2011:

20.11.2011

 

16.11.2011

 

 

Jeg har i dag været på en køretur til Mors for at aflevere Strauss ved sin nye ejer. Strauss skal bo sammen med den jævnaldrende irish cob blanding, Willson, hos Line. Sammenlukningen gik helt uden problemer og meldingen lyder at de hygger sig og deles fint om høbaren. Jeg er sikker på at Strauss har fået et rigtig dejligt hjem.

.

 

 

 

Lige som de sidste par år så dog Casper og jeg i år til Skovby for at holde juleoptog hos Rikke. Som altid en hyggelig dag, vejret vidste sig fra sin pæne side - måske det skyldes at Trine Porsgaard havde fødselsdag. Hun blev også fejret med lidt gaver og en sang.

Casper lånte Rikkes "Baby" aka Fortuna af Nørvang, men mente hun skulle have et sejere navn som passede til en drengerytter og han omdøbte hende derfor til Hulk :)

 

Tak for en hyggelig dag, vi kommer gerne igen næste år!

 

 

 

 

 

 

Argo bestod i går sin materialprøve med glans. Det var egentlig meningen at jeg selv ville have været i ringen med ham, men knæet driller stadig og jeg fik lokket Louise Skovmose til at tage ham efter hun kort havde "prøvet" ham på opvarmningsbanen. Louise gjorde det fantastisk og de endte med en rød rosette og nogle rigtig flotte karakterer. Argo fik endnu en gang bevidst sit dejlige temperament. Tusind tak for hjælpen Louise - du er en helt :o)

13.11.2011

Alle hopperne er nu hentet hjem fra engen. Følhopperne trænger til at få lidt supplerende ud over græsset. Jeg har ikke planer om at fravænne føllene før til foråret, det gik super fint da jeg prøvede det i år og meget nemmere faktisk. Makalu og Monique er kørt i engen i stedet, de kan sagtens gå dernede og bare få hø og vitaminer så længe der ikke kommer sne, så bliver de hentet hjem.

 

 

16.10.2011

08.10.2011

Casper fandt sine ridebukser i kommoden i dag og bestemte at han ville ud at ride. Pt. går alle hopperne stadig på sommerfoldene og så var der jo kun en mulighed, nemlig Argo.

 

Casper trak selv Argo ind, hjalp med at få striglet og sadlet op og afsted det gik. Argo har kun lige haft mig hurtigt på ryggen en enkelt gang, men lod sig ikke mærke af at skulle bære rundt på Casper. Træningen i de lange liner har givet gevinst og Casper kunne selv styre ham rundt. Det kalder jeg perfekt temperament for en 4 års hingst, og jeg var meget stolt at dem begge.

Se lige det smil - glad og stolt

19.09.2011

I lørdags var jeg til Fynboskuet med Flanagan. Et rigtig hyggeligt skue, med god stemning. Resultatet desværre noget skuffende. Dommerne havde lagt en hård linie hele vejen igennem, men synes stadig godt Flanagan kunne have tålt lidt mere. Han høstede flere rosende ord fra sidelinien det trøster jeg mig lidt med og jeg synes stadig han er skøn. Jeg kan heldigvis glædes over at Skovmosens Conrad efter Makalu stod fløj i holdet for hingsteføl og blev skuet bedste føl samt nr. 5 i BIS stort tillykke til Louise Skovmose. Tusind tak for hjælpen til begge "Trine'rne" :o)

09.09.2011

I dag har jeg været et smut i Gadbjerg med Monique, Elgreco og Elliot til besigtigelse samt chipmærkning. Nu mangler jeg så kun Flicker og Flanagan, de bliver ordnet næste lørdag hvor Flanagan er meldt til Fynboskuet.

 

Jeg skal meget gerne af med nogle af mine unge hingste og skulle noget have interesse så giv gerne et frækt bud :) Unghingstesalg

 

30.08.2011

I lørdags gik turen til Vestbirk Føl og plageskue, som altid et rigtig hyggeligt skue. Jeg havde tilmeldt Maluka og resultatet blev ganske fornuftigt. Jeg må indrømme at hjemmearbejde ikke var godt nok og Maluka synes absolut ikke om at skulle i snor, så det endte med en masse tumlen rundt hjemme på marken som naturligvis skræmte hende en del. Så på dagen var hun meget forvirret og bange, det kostede et point på typen, hvilket er helt i orden. Jeg trøster mig med at det er min egen og ikke ponyens skyld. Temperamentet hos hendes moder, Magdalena, fejler som billedet viser absolut ingenting, og Maluka skal nok blive lige så rar. Tusind tak for hjælpen til Christina, Lone og Emma, tak for billeder til Susanne Vihrs og tak for ærespræmien fra Hornsyld Købmandsgård. Se beskrivelse under resultater.

16.08.2011

 

 

 

Argo har i dag for første gang været ude og træne i lange liner. Planen er jo at han skal gå materialprøve til oktober, så jeg tænkte at vi hellere så småt måtte komme i gang. Han har ikke lavet meget det sidste års tid så var lidt spændt på hvordan det ville gå, men som altid med ham, så gik det som en leg. Vi fik både prøvet skridt og trav og øvet parader, så jeg er meget tilfreds.

15.08.2011

Jeg er nu ved at planlægge at få føllene og de sidste hopper besigtiget samt chipmærket. Det er lidt besværligt når man er for nærig til at betale en besigtiger for at komme herhjem, men tror efterhånden jeg har fået puslespillet til at gå op. Maluka er tilmeldt Føl- og plageskuet i Vestbirk, et af hingsteføllene kommer med til Fynboskuet og så har jeg en trailerfuld med det sidste hingsteføl+hoppe samt Monique som jeg må køre til Gadbjerg med. Det er det nærmeste for mig og alligevel et pænt stykke at køre.

 

Lige et pletskud af min smukke Strauss, som har det skønneste ponyhoved :o)

01.08.2011

Det er lykkedes at få ca. 750 små bundter hø kørt på loftet. I dag bliver det sidste stykke slået så vi ender på en 1100 stykker i alt. Det er også deromkring mine ponyer plejer at æde på en vinter. Dejligt at det igen lykkedes, det var på et hængende hår i år.

 

 

29.07.2011

 

 

Hjemme igen efter en dejlig dag til Ribe Dyrskue. Trine og jeg havde Makalu og hans kone Trischa med. Vejret var fint og begge ponyer kom hjem med fine resultater. Makalu var en fornøjelse at have med, selvom han tror han er stor som en belgierhingst og fører sig frem, så trækker han aldrig i snoren. Han stod også rigtig pænt ved bommen, det var det jeg var mest spændt på. Pladsen ved siden af ham var tom så vi hentede Trischa hen til ham og så var der dømt hygge :o)

18.07.2011

Weekenden stod på kåring og det var bestemt ikke uden nerver jeg drog til Randers med 3 stk. ponyer. Lørdag skulle Donoma i ringen, Sara som jo har opdrættet hende mønstrede hende og det blev til en fløj plads og kåring i 2.a. Havde troet hun ville få lidt bedre karakterer, men de mente hun manglede udvikling, så hun må med igen når hun er blevet lidt ældre.

Sara & Porsgaards Donoma

Søndag skulle Duchess bedømmes for første gang siden hun som 1 års var til plageskue. Jeg synes hun er en rigtig dejlig pony og mine forventninger var ret høje. De blev heldigvis indfriet med en kåring i 1.klasse. Jeg spottede Duchess på marken hos Søren Jørgensen allerede da hun var få dage gammel og at jeg fik lov at købe hende det er jeg meget glad for!

Skovvangens Duchess

 

I hold 2 for 5 års og ældre standarter skulle Lyne forsøge om hun kunne skrabe lidt flere points sammen end sidst velvidende at hendes hårde foling for nogle år siden har sat sit præg. Jeg havde håbet hun kunne tjene lidt på type og bygning så hun lige kunne snige sig i 2.a. Desværre faldt hun ikke i dommernes smag og endte bagerst endda med et point mindre end hun kom med. Jeg kan stadig se nogle kvaliteter i hende og det er jo set før at 2.b hopper kan lave nogle rigtig gode føl, så hun får stadig lov at indgå i avlen hos mig, så må tiden vise om kvaliteten er god nok til at lade hende blive i avlen.

Hesseldals Lyn-Ild

 

 

 

Jeg har nu fået samlet mine unghingste herhjemme i én flok. Det forløb helt uden problemer og Rattata og Spoink blev straks accepteret som medlemmer af gruppen. Argo bevidste endnu engang hvilket enestående temperament han besidder. Han leder flokken med en fantastisk ro og alle kender deres plads, så der er ikke noget at slås om.

 

 

 

05.07.2011

 

02.07.2011

Jeg har meldt Makalu til dyrskuet i Ribe. Det er første gang jeg skal have ham med i byen så det glæder jeg mig til. Vi skal følges med hans kone Porsgaards Trischa og Trine så det skal nok blive en rigtig hyggelig dag.

Billede venligst udlånt af Louise Skovmose ©

 

 

I sidste uge kom denne lille fyr, efter Makalu, til verden på Stutteri Skovmosen. Stort tillykke til Louise, håber han lever op til forventningerne.

Makalu havde sidste år 5 hopper til bedækning og der er kommet 5 føl, så han må siges at have gjort sit arbejde til ug.

 

Han har nu lavet føl i farverne: sort, rød, sortbrun, brun og skimmel. Så han kan vist lave næsten alle farver, alt efter hvilken farve hoppen har.

 

18.06.2011

Så er der postet tilmeldinger til hoppekåring, og jeg kan allerede mærke sommerfuglene i maven bare ved tanken :o) Jeg har tilmeldt 3 hopper, så der bliver nok at se til. Jeg plejer kun at have en enkelt med af gangen. Valget er faldet på Donoma, Duchess og på opfordring har jeg også tilmeldt Lyne. Mht. Lyne så er hun stadig ikke helt korrekt gående men hendes kåring kan jo faktisk ikke blive værre end det hun pt. står med, så jeg tager chancen og håber på dommerne er lidt mere gavmilde ved hende end sidst - uanset hvad så synes jeg hun er smuk og en rigtig dejlig hoppe.

 

 

24.05.2011

16.05.2011

Dejligt nu at kunne se tilbage på en veloverstået folingssæson. Der skulle jo have rendt 4 føl rundt på mine marker, men skæbnen ville det anderledes og jeg fik aldrig lov at opleve Honesty samme med hendes søn. I stedet glædes jeg over de 3 jeg trods alt har fået og lille Elliot bliver som eneste føl herhjemme på gården lidt ekstra forkælet med nus og klø. Elgreco er en fantastisk mor, lidt en hønemor men det er jo forståeligt når nu det er så mange år siden hun sidst har haft føl. Hende og Elliot får lov at gå i haven i dagtimerne indtil han er gammel nok til at transportere på engen.

12.05.2011

 

Tidligt i morges kl. 5.30 folede Elgreco. Føllet sad godt fast ved skulderen, så jeg måtte hjælpe hende med nogle træk i forbenene på føllet. Et par veer skulle der til inden vi ved fælles hjælp fik ham ud. Elgreco var meget træt og afkræftet, men tydelig stolt og glad. Det er nu 5 år siden hun sidst har haft føl og hun har hvert år været dybt misundelig når de andre har fået. Jeg er meget glad for at det lykkedes at få hende i gang igen. Føllet måtte meget gerne have været en hoppe som jeg kunne have beholdt til at føre hendes blodlinier videre, men det vigtigste er trods alt at det er et sundt og rask føl!

Det betyder så også at nu hvor der kun er kommet et hoppeføl, så bliver Maluka her på stutteriet, hvor hun skal være min datter Ciljas pony.

11.05.2011

Vi har holdt store flyttedag så de fleste ponyer nu er kommet på sommergræs. Herhjemme er der nu kun Makalu med hans damer og Elgreco som snart skal fole. Estienne og Ravenna er kommet på græs hos en af Lars' kammerater som har sin ejendom til salg. Han ville gerne have lidt smukt at kigge på og det mente han også at interesserede købere gerne ville, og det har de da bestemt fået med de 2 :o)

 

 

10.05.2011

Mens jeg tålmodigt venter på det sidste føl i år, nyder jeg i fulde de 2 skønne følbasser jeg allerede har fået i år. Jeg synes at Makalu laver nogle skønne føl af rigtig god kvalitet.

Kameraet blev lige luftet lidt på foldene herhjemme i dag.

Gyldenlunds Maluka

Gyldenlunds Flanagan

Bakkens Makalu

Gyldenlunds Rattata

Waulkmill Honour

Elgreco af Nørvang

 

 

 

 

Lille Flanagan er en blevet en rigtig bandit, og en charmetrold uden lige. Han bliver mindst lige så skøn som sin storebror Floyd. Skulle nogen være interesseret i at købe Flanagan, sælges han gerne til en god pris - meget gerne til nogen som kunne have interesse i at fremstille ham.

02.05.2011

Magdalena har tidligt hertil morgen fået et yndigt, langbenet hoppeføl. Helt uden nogen tegn på nærtstående foling. Gudskelov er alt gået godt! Jeg tænkte lige i aftes da jeg mærkede yver på hende og Elgreco at nu var hun endelig begyndt at sætte en smule, men slet ikke så jeg overhovedet overvejede at det var tæt på.

Magdalena er en super sød hoppe, som stoler 100% på mig og gerne deler sin dejlige datter med mig. Hun er meget forsigtig omkring hende og er bare en super mor. Så kan man da ikke ønske sig mere af en hoppe som man selv har opdrættet. Jeg er meget stolt af hende i hvert fald! Det er også lidt ekstra spændende når nu det er den første 2. generation født på stutteriet.

 

24.04.2011

Så kunne jeg finde en stille stund til at få opdateret hjemmesiden. D. 18. april havde vi et mindre babyboom her på gården, så tiden er fløjet afsted siden. Kort efter midnat foler Flicker et fint og velskabt hingsteføl. Hun kunne ikke selv komme af med efterbyrden, og efter en lille time hvor hun tydeligt har smerter og ikke rigtig kan koncentrere sig om sit føl ringer jeg til vagtdyrlægen som kommer og hjælper hende af med den plus giver hende smertestillende. Der går ikke længe efter han er kørt til hun igen er den super følhoppe som hun plejer og får slikket føllet ren og hjulpet ham til patten. Jeg vågner tidligt næste morgen og tjekker dem, alt ser super fint ud, så de får ro. Der går dog ikke længe inden jeg selv får veer og må afsted til sygehuset, først på aftenen kommer vores lille datter til verden. Måske der er noget om det der med fødsler ved fuldmåne :o)

 

 

I går var jeg på et hyggeligt visit hos Pernille og Troels, Stutteri Bakkehave for at hente min nye brune prinsesse, Waulkmill Honour. Det er rigtig skønt at have fået hende hjem, nu skal hun langsomt men sikkert introduceres for hoppeflokken. Som billedet tydeligt viser har hun allerede fundet en god veninde i Monique.

11.04.2011

I dag fik jeg kørt de første ponyer på sommergræs. Marken herhjemme har haft det hårdt her i vinter, så det var dejligt at få lettet presset på den lidt. Rikikki, Donoma, Lyne, Estienne og Ravenna blev kørt i engen. Det betyder så samtidigt at Spoink og Rattata er blevet fravænnet, noget der passede hopperne fint, men drengene piver lidt over det. De går dog stadig i hoppeflokken herhjemme i trygge vante omgivelser, så mon ikke de hurtigt accepterer situationen.

 

Jeg venter med spænding på føllene, de kan komme når som helst, men hopperne har ikke travlt. Elgreco og Flicker har sat yver, men endnu ingen vokspropper. De vælger nok at fole samme dag som jeg selv ;o)

 

 

24.03.2011

22.03.2011

Nu ser det endelig ud som om at foråret er på vej. Solen kigger mere og mere frem, fuglene synger, vintergækkerne springer ud og hoppemaverne vokser, min egen inklusiv. I morgen skal jeg hente Honour hjem, og jeg glæder mig helt vildt! Så mangler vi sådan set bare at græsset begynder at gro, så er vi klar til babyboom her på den lille bondegård. Makalu har gjort sit arbejde godt sidste år, maverne vokser godt på alle 3 hopper, så der er ingen tvivl om at der er gevinst.

 

Lidt billeder af de 3 tykke hopper taget i dag i det dejlige solskin.

 

Magdalena

Elgreco

Elgreco & Flicker

08.03.2011

 

 

Nogle mennesker er bare fantastiske! Pernille Sønnichsen som jeg i sin tid købte Waulkmill Honesty af, har gjort det muligt for mig at finde den bedst mulige erstatning, idet hendes helsøster, Waulkmill Honour, flytter ind hos mig. Pernille ved hvor meget Honesty betød for mig, og jeg vil aldrig finde en som hende igen. Jeg er dog sikker på at Honour er en lige så skøn pony og jeg glæder mig til at få hende hjem.

Tusind tak Pernille, det betyder mere end du aner!

 

 

04.03.2011

Jeg lokkede Lars til at tage nogle opstillings billeder af Floyd. Jeg synes selv han er rigtig lækker, og håber at han en dag ender som avlshingst et sted. Hvis han ikke bliver solgt og forsætter sin gode udvikling har jeg planer om at han skal med til Vestbirk her i efteråret og til kåring næste år hvor han fylder 3 år. Går han igennem vil jeg selv bruge ham på en hoppe eller to.

28.02.2011

Det er måske nok lidt vanvittigt, men synes de gode grunde længe overskyggede de dårlige, så jeg har her til morgen byttet rund og lukket Mentha og Monique i stod hos Makalu. Det er meget tidligt, men jeg har gjort mig mine overvejelser. Dels skulle Elgreco og Magdalena i hoppeflokken og finde deres pladser inden føllene ankommer, og dels har hverken Mentha eller Monique haft føl længe og begge har været løbet om. Skulle der komme nogle meget tidlige føl næste år, så går jeg stadig hjemme på barsel og har mulighed for at lukke ud og ind flere gange om dagen med korte intervaller, hvis vejret ikke er følvenligt. Nu må tiden vise om det lykkedes at få dem i gang, sæsonen er i hvert fald lang nu. Makalu er en dygtig stodhingst og det er nu også lykkes ham at få Elgreco i gang efter en lang pause. Hun er kuglerund og strutter af lykke og stolthed over hendes store mave. Jeg glæder mig til føllene kommer, det vil dog ikke gøre noget hvis de venter et par uger endnu til jeg kommer hjem og gå på barsel.

 

Både Mentha og Monique synes han er meget lækker og konkurrerer om hans opmærksomhed med høje hvin og forbenspark, ingen af dem viser dog decideret brunst.

 

 

17.02.2011

Selvom jeg stadig har en stald fuld af fantastiske ponyer, så er det stadig meget underligt at Honesty ikke er her. Hun var en meget kærlig pony, en pony med en kæmpe personlighed, og så var hun så uendelig smuk. Jeg savner hende stadig rigtig meget og at acceptere hun skulle herfra på den måde det kommer jeg nok aldrig til. Selvom jeg har mange ponyer, betyder de jo noget hver og en!

 

Jeg har købt Eva Bærentzen, Stutteri Bøgegårdens gamle stambøger helt tilbage fra nr. 1, så nu har jeg til mange timers spændende studier når jeg går på barsel midt i marts, det glæder jeg mig til.

 

23.01.2011

 

 

I går tabte Honesty og jeg en intensiv kamp mod fedtlever. Dyrlægen var villig til at give hende yderligere 12 timer, men som han sagde så var det for min skyld og ikke for hendes og sådan skulle det ikke være. Kl. ca. 14.30 fik hun endelig fred, men hvor gjorde det ondt. Det eventyr vi skulle have haft sammen var jo knap begyndt.

Selvom jeg stadig har en stor flok så kan jeg sagtens mærke i dag at der mangler en brik i mit puslespil. Det kommer til at tage mig noget tid at acceptere at det skulle ende sådan.

 

Det er ikke blevet til mange timers søvn i nat, alt hvad jeg har gjort siden hun kastede i søndags er blevet vendt og drejet, men jeg kan faktisk ikke se hvordan jeg kunne have handlet anderledes for at forhindre det skulle ende så tragisk. Det er virkelig bagsiden af medaljen ved at have dyr og jeg bliver nok aldrig særlig god til netop den del. Synes dog det er endnu mere uretfærdigt når det rammer så unge dyr, Honesty nåede kun at få 5 gode år, inden hun måtte videre.

 

RIP min smukke pige, du efterlader et kæmpe tomrum, som aldrig ville kunne erstattes...

 

 

20.01.2011

Det tog hårdt på Honesty at kaste føllet. Hun ville hverken indtage vådt eller tørt, lige meget hvad jeg forsøgte at friste med og mandag aften kunne jeg ikke længere holde det ud og måtte tilkalde dyrlægen. Hun blev undersøgt på alle leder og kanter uden at kunne stille nogen diagnose. Maven var selvfølgelig gået helt i stå, så hun fik vand og olie gennem en slange i næsen, og så skulle jeg holde øje med om hun i løbet af de næste 12 timer ville indtage lidt, han var tydeligvis også bekymret for hende. Jeg forsynede mig med æbler, gulerødder og boller, og fik i løbet af aftenen lokket ca. et æble og en bolle i hende. Tirsdag morgen var hun en smule mere kvik at se på, men stadig meget afkræftet. Det er gået langsomt fremad de sidste par dage, hun er stadig meget småt spisende, men der ryger da lidt ned. Hun får lov at græsse i haven med Donoma hver dag jeg kommer hjem fra arbejde indtil aftenfodringen, det nyder de tydeligvis.

 

Om heste kan føle sorg er jo svært at sige, men Honestys opførsel har i hvert fald gjort stort indtryk på mig. Det gjorde ondt at kigge ind i de sorgmodige øjne, mens hun puttede sig tæt ind til mig. Jeg har brugt mange timer i boksen hos hende, kærlighed og omsorg er sommetider den bedste medicin, og jeg kan bare ikke holde ud når mine dyr ikke har det godt!

 

 

16.01.2011

Øv bøv et trist syn jeg mødte ude på marken i dag. Honesty står helt tværet ind i mudder ved siden af et lille bitte fint, brunt hingsteføl. Elgreco står sammen med hende så jeg håber hun har kunne få lidt støtte derfra. Stakkels Honesty er ked og forvirret med heldigvis fejler hun tilsyneladende ikke noget fysisk. Hvad der er sket og hvorfor det vides ikke, jeg frygter naturligvis for virusabort, men kan jo ikke gøre andet end at observere de andre og håbe på det bedste. Nu skal Honesty bare have ro og masser af omsorg så bliver hun forhåbentlig sit gode gamle jeg igen.

 

 

12.01.2011

Vi er alle kommet godt og sikkert ind i det nye år, men vinteren med al den frost og sne er snart ved at være nok. Ikke nok med alt det ekstra arbejde, så er det også temmelig farlig at færdes ude i. Lars ville hjælpe med at lukke nogle af ponyerne ud i går, der er lige faldet nu sne endnu engang så det er umuligt at se hvor der er is og hvor man kan stå fast hvilket resulterede i at han og Elgreco begge faldt. Lars fik sig en hjernerystelse på den konto og Elgreco en ordentlig forskrækkelse. Hendes mave ser efterhånden stor ud så jeg tror og håber at der gemmer sig et føl derinde, og så skulle hun da nødig falde så uheldigt at det kunne skade føllet. Ude på markerne går ponyerne på listefødder, jeg har næsten lyst til at holde dem inde, men vil alligevel ikke byde dem det.... Be' om noget forår snart!

 

 

Line Laugesen © • Stutteri Gyldenlunden