2012:

16.12.2012

 

 

Det er ikke fordi at der ingenting er sket overhovedet, men vi er nok gået lidt i vinterhi og der er heller ikke så meget at opdatere om. I sidste weekend blev de sidste 4 hopper hentet hjem fra engen lige i rette tid inden snestormen. Ellers er der fuld gang i vinterfodringen, maverne på enkelte af hopperne vokser godt og jeg glæder mig allerede til næste sæson med føl og udstillinger. Om alt går vel kigger de første føl ud i marts. Det er helt bevidst, jeg synes det er en dejlig tid at få føl, så er de store og stærke hvis de skal følge hoppen på udstillinger, og med muligheder for at de kan gå i en kæmpe boks betyder det knap så meget hvis vejret en dag nægter dem at komme ud.

Til sidst vil jeg gerne ønske alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår!

 

.

27.10.2012

I dag var jeg til Oktobershow for Shetlandsponyer og Welshponyer. Det er første gang shetlandsponyerne er inviteret med og jeg synes det er et godt initiativ at at ligge et show på det tidpunkt også. Pga. min tid til træning af pony har været meget begrænset valgte jeg at tilmelde Mentha som intet kræver og så blev Mojito en oplevelse rigere. Desværre var de kun 2 følhopper i holdet, en mini hoppe og så Mentha. Mentha faldt absolut ikke i den tyske dommers smag og hun blev oprangeret som nr. 2, Trine som trak Mojito fortalte mig også at dommeren havde mere travlt med at holde et øje på følle end på Mentha. Heldigvis ville jeg ikke bytte og fik i mine øjne den dejligste pony med hjem igen :o) Dagen forløb rigtig godt og det var et super hyggeligt og veltilrettelagt show som jeg håber arrangørerne gentager næste år!

 

 

14.10.2012

I dag var så dagen hvor Floyd skulle til materialprøve. Synes faktisk at han var klar og arbejdede rigtig fint i linerne herhjemme. Desværre var det en alt for stor mundfuld for Floyd, som ikke har været i byen siden han var føl. At komme hjemmefra og skulle i ridehus med mange mennesker, var mere end han kunne magte. Han var meget bange og kunne slet ikke koncentrere sig om det han skulle. Jeg meldte allerede ud efter den første volte at jeg trak ham, men dommerne synes jeg skulle fuldføre programmet. Vi kom også igennem, men absolut ikke på tilfredsstillende vis og dermed selvfølgelig ikke nogen bestået prøve til ham. Det er selvfølgelig smadder ærgerligt, der er lagt mange timer i at træne ham, men at han skulle blive så bange det havde jeg ikke forudset. Nu må vi ud at opleve en masse, så han forhåbentlig ikke reagerer så voldsomt en anden gang, jeg synes stadig han er en dejlig hingst og herhjemme er han jo blid som et lam.

 

Flemming Knudsen fangede nogle billeder af ham som jeg har fået lov at snuppe - tusind tak for det!

 

Skråt igennem med øgning

Cirkelvolte - forsøg på at stille ham indad

22.09.2012

Medlemsmøde hos Rikke, Stutteri Nørvang. Ca. 30 personer var mødt op til en konstruktiv snak om vores ponyer og aktiviterne med dem. Efter mødet var der stutteribesøg hvor vi så alle de mange smukke ponyer og til sidst fælles grill buffet, hvor snakken igen gik til langt han på aftenen. Tak til Lene Lund og Rikke for et rigtig hyggeligt arrangement!

 

 

19.09.2012

Jeg har tilmeldt Floyd til materialprøven. Vi har trænet noget tid efterhånden, desværre ikke så intensivt som jeg kunne ønske mig, men tiden har simpelthen ikke været der. Vi har heldigvis noget tid at løbe på endnu, og ham er faktisk rigtig lærenem.

 

 

15.09.2012

I dag var Trine og jeg til Fynboskuet, desværre var der ikke så mange tilmeldte, men det var bestemt en rigtig god dag alligevel. Jeg havde valgt at melde Mojito til, og håbe på at han ville få lidt mere positivt at vide end han gjorde til M&M. Trine havde tilmeldt Porsgaards Emlyn, som er datter af Gyldenlunds Emilia, og jo derfor "mit" barnebarn. Desværre kan både Trine og jeg se at Mojito må have fået et ryk på turen i traileren, han går helt stiv og anderledes end han plejer. Et kort øjeblik overvejer jeg at trække ham, men på den anden side så var vi kommet afsted og så måtte det gå som det nu kunne. Mojito var i det første hold, som bestod af 4 hingsteføl. Han sluttede som nr. 2, med 38 point. Han fik 6-taller i bevægelseskaraktererne, men på dagen var det helt okay. Pernille Bjerre og Henning Lund gjorde hele dagen et rigtig godt stykke arbejde! Lige inde middag var det Emlyns tur, hun havde selvfølgelig valgt at komme i "stress" brunst så heller ikke her var forholdene optimale, men hun tog fløjen i holdet for de 1 års hopper med 41 point og fik dermed en plads i finalen hvor hun endte som nummer 3 :)

 

 

06.09.2012

Jeg havde taget en fridag for at køre til Gadbjerg med Mojito til besigtiger. Når jeg nu alligevel skulle afsted tog jeg lige Floyd med så han kunne få udtaget hår til DNA, så nu er det på plads hvis jeg finder på at stille ham til kåring næste år.

 

 

26.08.2012

En rigtig hyggelig dag til mit første M&M show, jeg fulgtes derned med Sara og Trine. Jeg havde valgt at tilmelde Mentha og hendes føl Mojito. Vejret viste sig fra sin værste side med regn, regn og atter regn, så showet blev afholdt inde i ridehallen, men også hellere det end ude på en våd og glat græsbane.

Mojito faldt absolut ikke i dommer, Rachel Bowns smag. Hun mente bla. at han havde overbid og han endte derfor som nr. 7 af 7. Så jeg var noget spændt da Mentha skulle i ringen om eftermiddagen. 5 shetlænderhopper og en enkelt fellhoppe var de i holdet for følhopper. Mentha stod nummer 2 af 6, kun slået af fellhoppen. Det gav adgang til senoierchampionatet hvor vi blev pillet ud som den allersidste og derned endte som nr. 3. Så tog vi revanche i konkurrencen om "Bedst racen" hvor Mentha løb med titlen som bedste shetlandspony. En rigtig dejlig dag til et super veltilrettelagt skue, vi kommer gerne igen en anden gang :) Tusind tak for hjælpen alle jer, som gjorde at dagen kunne lykkedes for mig med 2 ponyer!

22.08.2012

Elgreco har fået lov at gå med sin "baby", Elliot, helt indtil nu. Dels fordi hun tidligere har været forfangen og dels fordi han ikke har udvist nogen interesse i damerne overhovedet. Så hun har rigtig fået lov at nyde ham. I dag er hun så kørt på engen for at kunne nå og få ham ordentligt fravænnet inden vinter og så håber jeg det igen er lykkedes Makalu at i fole hende. Nu får han lige en uges tid i trygheden hos den flok han er vant til inden han skal ind og lege med Argo, Floyd og Flanagan :)

 

 

25.07.2012

Det lykkedes igen i år at få høet tørt og ind inden det atter blev regnvejr, synes det bliver mere og mere vanskeligt for hvert år...

 

 

20.07.2012

Vi har slået græsset til hø, så nu krydser vi fingre for tørvejr så vi kan få det sikkert i hus.

 

 

13.07.2012

I dag var jeg til hoppekåring, dog uden at have nogen af mine egne ponyer med. Jeg havde lovet at fremvise Abildores Regitze for Trine. Regitze fik en kåring i 1.klasse, stort tillykke til Trine med hendes dejlige hoppe. Til gengæld lånte jeg Regitze til mønstringskonkurrencen hvor jeg opnåede 45 point og vandt mønstringskonkurrencen for seniorer og blev dermed opgraderet til elitemønstrer :o)

 

 

08.07.2012

Jeg har indgået en aftale med Maria, Lille Kragelund, om udlån af Estienne. Estienne er af den type som kan blive tyk ved blot at se på mad, og da jeg så på Facebook at Maria søgte en hoppe at trække føl på valgte at jeg kontakte hende, da Estienne ikke var i mine bedækningsplaner hverken i år eller næste år. Hun trænger til at få et føl der kan tære lidt på hende og jeg er sikker på at hun er i de bedste hænder hos Maria. Hvis Estienne bliver ifolet, skal hun blive på Lille Kragelund indtil foråret 2014, hvis ikke kommer hun hjem allerede dette efterår. Jeg håber Maria får et dejligt føl efter hende næste sommer :)

 

 

07.07.2012

Hjemvendt efter nogle skønne dage på Landsskuet i Herning. Trine Porsgaard og jeg fulgtes derop med hver en pony. Jeg havde Skovvangens Duchess med, hun fik 23p. á point med fløjen og stod som nr. 3 af 7 i holdet af goldhopper. Desværre nåede vi ikke at få ordentlig styr på de lange liner, og for ikke at gøre noget halvt trak jeg os fra gangartskonkurrencen. Duchess var med i mønstringskonkurrencen for juniorer med Gry ved tøjlen og de klarede sig rigtig flot og opnåede 43 points. Lørdag trak Liv på 6år Duchess til karakteristik og det gik så fint. Duchess udviste alle dage et fantastisk temperament. Alt i alt havde vi nogle helt fantastiske dage, hvor vejret artede sig nogenlunde pænt og selskabet var helt i top. Det må helt sikkert gentages :)

 

Alle billeder taget af HKJ:

 

Mønstringskonkurrence, Duchess og Gry

Duchess og Liv til karakteristik

Mønstringskonkurrence, Duchess og Gry

To piger på 6 år

 

 

Så kom den store dag - hingstekåringen. Argo opførte sig som altid eksemplarisk. Han var dog generet af lyset og larmen i ridehuset, og jeg var faktisk ikke tilfreds med min mønstring lige bagefter. Jeg synes jeg havde meget svært ved at få ham til at slappe af, noget jeg tager helt på min kappe, det er absolut ikke hans skyld. Heldigvis gik det ikke så galt og Argo fik sin kåring.

Nu afventer vi hvor hurtigt det går med svaret på DNA prøven, hvis det kommer indenfor rimelig tid, så får han lov at bedække en enkelt af mine egne hopper i år.

21.06.2012

Ravenna er i dag lukket i stod med Makalu. Det var egentlig hende Argo skulle have haft lov til at bedække, men der er endnu ikke kommet svar på hans DNA og Ravenna var lige på grænsen til forfangen for ca. 14 dage siden, så jeg hentede hende hjem og i dag gik hun i brunst, så nu har Makalu fået hendes selskab. Argo må så vente til næste år. Annimace rejste i søndags hjem til Gitte igen og jeg fik Duchess hjem. Nu står den på træning i de lange linier inden landsskue, så må vi se om vi når det ellers dropper vi gangartskonkurrencen og hygger os med alt det andet i stedet.

 

 

19.05.2012

 

 

 

 

 

 

 

En rigtig trist nyhed fra Line & Karina. Strauss er her til aften blevet akut aflivet pga. et brækket lårben. Øv hvor er verden uretfærdig, jeg ved at de elskede ham og han havde verdens bedste hjem, desværre kun i alt for kort tid. Selvom jeg havde sagt mit farvel til ham da jeg afleverede ham hos dem, så føler jeg mig alligevel helt tom indeni...

Strauss & Karina, fra i vinters

15.05.2012

Jeg har tilmeldt Duchess til Landsskuet. Trine og jeg rejser fra mænd og børn, for at bruge nogle dage i selskab med ponyer og skønne mennesker.

 

 

09.05.2012

Jeg har haft en ny smed ude ordne Argos hove, så de er tip top inden kåringen. Smeden var meget positiv over hans hovkvalitet og benstilling, det var sjældent at han så så gode hove og så korrekt benstilling på en shetlandspony, og sagde at dommerne i hvert fald ikke kunne afvise ham pga. hove og ben. Jeg var meget tilfreds med hans arbejde, så ham forsætter vi med fremover.

 

 

17.04.2012

 

11.04.2012

Jeg har tilmeldt Argo til hingstekåringen - pyha kan allerede mærke sommerfuglene bare ved tanken.

 

 

08.04.2012

Duchess kom på herrebesøg lige i rette tid, hun er allerede i dag blevet bedækket :)

 

 

07.04.2012

I dag var jeg til Unghesteskue i Vestbirk. Jeg havde ikke tilmeldt nogen, men havde lovet Lene Lund en hjælpende hånd, hvis hun stod og manglede. Jeg var derfor agilitydommer i pausen mellem bedømmelserne. Jeg havde trailer med derud med Duchess i, som skulle med Gitte Ejstrup hjem og bedækkes ved Diamond Hagenstrup, istedet havde jeg så Ejstrups Annimace med hjem til Makalu.

 

 

04.04.2012

 

 

Vi nyder påskeferien og at der er tid til lidt ekstra omgang med ponyerne. Vi har i dag haft Monique med i haven og lavet balanceøvelser for Casper på ryggen af hende. Hun fandt sig pænt i alt, der var jo lækkert græs hun kunne nyde imens.

Casper er efterhånden blevet rigtig dygtig til at ride på ponyerne, han mangler bare stadig noget balance til helt at kunne klare både styre og sidde der selv samtidig når det er uden sadel, så tænkte at det her måske var en god og sjov måde at træne det på, og Casper synes det var fantastisk. Næsten lige som at klatre i træer mente han ;)

 

Jeg ærger mig stadig over at forslaget om at børn må have et løst tov i til materialprøven ikke blev vedtaget, så havde det været et mål for os til efteråret, men sådan skulle det ikke være.

 

31.03.2012

En stor del at mit hegn herhjemme er blevet kørt i stykker af en vildfaren campingvogn, så det betyder stald for nogle af ponyerne lige pt., håber forsikringen er hurtig så vi kan få det bragt i orden snart. Det betyder så samtidigt at jeg har valgt også at lukke Elgreco ud i Makalus stod. Elgreco går stadig med hendes Elliot-"baby" fra sidste år, så han er med i stoddet lige nu, men det er selvfølgelig ikke meningen på sigt. Elgreco er så meget hønemor så jeg ikke tør kun at adskille dem med et hegn imellem. Super dejligt med en så fantastisk avlshingst som Makalu der straks accepterede sin store søn som en del af flokken, Elliot havde selvfølgelig travlt med at smaske og underkaste sig, så alt forløb helt uden problemer.

 

 

29.03.2012

Donoma er lukket i stod med Makalu, som det ser ud lige pt. skal han bedække 5 hopper i år og så er det rart at få dem spredt lidt ud over sæsonen.

 

 

28.03.2012

Jeg brugte en fridag sammen med Rikke Rasmussen på at flytte nogle af ponyerne, således at nogle af de hopper som jeg ikke har bedækningsplaner med i år er kommet i engen. Estienne, Lyne, Ravenna, Rikikki, Flicker og Magdalena er alle kørt derned. Det betyder samtidig at Flanagan og Makula er vænnet fra deres mødre. Hopperne synes det var fint og børnene har faktisk også taget det rigtig pænt. Tante Honour har taget dem begge til sig og udgør en rigtig god støttepædagog :)

 

 

23.03.2012

 

 

 

Mentha og Mojito er kommet ud i hoppeflokken i dagstimerne. Natten tilbringer de stadig i boks, så de begge kan få lidt ro fra alle de andre nysgerrige ponyer. Mentha var glad for at se de andre igen, så glad at hun et øjeblik glemte alt om sit barn og havde travlt med at gnubbe. Heldigvis kom hun på bedre tanker, for stakkels Mojito var omringet af nysgerrige hoveder og nok en smule skræmt over så mange nye ponyer.

Mojito er præcis lige så sød og fræk som han ser ud. Det er den bedste tid på året når der kommer nye føl og Mojito er jo et pragteksemplar :)

.

 

10.03.2012

 

Det sidste billede af min dejlige dreng

05.03.2012

 

Efter i går aftes at have sat vokspropper folede Mentha ca. kl. 04 et stort og stærkt hingsteføl. Folingen forløb lige efter bogen, efterbyrden ville dog ikke slippe så det hjalp dyrlægen med.

Det er så dejligt at det igen er lykkedes at få et føl efter hende. Han er smuk og dejlig og minder rigtig meget om sin niece/halvsøster, Maluka, fra sidste år :)

 

Drengen er døbt Gyldenlunds Mojito

 

 

 

Øv en trist dag i går! Rattata var kommet til skade på folden, muligvis et spark fra en af de andre i en leg, i hvert fald ikke bevidst er jeg sikker på. Han var blevet skæv i mulen, den ene side hang slapt og han havde ingen kontrol over den side. Jeg træf hurtigt beslutningen om aflivning. En bekendt ville gerne have kødet og da det for mig var lige meget om det var på den ene eller anden måde han skulle herfra, det skulle bare være her og nu, så blev han i går slagtet. Hvor er det bare surt, han var en af dem jeg troede på som et kommende hingsteemne. Et kort og godt liv er heldigvis bedre end et langt og trist. R.I.P. søde smukke skat!

20.02.2012

Endelig forsvandt sneen så træningen af Argo kunne blive skudt i gang, han er blevet lagt om i foder, så jeg forhåbentlig kan få lagt nogle flere muskler på ham. Vi har i dag været på en god lang gå tur, der var lige lidt drengestreger der skulle pilles af ham, ellers var han som altid sød og rar. Turen bød på alt fra "tæppetissere" til traktorer og alt blev taget med ophøjet ro så det var rigtig dejligt :)

 

 

30.01.2012

Jeg tror nu jeg har besluttet hvilke af hopperne der skal bedækkes og ved hvilke hingste. Jeg synes det kan være svært at begrænse mig når jeg faktisk gerne vil i fole mange flere af mine hopper, men som markedet er lige nu, så bliver jeg nød til at holde igen, der skal jo være plads til føllene såfremt de ikke kan sælges. Jeg har valgt at holde tre hopper til. Elgreco og Donoma skal begge bedækkes af Makalu. Duchess har jeg valgt at sende i byen, hun skal besøge Diamond Hagenstrup SH419. Nogen vil måske undre sig over at jeg har valgt en broget hingst, men han er ikke valgt pga. hans farve. Jeg synes hans størrelse er perfekt nu hvor det er første gang hun skal ifoles, derudover er jeg faldet for hans afstamning. Marshwood blodet tiltaler mig meget, og så ligger der jo også nogle af de gamle, solide danske blodlinier bag ham. Håber på et brunt eller sort afkom, helfarvet eller broget betyder ikke noget. Skulle det blive rødt, hvilket der er mulighed for da Duchess' farmor var rød, så tager jeg selvfølgelig til det med :)

 

 

28.01.2012

Rikikki er nu 4 år og Casper og jeg er så småt begyndt at vænne hende til at han sidder på hende. Vi har nu trukket et par ture rundt på ejendommen og i dag mente jeg så det det skulle foreviges. Kikki er dog ikke så god til det der med at stå stille så jeg måtte opgive at fotografere dem. I stedet synes Casper at vi skulle tage billeder sammen med "verdens bedste Mentha" og det synes jeg jo straks var en god ide :)

 

Hun er nu så rund om maven så jeg vist bliver nød til at tro på at det er lykkedes at i fole hende, jeg tør dog ikke tage glæderne på forskud, hun har jo før kastet et foster. Jeg krydser fingre og håber og beder til at hun i år får et sundt og raskt føl!

25.01.2012

Jeg har i dag fået opdateret siden så føllene fra sidste år er kommet under ungdyrs siderne.

 

 

23.01.2012

Spoink og Heidi, taget forrige søndag da Heidi var forbi og hilse på drengene :)

Så har søde, lille Spoink også fundet et nyt hjem. Han flyttede i går hjem til Heidi og hendes store pony Pelle. Det var kun en kort tur på små 4 km, inden Spoink kunne træde ud af traileren i sit nye hjem. Han fik hilst på Pelle og de fandt straks ud af at de havde en fælles interesse, nemlig mad. Alt forløb stille og roligt, så de to skal nok få en masse glæde af hinanden.

Det er rigtig dejligt når det lykkedes at finde gode hjem til de ponyer som man ikke selv har anvendelse for og det har både Strauss og Spoink i hvert fald fået :)

 

12.01.2012

Pga. skifte til en ny computer har det stået stille med opdateringerne, det skulle der gerne blive lavet om på nu. Jeg vil da lige starte med at ønske alle en glædelig bag-jul og godt nytår :o) Vi glæder os til at se jer alle igen!

 

Vi er kommet godt ind i det nye år og glæder os til at se hvad det bringer. Forhåbentlig lidt flere udstillinger end de seneste år, men det må tiden vise.

Line Laugesen © • Stutteri Gyldenlunden