

•April, Lyne har en grim foling, føllet er dødt, men Lyne har jeg heldigvis stadig.

•Maj + Juni, 40-års jubilæumsshowet vises med stor succes i Gl. Estrup samt i Herning.

•Juni, Elgreco kåres i 1.klasse.

•Juni, mit ønske om en brun pony går i opfyldelse idet Waulkmill Honesty flytter ind.

•August, Mentha scannes ifol ved Waulkmill Maclaren, et føl jeg har ventet længe på, nu håber jeg bare at alt går vel.

Fra alle os til alle jer!

 

21.11.2008

Jeg hentede de sidste fire tøser hjem i dag. Nu varsler de jo frost og sne, så synes det var på tide. Det skulle jo også være inden det ikke længere ville være forsvarligt at køre med dem. Så nu er alle mine ponyer samlet hjemme på gården. Det er så hyggeligt, elsker mine morgner og aftener i stalden med dem. Besætningen er jo udvidet lidt siden sidste vinter, så Lars har bygget en stor og lækker boks som Argo og Étoile deler, det er de tydeligvis rigtig glade for. De er meget glade for hinanden, så jeg kan ikke rigtig bestemme mig for om jeg skal forsøge at sætte Argo sammen med Frodo og aflevere Ètoile tilbage til Nørvang, eller om jeg skal lade Frodo kastrere til foråret så han kan blive sammen med hopperne. Det vil være så ærgerligt at aflevere Ètoile og så det slet ikke kan fungere mellem Argo og Frodo. Der er nok ikke andet at gøre end at forsøge at sætte dem sammen, så må det jo briste eller bære...

19.11.2008

 

 

Mine ponyer er på stald om natten her i vinterhalvåret, for at skåne markerne lidt. Det er de faktisk også rigtig glade for, de står pænt og venter ved leddet på at blive hentet. Men Elgreco sveder som den eneste ved at stå inde om natten, så nu skulle der prøves noget, for mig, helt nyt. Vi har lånt en trimmer, så nu har hun fået barberet en stribe hen af maven på begge sider, og selv om det absolut ikke er kønt, så er det rigtig effektivt. Nu er hun helt tør om morgenen når de skal lukkes ud.

 

09.11.2008

I går stod den igen på kursus. Denne gang var det ved en hestemassør. Jeg havde fået lov til at tage Lyne med, hun er stadig kort og vidt gående efter hendes slemme foling i foråret, så jeg var meget spænd på om massage kan gøre noget godt for hende. Lyne fik en hel massage, som tager omkring 45 min. hun blevet grundigt gennemgået, og man var bestemt ikke i tvivl om at Lyne langt det meste af tiden synes det var helt fantastisk. Line fandt også hurtigt ud af at Lyne stadig har store smerter omkring hofterne, et enkelt sted på halsen reagerede hun også kraftig hvilket viser at hun har været stresset, netop på grund af hendes smerter. Den stakkels pony har ondt både fysisk og psykisk. Jeg var meget overrasket over hvor meget bare denne ene omgang massage har løsnet hende op. Nu skal Lyne slankes henover vinteren, så massøren bedre kan arbejde med hende og så skal hun helt sikkert have nogle flere omgang massage når vi kommer til foråret. Måske dette er løsningen til at få hende helt god igen. Det er absolut et forsøg værd!

 

Jeg fik hentet yderligere et par ponyer hjem. Lyne skulle stå noget tid på traileren når hun skulle med til kursus, så for at hun ikke skulle blive helt ulykkelig havde jeg bestemt at hun skulle have en med til at holde hende med selskab. Da jeg ikke synes jeg ville tage hverken en hingst, et føl eller en ifolet hoppe med, ja så måtte jeg jo hente en på engen. Jeg tog Honesty og Estienne med hjem på gården, så nu har jeg snart samling på dem alle sammen. De sidste får lige nogle få uger mere på sommergræsset inden de også skal hjem.

 

 

25.10.2008

Jeg har i dag været til foderkursus v. Brogaarden. De havde sammensat et kursus baseret på fodring af shetlandsponyer. Man kan jo altid blive klogere, og det er altid rart at få bekræftet at det man gør ikke er helt tosset. Dette har nok været det bedste foderkursus jeg har været på, Line Schmidt som er uddannet agronom gennem gik hele forløbet gennem ponyen, og det gav en ret klar ide om hvor netop shetlandsponyen er så vanskelig at fodre på. Jeg fik en helt klar ide om hvorfor Lyne altid er lidt for tyk, hun er sandsynligvis insulinresistent, jeg anede ikke at der fandtes sukkersyge hos heste, og jeg er næsten helt sikker på at det er det Lyne har, nu er jo noget nær umulig at slanke netop fordi hun kan trække alt nærig ud af det hun får at æde. En helt klar løsning på det fik jeg dog ikke, men det er helt sikkert noget jeg skal have undersøgt nærmere. Skulle nogen af jer have en pony med insulinresistens, så hører jeg meget gerne fra jer, jeg er som skrevet helt grøn på dette område.

18.10.2008

 

 

I går fik jeg med hjælp fra Trine hentet de to drenge hjem fra sommergræs. De har gået der et halvt år og hygget sig og vokset sig store og stærke. Hjemrejsen gik ikke helt så nemt som forventet idet ingen af dem turde gå ud fra marken, lille Étoile kunne vi dog trække igennem, men Argo det var helt håbløst. Så er det godt at græsset er grønnere på den anden side, så han endte med selv at græsse sig ud :o) De er altså ikke for kloge. Jeg skal lige love for at de 2 drenger*ve jeg kørte på græs i foråret har udviklet sig til nogle små hingstebasser. De skal rigtig gøre kur overfor damerne i hvert fald. Det er vist godt de er kommet hjem og skal til at i hånd igen.

 

28.09.2008

Så er hjemmeside for midtjylland ved at være oppe af køre. Kig endelig forbi www.shetland-midt.dk

25.09.2008

Det er gået rigtig nemt og smertefrit med fravænningen af føllene, både hopper og føl har tydeligvis været klar. Der har ikke været ret meget kalden fra nogen af siderne. Føllene er meget glade for tante Lyne, det kan dog godt blive for meget for hende, men hun takler dem rigtig godt, og får dem rettet af når det er nødvendig. Mentha og Elgreco som også går herhjemme sammen med dem, deltager ikke meget i børnepasningen, de er bare glade for at være blevet genforenet.

Makalu rejste hjem i fredags, det er helt underligt han ikke er her længere, nu hvor han har gået her hele sommeren, men det bliver muligvis til et gensyn næste år :o)

 

I fredags var der også medlemsmøde i område Midtjylland, det var som sædvanlig rigtig hyggeligt. Der kom flere spændende emner på bordet. Inspireret af Fynboerne, vil vi også lave en hjemmeside for området, jeg bliver webmaster og der arbejdes på at få den op at køre hurtigst muligt.

 

Casper med sin pony, han elsker at være med ude på marken hos dem

14.09.2008

Føllene har i dag været et smut i Hedensted, hvor der afholdes Pintokåring, og der i den forbindelse var en besigtiger fra LR på pladsen. Så nu er de begge besigtiget og chippet, og nu venter vi bare på at passene bliver lavet. De er begge to 6 mdr. nu så mødrene blev kørt tilbage på marken og føllene blev hjemme i stalden. Når jeg nu alligevel var ude at køre med dem, så kunne jeg jo ligeså godt vænne dem fra med det samme. Det gik rimelig nemt, de kalder lidt ovre i stalden, men de har jo hinanden og Lyne, som er kommet med hjem som tante, hun er blevet "lidt" græstyk, og herhjemme er der knap så meget som på engen.

 

Hvis nogen kan tilbyde et godt hjem, så kan Frodo købes, se mere på hans egen side.

 

Mentha er på vej hjem fra Sjælland i skrivende stund, så hende skal jeg samle op i Kolding senere på eftermiddagen. Det bliver rigtig dejligt at få hende hjem igen!

 

 

05.09.2008

Jeg er tilbage på arbejde igen efter 10 mdr. på barsel, pyha det er hårdt. På pony fronten sker der ikke så meget, vi er så småt på vej i vinterhi :o) Det bliver ikke til flere udstillinger i år, så nu er vi så småt begyndt at forberede os på vinteren med alt hvad det indebærer. Mine føl er jo "gamle" så det er snart fravænningstid, Flicker trænger til at slippe af med Frodo, hun er forhåbentlig også i fol igen så det er ikke så underligt. Begge hopper har ellers klaret det rigtig fint, de er jo begge førstegangs mødre, så man kan jo aldrig vide. De har begge malket rigtig fint og passet deres unger til UG, så det er rigtig dejligt.

 

Mentha er endnu ikke kommet hjem, jeg har arrangeret sam-transport med en anden hoppe fra Jylland, så det hele skal lige gå op i en højere enhed, men når bare man ved hun er i gode hænder så betyder det ingenting.

 

 

11.08.2008

Jubii, endelig er det lykkedes at få Mentha ifolet ved Maclaren. Hun er i dag scannet drægtig ca. 30 dage henne, så om alt går vel venter jeg mit længe ventede føl midt i juni næste år.

 

Efter at ha' fået en Maclaren-unge ind på stutteriet (Argo red.) er jeg altså blevet mere grådig, så det er bare skønt at jeg nu har udsigt til endnu en. Måske 2 faktisk, da Ravenna skal bedækkes ved ham næste år. At få lov at kombinere denne pragtfulde hingst med to af mine hopper er virkelig et vigtigt skridt i mit videre avlsarbejde, jeg mener han har rigtig meget at bidrage med. Han er noget nær det perfekte match til flere af mine hopper, og jeg er Pernille og Troels dybt taknemmelig for at jeg har fået lov at benytte ham.

 

Elgreco skulle også have vist brunst i denne weekend, det har hun heldigvis ikke gjort, så jeg håber at hun holder denne gang, trods der ikke rigtig var ro i sidste brunst da den kom lige oveni i kåringen. Så som det ser ud lige nu er der udsigt til 4 føl næste år, 2 x Makalu, 1 x Vivaldi og 1 x Maclaren. Det er alle fire føl jeg ser frem til med stor spænding.

 

24.07.2008

 

Så er det vist på tide at jeg får fortalt at der er flyttet endnu en hoppe ind på stutteriet, en forsinket fødselsdagsgave fra Lars.

Jeg har længe gerne ville ha' en brun hoppe, men blodlinierne skulle stadig være de helt rigtige, og passe ind sammen med de andre jeg har gående. Da jeg så fik tilbuddet om at købe Waulkmill Honesty af Pernille og Troels, Stutteri Bakkehave, ja så slog jeg til.

 

Jeg slog faktisk to fluer med et smæk, idet Honesty er efter Waulkmill Farmer, som jeg gerne ville ha' brugt på én af mine hopper, nu fik jeg alligevel et afkom efter ham.

Hun har været udstillet med noget svingende resultater, men er kun 3 år og har brug for nogle år endnu til rigtig at sætte sig. Jeg er helt sikker på at det er endnu en skøn hoppe jeg har føjet til flokken. Hendes mor blev i weekenden kåret i 1.kl., så hendes afstamning fornægter sig bestemt ikke.

 

Nu mener jeg også at jeg har samlet mit hoppemateriale sammen, så skal der bare bygges videre på dem.

 

Honesty er hentet hjem. Jeg var i tirsdags ovre og hente hende og Estienne, som jo er scannet drægtig. Hun er lukket på sommergræs sammen med de andre hopper, nu skal hun bare lige finde sin plads i hierarkiet, heldigvis kender hun Estienne, så hun har en at støtte sig til.

 

Jeg måtte efterlade Mentha lidt endnu, hun skal jo helst hjem med et føl i maven, heldigvis er der gået noget tid siden hun sidst har vist brunst, så krydser fingre for at det forhåbentlig er lykkedes.

 

 

21.07.2008

Elgreco er desværre løbet om, hun har ellers ikke vidst brunsttegn siden hun i starten af maj blev lukket sammen med Makalu. Dimma er kommet retur til Fam. Juel, og Flicker er kørt på sommergræs i Klakring, så nu har Elgreco sin mand for sig selv, hvilket hun nyder i fulde drag. Han bedækker hende flittigt, så nu håber jeg at hun holder efter denne gang.

Hun deltog ikke i championatet, jeg valgte at køre hjemad, hun stod jo placeret som nr. 3 i holdet og hun havde derfor næppe chance for at løbe med noget.

 

Der er lige en lille ting i hendes beskrivelse hvor jeg ikke er enig i oversættelsen. Hun fik at vide at hun savner lidt hårpragt, men de engelske dommere har sagt diffuse mane + tail, og det betyder så vidt jeg ved ikke manglende. Det må jeg lige prøve at se om jeg kan få rettet. Da hun absolut ikke mangler hårpragt!

 

Se mere under resultater

20.07.2008

I går var en fantastisk dag for mit lille stutteri. Stutteriet fik sin første 1.klasses pony idet Elgreco blev kåret med 42 points. Jeg havde taget chancen og tilmeldt hende til omkåring. Hun blev som 5-års kåret i 2.kl.a med 39 points, på daværende tidspunkt stod hun med et stort, velnæret føl ved siden, som havde tæret lidt for meget på hende. I år er hun smukkere end nogensinde, så hun skulle have chancen og jeg er ovenud lykkelig for at det lykkedes. Jeg synes jo selv at hun er en skøn hoppe, og mener klart hun er hendes 42 p. værdig. Hun høstede også mange roser udenfor ringen, det er jo blot ekstra dejligt at folk er enige.

09.07.2008

Jeg lokkede lige prof-fotogafen Helle Jørgensen til at snuppe et par billeder af Makalu på Landsskuet, nu hvor han var shinet op og toplækker. Super resultat, men modellen er jo heller ikke så ringe endda!

08.07.2008

Makalu har modtaget endnu en dame til bedækning, Mejlholmgårds Dimma fra Fam. Juel. Dimma faldt straks sin plads i flokken og der har overhovedet ikke været nogen problemer. Super dejlig, nem hoppe at få på besøg :o)

19.07.2007

 

En nyvasket Makalu, kan lige nå morgenmaden,

inden han bliver afhentet.

Jubii, jeg modtog i dag den herlige nyhed at Estienne er scannet drægtig, det er skønne Møllegaards Vivaldi der atter skal være far! Hun er ca. 24 dage henne, så om alt går vel skulle hun gerne levere en følbasse til maj næste år.

De to der går med Makalu herhjemme, har ikke vist brunst længe nu, så mon ikke også at Makalu har klaret sin pligt. Jeg var ellers noget i tvivl om han kunne nå op til Elgreco, men det er tilsyneladende lykkedes.

 

Så er det bare Mentha der mangler, igen i år har hun absorberet, men denne gang heldigvis så tidligt på sæsonen, at der stadig er håb. Jeg vil bare så gerne ha' det føl, så kom nu Mentha!

 

I weekenden står den på Landsskue i Herning, jeg skal ikke selv udstille, men Makalu må lige ha' en vasketur inden Fam. Vihrs afhenter ham, så han kan se smuk ud, når vi skal deltage i showet.

 

25.06.2008

Så har jeg haft endnu et besøg af smeden. Det her vejr er hårdt for hovene, jorden er stenhård og selvom hovene ikke er lange så har jeg problemer med at de flækker.

 

Jeg har meldt min alderspræsident, Elgreco, til kåring. Jeg havde ellers planlagt at Flicker skulle med, men hun går jo med et stort føl, og jeg har måtte indse at jeg ikke rigtig har kunne få hende i den stand jeg synes hun skal være i, trods hun er fodret 2 gange dagligt siden hendes foling. Elgreco ser brandgodt ud, hvis jeg selv skal sige det. Håber de 39 point hun pt. er kåret med kan forbedres. Hun fik selvfølgelig også en omgang af smeden, og hun havde, som frygtet meget tørre hove. Hun er lidt ømfodet, så nu står den på fodbad hver dag, så bliver hun forhåbentlig snart god igen. Hun er på diæt, så hun er kun på græs i nattetimerne, og det er med mundkurv på. Det blev jeg nød til at prøve, og det virker suverænt. Hun kan græsse, dog i mere begrænsede mængder, drikke og gnubbe med den på, og hun accepterede den ret hurtigt -genial opfindelse.

08.06.2008

 

10.06.2008

 

 

Tiden går bare stærkt. Lille Frodo blev 3 måneder i dag, og han er slet ikke så lille mere...

Han er ikke nem at fotografere, han følger en lige i r*ven, så snart man kommer ud på folden. Det bedste er når man gider løbe så han kan løbe efter én. Han savner Rikikki og lege med, men han må lige blive hjemme indtil kåringen er overstået, så kan han og Flicker komme på engen til de andre. Hvis Flicker da er færdig med at blive bedækket.

 

 

Dagens højdepunkt for Argo og Étoile er når jeg kommer med frisk vand, især hvis man kan få lov at lege med dunkene.

Argo er ellers ved at blive en stor flot dreng, han er efterhånden ved at være færdigfældet så jeg rigtig kan se hvad den tykke pels gemte. Lige nu får han bare lov til at være ung og hygge sig. Til efteråret regner jeg med at udstille ham, så der kommer han igen lidt i hånd. Jeg mener at de unge også skal ha' lov til at nyde deres ungdom, og det gør Argo og Étoile i stor stil. De 2 går bare så fint i spænd sammen, det er rigtig dejligt. Det kan man jo ikke vide på forhånd inden de bliver lukket sammen.

 

07.06.2008

Så kom høet sikkert i hus. Arbejdsdelingen var som altid...

 

...mændene laver det hårde arbejde...

... Casper og Lucy er vandbærere... og jeg fotograferer. Særdeles fair fordeling :o)

27.05.2008

Efter 2 dage på skolebænken er jeg nu kompetent til at transportere heste ;o)

23.05.2008

 

 

 

 

 

 

 

Frodo er begyndt at have grime på, på folden. Så får vi langsomt trænet det lidt også. Det er sådan en grime som skal lukkes med spænde i nakken, så Trine mener det er en fåregrime, og han har derfor fået øgenavnet Fårefjæs... stakkels dreng :o)

Makalu, kuk kuk

 

 

Det er heldigvis ovre med Flicker, så jeg slap med skrækken. Hun er nu begyndt at blive græsset ind igen. Men både hende, Elgreco og Makalu står på stald om natten, og det vil de blive ved med de næste par uger, jeg tør ikke tage nogen chancer.

Det skønne hoved må ham meget gerne give videre!

 

19.05.2008

En ulykke kommer sjældent alene... Atter en gang måtte jeg her til aften tilkalde dyrlæge-vagten. Flicker havde slemme koliksmerter, og blev ved med at ligge sig ned og sparke op i maven. Det hele kom som lyn fra en klar himmel. Jeg havde taget dem alle 4 ind, og ville lige bedække Elgreco ved hånd, da Makalu har lidt svært ved at nå derop. Imens stod Flicker og Frodo inde i boksen. Efter at have prøvet til et stykke tid uden Makalu kunne tage sammen måtte jeg opgive og stillede ham og Elgreco ind i bokse også, så kunne de stå inde for natten, så var han nok mere interesseret i morgen tidlig, når de ikke havde gået sammen lige inden. Og så var det Flicker begyndte, først lagde hun sig bare og kiggede på maven, det gjorde hun flere gange og til sidst blev det ret voldsomt hun smed sig og sparkede op i maven. Så dyrlægen blev som sagt tilkaldt og diagnosen lød på gæringskolik. Der er så meget gang i græsset lige pt. at det har slået hendes mave lidt i stykker, så selvom hun har gået på det samme stykke hele tiden, så har det været for hårdt for hendes mave. Nu står den så på hø, hø og atter hø de næste 3 dage, så skulle maven gerne blive i orden igen. Hun fik noget smertestillende og noget til at sætte gang i maven. Hun faldt heldigvis hurtigt til ro.

 

Det var lidt "sjovt" at betragte Frodo mens det hele stod på, han kunne slet ikke fatte hvorfor Flicker opførte sig sådan og han forsøgte hver gang hun lagde sig at få hende til at rejse sig igen. Man kunne tydeligt se at han godt var klar over at der var noget galt. Da der igen faldt ro over Flicker var den lille mand så udmattet at han lagde sig ned med et dybt suk, og sov med det samme. Det er hårdt sådan at passe på mor.

 

Nu håber jeg så på at jeg har fået min del af sygdomme for det næste stykke tid. Efter ikke at have haft en syg hest længe, så skal jeg lige love for at jeg er blevet ramt i år. I Februar med Argo, så hele turen med Lyne og nu også Flicker. Nu må det meget gerne være slut, ellers ender det vist med at de kære ponyer ruinerer mig :o)

17.05.2008

 

En smuk og glad Lyn-Ild

 

 

 

 

Føllene er vokset helt vildt, jeg har desværre ikke været særlig god til at få taget billeder af dem. De er jo allerede blevet 2 måneder gamle, og er ikke så puttenuttede mere.

12.05.2008

 

Makalu er den lille ved siden af Elgreco

Lyne stortrives på sommergræsset. Hun er blevet sit gode gamle jeg igen, det er rigtig dejligt at se. Hun trængte rigtig nok til at komme hjemmefra, væk fra mistet føl og sygdom. Hun er stadig gående på 4 spor, men hun er i hopla og løber glad med de andre rundt, og så er glimtet tilbage i øjnene. Hun er i brunst lige pt., så cyklusen kører heldigvis videre efter den hårde omgang, men der er jo stadig ingen garanti for at hun nogensinde kan blive i fol igen. Jeg er blot taknemmelig for at jeg stadig har hende, det er i situationer som den vi har været igennem hvor man virkelig indser hvor meget de kære ponyer betyder.

 

Vi fik i dag trænet til jubiluæmsshowet. Dejligt at man nu endelig begynder at kunne se det sammenhængende. Det var rigtig rigtig varmt, men folk kom med godt humør og det var en rigtig hyggelig dag. Jeg havde Bakkens Makalu, ejet af Fam. Vihrs, med ude og træne, ham skal jeg gå med til showet i Herning. Bagefter blev han kørt hjem til mig og lukket i stod med Flicker og Elgreco. Så nu forberedelserne til næste års føl klaret. Nu er det bare op til de forskellige hingste at klare resten :o)

 

Smukke Waulkmill Maclaren, 21 år gammel

Billede venligst udlånt af Bakkehave ©

 

Skønne Møllegaards Vivaldi i hans smukke vinterfrakke

Billede venligst udlånt af Bakkehave ©

11.05.2008

I går gik turen atter den lange vej over Fyn og Sjælland til Stutteri Bakkehave. Mentha skal igen i år holdes til ved Waulkmill Maclaren, da der jo desværre ikke kom et føl ud af besværet sidste år. Når jeg nu alligevel skulle køre turen så kunne jeg jo ligeså godt fylde traileren, så Estienne vil i år blive bedækket ved gamle Møllegårds Vivaldi. Jeg håber han kan virke som forædler på hende, da hun selv er lidt grov. Skulle føllet blive brunt, så er det jo blot et ekstra plus.

 

Mentha blev med det samme lukket i stod med Maclaren, så nu skal hun bare komme i brunst. Estienne blev lukket på hoppefold, hun skal bedækkes ved hånd, når hun engang kommer i brunst.

 

Tak til Troels og Pernille for en rigtig hyggelig dag. Det er altid skønt med en god ponysludder :o)

En stolt ejer og opdrætter

Tjek lige det smukke fjæs

07.05.2008

Så kom billederne jeg har bestilt hos Trine Christensen...

 

Magdalena

Argo

Argo

Argo -selvom man kun er 1-år så kan man sagtens spille smart overfor de store

05.05.2008

Jeg fik, med hjælp fra Trine, endelig flyttet drengene på deres sommergræs, så nu kan de endelig gå ude hele døgnet. De ser begge frygtelige ud i pelsen lige nu, men mon ikke den her varme nok skal sørge for, at de får den smidt i løbet af kort tid. De sveder i hvert fald begge under totterne. Jeg benyttede lige lejligheden til at flytte Ravenna + Rikikki og Lyne på engen. Lyne skulle være rask nu, så hun har godt af at komme lidt hjemmefra. Hun er blevet så mobil at hun sagtens kan følge med flokken rundt, så der er ingen problemer. Nu må tiden bare vise om hun er blevet steril efter denne omgang. Jeg håber stadig på at hun kan lave et par enkelte føl til mig, så jeg har noget at arbejde videre med.

 

Med tilbage til gården kom Elgreco, som skal gå her sammen med Flicker og Bakkens Makalu, som jeg har fået lov at låne af Fam. Vihrs. Mentha og Estienne blev også taget hjem for en kort stund, på lørdag rejser de nemlig til Stutteri Bakkehave for at besøge hhv. Waulkmill Maclaren og Møllegaards Vivaldi.

04.05.2008

Jeg tilbragte dagen i går i Fredericia til hingstekåringen. Det er altid spændende om der kommer nogle hingste man selv kan have interesse i at benytte. Jeg må sige at jeg var noget skuffet over den linie der blev lagt. Jeg kunne overhovedet ikke gennemskue hvad det var dommeren ville have. Peter Tindale måtte dømme alene pga. et afbud fra Brian Hunter, og jeg kan sagtens forstå hvis det har været en hård dag for ham, men der skete i mine øjne mange mange fejl i bedømmelserne, og det ved jeg at jeg ikke er ene om.

Men et stort tillykke skal lyde til Stutteri Nørvang, med Wells Dominator som løb med Over All Champion-titlen!

 

Jeg har siden sidst også bestilt billeder ved fotograf Trine Christensen, hun havde fanget nogle rigtig gode af især Argo i Skanderborg, så dem venter jeg spændt på at modtage.

Mit bud på en kommende avlshingst, pt. forklædt som lama ;o)

24.04.2008

Jeg måtte have dyrlægen ud til Lyne igen. Jeg kunne ikke lide at hun blev ved med at dryppe bagfra. Han havde hånden oppe i hende, og inde i livmoderen har hun en byld på størrelse med en knytnæve. Den lugtede fælt, så den er fuld af betændelse. Gudskelov jeg ikke bare lod stå til, det kunne i værste tilfælde have kostet hende livet, eller hun kunne blive steril, om hun er blevet det kan kun tiden vise, men hun er i hvert fald uden for livsfare nu. Så nu står den på penicillin de næste 5 dage. Denne gang var det min egen dyrlæge der var ude, og jeg er egentlig glad for at han nu også er med i forløbet. Når jeg tænker tilbage kan jeg godt huske at Inge altid gav penicillin til de hopper der ikke selv blev rene, men det har jeg glemt alt om i kampens hede. Nu håber jeg bare ikke at det har kostet mig en avlshoppe...

 

 

19.04.2008

En lille opdatering omkring Lyne. Det går heldigvis stadig den rigtige vej, hun har de sidste par dage været på fold med Flicker og Ravenna. I går så jeg hende sågar trave, det så noget ustabilt ud, lidt som at se et føl løbe første gang, men hun skal nok komme efter det. Hun vralter en del, men det ser ikke ud til at genere hende, så pyt med om hun ikke bliver rentgående, og pyt med at en omkåring ikke længere er på tale. Jeg har stadig min skønne, skønne hoppe og det er trods alt det vigtigste!

 

Ud over hopperne har jeg stadig Argo og Étoile gående, de er rigtig kommet i lømmelalderen. Hvis den ene gør noget man ikke må, så kan man være helt sikker på at den anden gør det samme lige bagefter. Bortset fra det, så er de begge nogle rigtig søde og omgængelige drenge, så længe temperamentet er i orden, så får man nok pillet de unoder af dem før eller siden :o)

14.04.2008

Så har jeg lige udfyldt en kedelig følanmeldelse til Landscentret... Heldigvis ser det ud til at vi fik reddet Lyne, nu tør jeg endelig være lidt optimistisk. Hold fast det har været en hård omgang, især for hende både fysisk og psykisk, da hun jo selvfølgelig var ked af at miste sit føl, men også for mig, bekymringerne fylder virkelig meget. De kære ponyer betyder jo virkelig rigtig, rigtig meget!

I morges blev hun sur og gav modstand da jeg skulle give hende medicin, så det må jo bestemt være et positivt tegn. Hun har dog hele tiden kæmpet bragt. Jeg beundrer hendes styrke, de kan virkelig overkomme så meget mere end man lige går og tror.

 

Er der nogen der har erfaringer, gode som dårlige, med hofteskred, så hører jeg gerne fra jer. Jeg har aldrig før oplevet det og det er en ret barsk omgang, så hvis nogen har nogle fif eller råd, så vil det være rigtig dejligt.

 

Jeg havde bestemt at Casper skulle have et hoppeføl, og nu hvor der kun er kommet et i år, så var valget jo nemt. Rikikki er nu Caspers hest, det bliver hun også på papiret når hun skal have lavet pas. Det betyder jo så også at hun skal blive her. Det samme skal Frodo, i hvert fald foreløbigt, da jeg så selv har en legekammerat til Argo, indtil han forhåbentlig bliver kåret.

 

13.04.2008

I aftes skete det der bare ikke må ske, en hver avlers mareridt. Lyn-Ild folede et stort føl, fødslen var meget hård og hun skred ud på begge bagben, så hun havde ikke kræfter til selv at få ham ud. Lars træk ham det sidste stykke, han var død, sandsynligvis klemt ihjel. Så nu var det bare om at redde Lyne. Vi fik vendt hende om på siden, hun var totalt afkræftet. Jeg fik ringet til dyrlægen som skulle køre helt fra Østbirk, så der gik jo altså noget tid inden han kunne være her. Jeg sad med hende og fik lidt vand i hende med en svamp og pludselig fandt hun kræfter og fik sig rejst. Der var det tydeligt at det var helt galt. Hun stod med bagbenene ud til hver sin side, og kunne ikke samle dem. Lars fik hende stillet an med den ene side mod boksvæggen og så kunne han støtte den anden side. Jeg tudede bare som en gal og kunne slet ikke holde ud at se på hende, var sikker på at nu mistede jeg hende. Da dyrlægen endelig kom stillede han hurtigt diagnosen, hofteskred, og hun fik noget stærkt smertestillende. Der var ikke mere han kunne gøre, nu skulle tiden vise om hun ville komme sig. Han mente dog at idet hun selv havde rejst sig så var chancen der. Jeg gjorde ham det meget klart at hvis ikke oddsene var gode og hun ikke ville komme til at fungere normalt igen, så skulle hun ikke igennem dette her. Men han havde set værre tilfælde ved køer hvor de var kommet sig.

 

Hun lagde sig ned kort efter han var kørt og jeg sad hos hende hele natten. Jeg kunne alligevel ikke finde ro, var bange for om hun skulle skride ud igen, selvom hun var blevet strøet med masser af halm. Langsomt i løbet af natten kom hun mere og mere op og stå på sine bagben og hun rejste sig og lagde sig flere gange uden hjælp. Hun kom endda hen og ville nusses lidt. Kl. 5 gik jeg ind, da Lars skulle på arbejde måtte jeg jo lytte efter Casper. Fik da også sovet indtil kl. ca. 8. Trine kom ved 9 tiden efter de ting der skulle bruges til mødet om 40-års jubilæumsshowet, som jeg måtte melde fra til. Kunne ikke bære at skulle køre fra Lyne i så lang tid.

 

Lyne var ikke blevet ren af sig selv, så dyrlægen måtte tilkaldes igen, var spændt på dommen. Men han var meget optimistisk, hun skulle nok blive god igen, om hun kommer til at gå helt normalt er kunne han ikke sige, men hun vil blive normalt fungerende og smertefri, og det er trods alt det vigtigste. Hun må aldrig bære rytter, men der er ikke noget i vejen for at sætte hende i fol igen på et senere tidspunkt.

 

Jeg får stadig våde øjne når jeg skal i stalden til hende, men hun er en fighter, hun var ikke klar til at give op. Heldigvis har hun et hjerte af guld og kalder glad når hun ser en, hun er en fantastisk pony! Så selvom jeg jo føler at jeg har svigtet hende, så bærer hun ikke nag.

 

Lyne's smukke søn:

Han var kulsort med stjerne, og grå om øjnene, så han ville helt sikkert have skimlet. Nu er han begravet i en kammerats eng. R.I.P lille dreng.

 

 

09.04.2008

Rigtig gode venner!

 

Argo og Étoile gik bare i spænd lige med det samme, de hygger sig rigtig sammen. Argo havde vist savnet en drengeven man kunne lege og putte sammen med. Så det er bare helt perfekt. De to små har også rigtig fået øjnene op for hinanden nu. De følger hinanden hele tiden, så enten har Flicker eller også har Ravenna to unger. Begge mødre er i øvrigt utrolig rolige, man skulle ikke tro at de var førstegangs mødre. Jeg er så stolt af mine to piger de klarer rollen til UG.

 

Argo & Étoile

Rikikki & Frodo

06.04.2008

 

 

 

Drengene lukket sammen, og det var bare sjovt. De tonsede rundt efter hinanden, og legede som hingste nu gør, indtil de begge pustede og stønnede. Selvom Étoile er noget mindre end Argo, så skal man ikke undervurdere ham, han skal nok give modstand. Nu går de lige så fint side om side og græsser. Argo kalder en gang imellem på hopperne, han kan vist ikke helt forstå hvorfor de ikke er lukket ud sammen med dem, nu har han jo ikke længere samling på sin flok.

 

De fleste af hopperne er kørt på sommergræs, så jeg nu kun har Flicker + Frodo, Ravenna + Rikikki, højgravide Lyne, Argo og Étoile herhjemme.

Jeg synes efterhånden at Argo er så gammel at jeg ikke længere tør have ham gående sammen med hopperne, så indtil at drengenes sommermark er klar, der er stadig ikke ret meget græs, så må de skiftes til at være ude, så hopper + føl er ude om dagen og drengene ude om natten. Det kan også sagtens gå for en periode.

 

 

05.04.2008

I dag har jeg været til Unghesteskue i Skanderborg med Argo og Magdalena. Jeg fulgtes med Trine, hvis ponyer jeg havde lovet at fremvise. Lars passede Casper, så jeg havde en hel dag i ponyernes tegn, det var rigtig dejligt. Det var som altid et rigtig flot, veltilrettelagt skue, en stor tak til Fam. Vihrs og Finn Ravn, jeg ved I ligger et kæmpe stykke arbejde i det! Dagen var lang, men når ponyerne klarer sig godt, så kan man jo altid samle lidt ekstra kræfter. Vi var dog noget slappe da vi kom hjem igen, selv Argo var træt og det siger ellers ikke så lidt :o) Se hvordan ponyerne klarede sig under Resultater

 

Et kæmpe stort tillykke til Stutteri Ellinge, som jo var repræsenteret ved Argo og deres egne Ellinges Aslan (Res. BIS) og Ellinges Abby, alle tre stod fløj i deres hold. Det må siges at være et solidt stykke avlsarbejde! Og igen tak for at jeg måtte købe den skønne Argo -han er en éner!

 

Tak til Kurt Hørup Hansen, Stutteri Vadehavet og Stutteri Skovmosen for de fine ærespræmier vi fik med hjem.

 

Jeg havde en ekstra pony med hjem, idet jeg har fået lov at låne Ètoile af Nørvang, af Rikke, så Argo kan få en legekammerat. Det bliver spændende når de skal lukkes sammen i morgen.

 

Argo og Magdalena

Ellinges Aslan, Ellinges Argo & Ellinges Abby

01.04.2008

 

 

Jeg kom pludselig i tanke om at jeg da hellere måtte se at prøve grimer inden vi skal af sted i weekenden. Det vidste sig så, at det åbenbart er 2 grødhoveder jeg skal have med ;o) I hvert fald kunne de ikke passe de grimer jeg havde udvalgt til dem, eller Argo kunne ikke. Lige meget hvilken jeg prøvede så kunne den ikke lukkes i kæberemmen, så han må have den på jeg havde regnet med at Magdalena skulle have på, og så må hun have trense på.

Det kræver jo lidt tilvænning, så det er vi så startet på i dag, men hun tog det faktisk rigtig fint, og den klæder hende da.

 

Jeg venter stadig med spænding på Lyn-Ild, det er nu hun har termin og hun er kæmpe stor, så hun gider snart ikke bevæge sig rundt længere. Hun er også så småt begyndt at sætte en smule yver, bare hun nu ikke vælger at fole på lørdag..!

 

26.03.2008

Så har smeden lige været her og finpudse tæerne på et par stykker, deriblandt Argo og Magdalena, så de er i topform når vi skal til Skanderborg. Jeg er begyndt at glæde mig, det er sådan et hyggeligt skue. Mine forventninger er i år ikke tophøje, træningen har mest bestået i mønstring herhjemme mens Casper har sovet, så lange gåture har der ikke været mange af. De ser dog begge 2 fine ud, så jeg tager det som det kommer.

24.03.2008

 

Rikikki 1½ uge gammel

 

Vi er heldigvis sluppet billigt hvad angår sne her i området. Vi behøver nu heller ikke at få mere, nu hvor jeg har fået tidlige føl, de skal jo helst ud hver dag og motionere.

Jeg er bare så glad for mine 2 unger, Frodo er en rigtig chamør, allerede meget tam og følger en rundt ude på marken for at blive kløet. Rikikki er utrolig smuk, en rigtig dame. Lidt mere tilbageholdende, men er efterhånden begyndt at udvise interesse for mennesker og måske især for Frodo -han er jo ikke til at stå for!

 

 

Frodo, en rigtig lille charmør

Rikikki

15.03.2008

Så blev det endelig vejr til at føllene kunne komme lidt på fold. Det har regnet hver dag siden Frodo blev født, så de er kun blevet til nogle korte lufteture med Flicker i tov, så hun havde selvfølgelig en masse energi der skulle brændes af. Det er jo ulempen ved at få føl så tidligt, men til gengæld så er de dejlig store når de skal med i byen. Når bare vi har stalden de kan komme ind i så skal det nok gå alt sammen.

 

13.03.2008

Nu skal jeg lige love for at det går stærkt. Ravenna har folet i dag, så nu mangler Lyne bare.

Jeg havde været oppe ved Ravenna et par gange i nat da hun havde meget spændt yver, dog ingen vokspropper. I morges stod hun bare og åd hø, stadig ingen voks, så hun blev lukket på fold sammen med de andre minus Flicker og Frodo, de blev inde pga. regnvejr.

 

Jeg kørte kl. ca. 10.30 i mødregruppe og kom hjem igen ca. 3 timer senere, og der gik en lille pige rundt ud på folden. Heldigvis var min forældre på vej på besøg, så de kunne kigge efter Casper mens jeg skyndte mig ud og tage alle hestene ind. Elgreco som jo er førerhoppe havde hugget føllet og havde ikke tænkt sig at dele med stakkels Ravenna, så der var panik på. Men jeg fik dem ind og Ravenna fik sit føl igen, heldigvis diede hun med det samme.

 

Både Ravenna og datter er naturligvis meget trætte, det har været en hård omgang for dem begge, så nu skal de bare have ro, og tid til at lære hinanden at kende.

10.03.2008

 

 

Jeg er glad for at jeg valgte at stå op og kigge til Flicker i nat. Hun overhalede nemlig de to andre indenom og fødte en skøn lille hingstebasse. Jeg kom ud i stalden kl. 2 og der var fødslen i fuld gang. Jeg hjalp blot med et lille træk for at få krydset med ud. Er sikker på at hun havde klaret det hele selv, men er nu glad for at jeg var der. Hun er bare pavestolt af den lille -med god grund! Jeg blev i stalden til jeg havde set han havde spist og så fik de fred, Flicker er naturligvis meget træt.

Jeg kunne selvfølgelig ikke sove, så jeg sidder nu her kl. knap 4 og opdaterer hjemmeside og overvejer navne, den lille fyr har jo været længe ventet ;o)

 

 

 

09.03.2008

Regeringen og alle deres nye love og regler er efterhånden ved at gøre det hele noget mere besværligt at være hesteejer. Jeg er heldigvis så heldig at jeg ikke har lavet stald til ponyerne på ejendommen endnu, så jeg kan nå at tilpasse mig deres nye love vedr. staldforhold. Men mht. til transport af heste, ja så kræver det jo at man skal på kursus. Jeg synes derfor at det er glædeligt at Landscentret nu har fået lov at afholde 2 dags kurser.

 

Tænkte at andre måske også kunne have glæde af det, så her er et link: http://www.lr.dk/heste/diverse/transportkursus.htm

 

Flicker har fået en smule voks, yveret er ikke helt spændt, men mon ikke der er føl inden for en uges tid :o)

 

03.03.2008

Så er tilmeldingerne til unghesteskuet i Skanderborg postet. Jeg tog chancen og meldte både Magdalena og Argo til, selvom jeg først i dag har fået trænet lidt, det kræver jo at Casper sover ellers har jeg kun weekenderne hvor Lars kan kigge efter ham. Heldigvis har de jo begge prøvet det før, og om ikke andet så er det jo rigtig sundt for sådan nogle unge bøller at komme med i byen og opleve lidt.

28.02.2008

 

 

 

Så er der forår i luften!!

Vejret viser sig fra sin skønneste side, ponyerne er i et fantastisk humør, de tumler rundt på folden og hygger sig, stæren er ved at flytte ind i kassen og sidst men ikke mindst alle vores forårsløg er ved at spring ud. Dette er bare den allerbedste tid på året :o)

10.02.2008

Jeg måtte have dyrlægen ud i går aftes. Argo havde ligget en del ned på folden i løbet af eftermiddagen og da jeg først på aftenen ville tage dem ind virkede han også lidt slap. Da han så ikke ville spise sit foder men igen valgte at ligge sig, så var jeg nok klar over at der var noget i vejen. Så tog hans temperatur som sagde 38,4 og ringede efter dyrlægen. Det viste sig at han havde fået sig en omgang forstoppelse den lille fyr. Han var simpelthen så sød mens dyrlægen undersøgte ham, fandt sig villigt i det hele. Hans temperament fejler bestemt ingenting, sødere og mere rar hingsteplag skal man vist lede længe efter.

 

Heldigvis tog vi det i opfarten og i dag er han helt frisk igen. Alt hans mad var væk i morges, og han havde fået glimtet tilbage i øjnene igen. Der var da også energi nok til en rask tur rundt på marken sammen med Duchess og Magdalena, det var dejligt at se.

 

 

02.02.2008

Det er ikke fordi der sker det helt store med hestene lige for tiden. Vi glæder os bare til foråret, så kommer føllene til verden, og vi skal i gang med udstillingerne igen. Første gang bliver d. 5 april hvor der er Unghesteskue i Skanderborg, jeg håber at få både Magdalena og Argo med. Træningen har vi ikke rigtig fået gjort noget ved endnu, men mon ikke vi når det. Ravenna har termin i slutningen af marts, hun er også begyndt at være ret dyb. Det er skønt at gå og betragte de gravide maver og jeg glæder mig til årets føl, de 2 andre skulle komme i løbet af april.

 

Jeg har fået arrangeret at jeg kan låne en hingsteplag som Argo skal gå med til sommer, det bliver bare sagen for ham at få en han kan tumle med, selvom han hygger sig med de unge hopper nu, så bliver der nok mere gang i den når han får en ligeværdig legekammerat.

 

Vi arbejder stadig på at få vores 40-års jubilæumsshow op at køre og det ser efterhånden ud til at vi er ved at have skaffet mennesker og ponyer nok, det er rigtig dejligt - bare en skam at folk ikke selv henvender sig. Vi har valgt at udvide det så det ikke længere kun er midtjylland, men alle der har lyst der kan deltage. Så hvis du har lyst til at være med, enten med eller uden pony, så er du meget velkommen til at kontakte os. Er sikker på at det nok skal blive rigtig godt!

 

Og så fik vi årets første sne:

Et par af pigerne

Skønne Argo

Line Laugesen © • Stutteri Gyldenlunden