2010:

30.12.2010

Året er ved at være omme, det har for mine ponyers vedkomne været et rigtig godt år, med tre nemme folinger og ingen syge ponyer. Kun lige Flicker var jeg lidt bekymret for mht. forfangenhed i sommers, men hvis der overhovedet var noget, så blev det heldigvis taget i opløbet og hun har slet ingen men deraf. På udstillingsfronten stod det lidt stille pga. min knæoperation, men med hjælp udefra blev begge mine hingsteføl udstillet med nogle fine resultater, det er jeg meget glad og taknemmelig for. 2 nye ponyer flyttede ind på stutteriet, Bakkens Makalu, som har vist sig at være et rigtig godt match til flere af mine hopper og Monique af Nørvang u. Harviestoun Mary - den sidste linie fra det gamle Nørvang jeg ikke havde nogen fra. Så selvom jeg havde ponyer nok, så kan man jo blive fristet. Til gengæld rejste lille Lugia til sit nye hjem på Stutteri Porsgaard, hvor jeg heldigvis har mulighed for at følge hende tæt.

 

Jeg er begyndt at glæde mig til foråret, som forhåbentlig byder på nye føl. En lille ny tobenet bliver det i hvert fald til da jeg har termin i april. Det betyder så igen at ponyerne nok ikke kommer så meget i byen i det nye år, men jeg håber at på at en hoppekåring, nogle føl og plageskuer og muligvis en materialprøve kan lade sig gøre.

 

På gensyn i 2011!

 

12.12.2010

 

 

 

 

I ønskes alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.

 

Sneen tør og vi har i dag det fineste solskinsvejr, så endelig kunne jeg få taget lidt billeder af Monique. Så selvom hun hverken er striglet eller har fået redt man og hale, så lokkede jeg lige Lars til at skyde et par fotos af hende. Helt naturel og med masser af tyk pels, dog synes jeg sagtens man kan se at hun er en smuk pony.

30.11.2010

Der er sket lidt siden sidst. Monique er langsomt, men sikkert blevet ført ind i hoppeflokken, hvilket er gået rigtig fint. Hun holdte sig, naturligt nok, lidt for sig selv til at starte med, men har efterhånden fundet sin plads, så det er gået relativt nemt. Nu skal hun bare lige lære rytmen herhjemme hvor de bliver sluset ind i stalden og selv finder deres bokse. Jeg må stadig ud på marken og hente hende, men hun lærer det nok snart :o) Ellers er Estienne og Ravenna med deres føl hentet hjem, så alle er samlet her på matriklen lige på nær Frodo som bliver gående som selskab til trakehneren, hvor han i øvrigt bliver møgforkælet og nyder al den ekstra opmærksomhed. Vi døjer i disse dage med sneen, som gør det hele noget mere besværligt, men ponyerne nyder den og føllene tager mange jordeture rundt i deres første sne.

 

Makalu går sammen med Elgreco, Honesty og Magdalena, og jeg synes maverne vokser godt på alle hopperne inkl. Elgreco, som jeg jo har haft lidt svært ved at få i gang igen, men om det er ren indbildning er jo ikke til at sige. Flicker blev jo lukket sammen med ham tidligt sidste år så der kan jeg risikere et tidligt føl, håber dog hun venter til det er slut med sne, det er jo ikke nemt at forudsige hvor længe vinteren har tænkt sig at blive. Hopperne er ikke blevet undersøgt i år, så om der er gevinst må jeg vente spændt vente på til foråret/sommeren, kun Flicker er jeg rimelig sikker på.

 

 

21.11.2010

 

 

 

 

Casper og jeg har været til juleoptog hos Rikke, Stutteri Nørvang. Casper lånte "Oli" af Rikke og red stolt hele turen rundt. Han er efterhånden ved at have en rigtig god balance på hesteryg. Der var rigtig flot tilslutning til optoget, hvor vi var i nærheden af 40 deltagere. En rigtig hyggelig dag for både børn og voksne.

20.11.2010

Nogen gange kan der dukke noget helt uventet glædeligt op. Det skete for mig for ca. halvanden uge siden da jeg blev ringet op af en af Inges gamle hestepiger, som spurgte om ikke jeg ville overtage hende hoppe Monique af Nørvang. Ret overvældet takkede jeg ja, og i dag gik turen så tværs over landet for at hente Monique i København.

 

Monique er efter Force af Nørvang, som var den første hingst jeg fik lov at arbejde med, som hestepige hos Inge. Vi havde et ret specielt bånd, f.eks. var der ikke andre end jeg der måtte ride ham. Hvilket også resulterede i at han måtte bestå hans materialprøve i longering, da jeg var alt for lang til at ride ham. Force er kåret i 2.kl.a og er i mine øjne en dejlig hingst, og sjovt når man nu har haft et forhold til ham. Moniques moder er Harviestoum Mary, som er den eneste linie fra det gamle Nørvang jeg ikke har haft nogen ud af. Mary er kåret i 1.kl som nr. 2 af 24. Harviestoun ponyerne har altid tiltalt Inge meget, så det er for mig rigtig stort at have fået en pony som er direkte ud af en Harviestoun.

 

Monique selv er kåret i 2.kl.a med 40 points. Dengang stod hun med et stort velnæret føl ved siden, og det er da slet ikke utænkeligt at jeg vil prøve at stille hende igen. Hun har opnået 24 points og ærespræmie til Roskilde Dyrskue i 2003.

 

 

08.11.2010

Jeg måtte i går hente de 5 tilbageværende på engen hjem. Rikikki gik 2 gange gennem hegnet for at græsse i naboens have, ikke fordi de ikke have noget græs på marken, men det havde hun åbenbart fået smag for. Det magtede jeg ikke lige og besluttede at hente dem alle fem hjem. I samme omgang hentede jeg Lyne hjem ude fra Trine. Hun blev dermed fravænnet sit føl, men har taget det rigtig flot. Hun er vist bare glad for at være hjemme i sin egen flok igen.

 

 

04.11.2010

 

 

Sammenføringen af Makalu og hans damer gik som forventet helt uden problemer. Han er simpelthen så sød og rar. Honesty genfandt straks kærligheden og hende og Makalu har gået helt op og ned af hinanden siden. Flicker som allerede er godt tyk om maven skulle lige markere sig en enkelt gang og så passede hun ellers bare sig selv. Elgreco havde som altid travlt med at skulle spise, men var dog med på en enkelt tur i galop rundt på folden, hun plejer aldrig at gide alt det løben rundt.

Honesty, Makalu, Flicker & Elgreco (længst væk)

03.11.2010

Jeg har i dag byttet lidt rundt på nogle af ponyerne således at Makalu og Elgreco er kommet hjem. Mentha er kørt i engen, det var egentlig meningen at Honesty og Magdalena så begge skulle med hjem, men Mentha og Magdalena fejrede gensynet og i øsende regnvejr var min tålmodighed ikke så stor, så det endte med at kun Honesty kom med hjem. Nu kan jeg begynde at give nogle flere vitaminer til de gravide damer.

 

Det er planen at Makalu skal gå sammen med alle tre damer, Flicker, Honesty og Elgreco indtil resten fra engen bliver hentet hjem, så nu håber jeg han opfører sig så eksemplarisk som han plejer når de bliver lukket ud sammen i morgen.

 

 

29.10.2010

Der sker ikke så meget på pony-fronten lige pt. Jeg er så småt begyndt at glæde mig til at få alle samlet herhjemme på matriklen igen. Som det ser ud lige nu er der dog masser af græs på de fleste af foldene, så de får lov at blive gående så længe vejret tillader det. Elgreco og Makalu henter jeg hjem en gang i næste uge, de er som de eneste ved at have en lidt nedbidt mark. Det betyder så også at alle hingstene er herhjemme, så der bliver lidt logistik der lige skal gå op. Det fungerede dog fint sidste vinter, så det skal det også nok komme til igen.

 

 

15.10.2010

Jeg fik i sidste uge en opringning af dem som har lånt Frodo at de har overflod af græs, så om jeg ikke ville have nogle stykker ned og græsse det lidt af for dem. Så i dag fik jeg kørt Ravenna og Estienne og begge føl derned. Lækkert græs siger man jo ikke nej til, så efter en hurtig hilsen på deres hoppe og Frodo så gik den store fællesspisning ellers i gang.

 

Det er nu ellers ikke fordi jeg har manglet græs, men Ravenna kunne sagtens bruge lidt mere, og Estienne tager ikke skade af det så længe hun går med føllet. Jeg prøver for første gang i år at lade føllene blive sammen med hopperne vinteren over. Dels fordi Rattata er født så relativt sent og dels fordi så kan de blive lukket sammen med de andre unghingste til foråret så snart den værste morsyge er ovre.

 

 

04.10.2010

Nu begynder Argo for alvor at ligne en rigtig mand :o) Trods de lidt runde former og den afslidte man, efter leg med Floyd og Strauss, så synes jeg nu efterhånden at han begynder at ligne det som jeg håbede på, da jeg hentede ham blot 6 mdr. gammel for snart 3 år siden. Havde mit knæ været klar havde han stillet til materialprøven i år, nu må det vente til næste år. Kåringen kommer også tidligst i 2012, så det betyder ikke så meget. Selvom han er begyndt at kigge efter damer, så er der nu ikke noget så hyggeligt som at putte sig ind til "mad-mor" og få en ordentlig nussetur. Han er en dejlig dreng, god som dagen er lang!

26.09.2010

I går var Karoline, Trine, Dana, Casper, jeg og Mentha til ponyhyggedag på Lundenæsgård. Det var en rigtig hyggelig dag hvor der var sat lidt forskellige udfordringer op på ridebanen, så kunne alle ellers bare lege og hygge sig lige som de havde lyst. Dagen sluttede af med fælles aftensmad og en god shettersnak. Det var en rigtig god dag, og Casper har i hvert fald fået rigtig meget ud af det. Til mig gav det lidt inspiration til hvad vi kan gøre lidt mere ud af herhjemme.

20.09.2010

I går drog Sara og jeg til Fynboskuet. For mit vedkomne første gang siden det er flyttet fra Ebberup. Et rigtig hyggeligt og veltilrettelagt skue. Med i traileren havde vi Donoma og Rattata, som begge skulle have deres debut i showringen. Begge kom hjem med fornuftige resultater. Rattata blev besigtiget og chipmærket og Ravenna fik udtaget hår til DNA, så nu er det også på plads. Donoma endte desværre langt nede i rækken, men det var bestemt ikke fordi de ikke kunne lide hende, tvært imod, men hun ville ikke skridte optimalt og traven viste hun slet ikke. Nu står den på mere træning og så kommer hun og tager revanche! Se mere under resultater.

 

 

03.09.2010

I lørdags bød på en rigtig hyggelig dag til Føl og Plageskuet i Vestbirk. Jeg havde for første gang i år en pony udstillet. Valget var faldet på Spoink, dels skulle han alligevel af sted og besigtiges samt chipmærkes og dels er det jo rigtig sundt for de små at komme ud og opleve noget. Resultatet var ikke helt som jeg have håbet på, pointene var langt hen af vejen helt i orden, dog er jeg bestemt ikke enig at han har tendens til sabelben som han fik at vide og dermed inkasserede i 7-tal i lemmer. Alt i alt opnåede han 39 point og fik dermed en billet til finalen. I finalen tog han en smule revanche og endte som nr. 13 og opnåede ærespræmie. Estienne blev ved samme lejlighed chipmærket og det samme gjorde Mentha som havde fået lejlighedstransport derud. Tusind tak til alle som har hjulpet til med at denne dag kunne lykkedes, både med træningen inden, klargøringen, fremvisningen i ringen, hjælp til besigtigelse og alt det andet!

Rattata er tilmeldt Fynboskuet, mine forventninger er skruet helt ned, da jeg mener Spoink pt. er den bedste af de to, pga. han er mere udviklet og dermed mere betydelig. De er begge skønne og har om ikke andet godt af at komme med i byen. Sammen med Rattata drager Donoma også med til Fyn, det bliver sjovt at få hende bedømt også :o)

 

 

08.08.2010

Casper og jeg tog kameraet med i engen i dag, i håb om at få nogle gode billeder af føllene og unghopperne. Det er dog nemmere sagt end gjort, men lidt blev det da til.

Gyldenlunds Rattata - i fåreklæder ;o)

Porsgaards Donoma

Ravenna af Nørvang & Gyldenlunds Rikikki - Mor & Datter

Casper med hans "Kikki"

07.08.2010

I dag skulle det så endelig være, Casper og jeg besluttede at nu skulle den sadel han fik i fødselsdagsgave sidste år langt om længe indvies.

 

Med Mentha hjemme var det jo oplagt at det måtte være hende der skulle ligge ryg til. Desværre viste det sig at jeg har undervurderet mine ponyers omfang lidt, så gjorden kunne ikke nå. Vi må lige ha' købt en længere, indtil da øver vi bare uden, hvilket også går rigtig fint :o)

 

Jeg synes det er skønt at han gider, og han var pavestolt over han selv kunne ride rundt uden mor holdt ved, tjek lige det smil, det siger vist alt! Jeg er selvfølgelig mindst lige så stolt over såvel rytter som pony - temperamentet skal bare være i orden hos mine ponyer!

03.08.2010

Jeg har havde i dag taget kameraet med ned for at hilse på Frodo og hans nye veninde. De går bare så fint i spænd. Ordsproget "modsætninger mødes" passer perfekt i dette tilfælde :o)

01.08.2010

Lugia har i dag været ude at blive besigtiget og chipmærket. Jeg benyttede samtidig muligheden for at for udtaget hår fra Lyne til DNA og afstamningsbestemmelse. Jeg vil med tiden gerne have alle mine avlsdyr DNA testet og så vidt muligt afstamningsbestemt, så der aldrig opstår nogen problemer. Lugia og Lyne blev efter turen kørt hjem til Trine, så har Lugia trygheden ved hendes mors side til at lære en ny flok at kende og Lyne flytter hjem igen når Lugia er klar til fravænning om nogle måneder.

 

Ellers har jeg med hjælp fra Trine fået flyttet rund således at Magdalena er kommet i engen, de unge drenge kommet herhjem og Makalu og Elgreco kommet på drengenes stykke. Jeg glæder mig til at kunne omgås drengene lidt mere, det er noget nemmere når de er lige udenfor døren. Flicker og Mentha går ligeledes herhjemme på slankefold, Flicker har været en smule stivbenet og har stået på stald, turde ikke tage nogen chancer med forfangenhed, men er nu lukket ud på et stykke uden græs, det foregik med fuld galop og bukkespring, så hun har i hvert fald ikke ondt længere. De må vente med at komme på græs til sidst på sæsonen når styrken i græsset aftager.

 

 

26.07.2010

Spoink er meldt til Føl og plageskuet i Vestbirk, jeg har lånt nogle hænder da jeg jo ikke selv kan endnu, men dejligt at andre gerne ofrer sig :o) Han skulle jo alligevel afsted og besigtiges så at han også kan komme i ringen er rigtig dejligt.

 

 

25.07.2010

Argo er nu 3 år og han er nu rigtig begyndt at sætte sig. Man siger jo at kærlighed gør blind, men jeg synes han er smuk!

23.07.2010

 

 

Smukke Lugia er nu solgt. Hun skal, når hun bliver gammel nok, flytte ud til Trine Porsgaard, Stutteri Porsgaard, hvor også Emilia bor. Jeg er rigtig glad for at Trine har købt Lugia, så kan jeg følge hende tæt på, og jeg ved hun får det skønt. Stort tillykke til Trine med den lille prinsesse :o)

Jeg ville gerne selv have beholdt hende, men noget skal jo sælges fra og jeg har heldigvis muligheden for at lave samme kombination igen nu hvor jeg har købt hendes far.

22.07.2010

Jeg fik lokket Trine til at give mig en hånd så jeg kunne få kørt Ravenna på noget mere græs, det trængte hun efterhånden til, men hoppe + føl og opereret knæ er ikke nogen god cocktail, så jeg skulle bruge et par ekstra hænder. Hende, Rattata og Honesty blev kørt på engen.

 

 

12.07.2010

Eftersom jeg nu har købt Makalu har jeg valgt at sætte hans to føl fra i år til salg. Se mere på salgslisten!

 

 

08.07.2010

Jeg har i dag indgået en aftale med Allan Vihrs om køb af Makalu. Det var egentlig ikke meningen at jeg skulle have flere ponyer, men en hingst som ham, der passer så godt til mine hopper, det kunne jeg ikke lade min næse gå forbi. Hans blodlinier passer også fint ind når Argo forhåbentlig engang bliver kåret og også skal til at bedække, de ville kunne supplere hinanden rigtig fint tror jeg.

 

 

06.07.2010

Sara og Frederik var på besøg i går - Sara knipsede disse skønne billeder fra en dejlig dag!

Spoink

Spoink

Lugia & Lyne

Rattata

Donoma & Duchess

Niece & Moster

22.06.2010

Frodo rejste i aftes på besøg hos en trakehnerhoppe som i weekenden havde mistet sin kammerat. Hoppen er vant til at gå med en shetlandspony og de gik i spænd med det samme. Frodo fik endda lov til at tage styringen, hvilket er nyt for ham, men tilsyneladende passede ham rigtig fint. Igen bevidste han hvilket fantastisk temperament han besidder, han tager bare tingene som de kommer og er ikke sådan at slå ud af kurs. Han er udlånt på ubestemt tid, det vigtigste for mig er at han er kommet et godt sted hen hvor han bliver passet optimalt og får noget mere opmærksomhed end han har fået hos mig.

 

I dag bliver vores græs slået til hø, så nu krydser vi fingre for at det holder tørvejr, så vi kan få det sikkert i hus.

 

 

19.06.2010

Jeg fik nyt kamera i fødselsdagsgave, og nu hvor jeg efterhånden kan holde ud at være ude noget tid, så besluttede jeg at nu skulle det afprøves. Jeg kan slet ikke alle indstillingerne, og vejret var temmelig overskyet, men modellen fejler i hvert fald ikke noget!

 

Waulkmill Honesty

18.06.2010

 

17.06.2010

 

 

 

 

 

Ravenna har termin i disse dage. Hun er også begyndt at sætte yver og jeg vogter over hende det bedste jeg kan. Der er stadig et stykke vej inden knæet er godt endnu, men det går langsomt den rigtige vej.

.

03.06.2010

 

 

 

Netop som jeg i går havde skrevet at nu kunne det være når som helst, så foler Ravenna i nat et smuk og velskabt hingsteføl, Gyldenlunds Rattata.

Jeg har efter flere års forgæves forsøg med Mentha endelig fået et Maclaren afkom. Jeg er lykkelig for at det endelig lykkedes mig at få et afkom efter denne fantastiske hingst.

 

Håber den lille fyr vokser op og bliver lige så smuk og dejlig som sine forældre.

 

 

 

 

 

 

 

At Makalu laver smukke føl, med masser af charme, skønne hoveder og velstillede lemmer det er Spoink et godt eksempel på.

Jeg var for første gang siden min operation forbi engen i dag og hold fast en udvikling. Han er bare så skøn og ikke mindst smuk. Jeg elsker mine Makalu-babyer!

 

 

 

Spoink - 4 uger

02.06.2010

 

 

 

Lyne og Lugia stortrives. Lyne er en meget stolt mor, og med god grund. Det er nemlig et rigtig fint føl hun har fået. Hun passer hende til UG og vil lige pt. ikke fanges på marken, nok se ikke røre. Men så længe de trives så gør det ikke så meget. Jeg kan endnu ikke færdes blandt ponyerne, men skal nok tage revanche lige så snart knæet tillader det.

Ravenna er så småt begyndt at sætte en smule yver. Jeg håber at hun trækker den lidt endnu!

I dag blev det så fastslået at knæet er klar og den står på operation allerede på torsdag. Ikke ligefrem noget jeg ser frem til, men glæder mig til at få det overstået og forhåbentlig slippe for at bøvle mere med dem.

Her til aften var Casper og jeg et smut nede ved drengene, de stortrives på græsset. Jeg glæder mig til Strauss og Floyd får fældet af, så jeg rigtig kan se hvad den tykke pels gemmer. Det er helt sikkert at Strauss har arvet hans fars smukke hoved og har de dejligste øjne.

 

Da Casper synes det var træls at gå tilbage til bilen måtte Argo ligge ryg til. Det tog han som det naturligste i verden. Han er en fantastisk hingst både at se på og arbejde med.

 

 

 

 

23.05.2010

Lynes føl er en hoppe, kulsort så mon ikke hun skimler. Lyne er stolt og vil helst ikke dele hende, så de er kommet i den store boks og får lidt ro der. Føllet skal hedde Gyldenlunds Lugia.

 

 

22.05.2010

Torsdag morgen inden jeg kørte på sygehuset for at blive opereret gik jeg min sædvanlige morgenrunde hos ponyerne herhjemme. Jeg hviskede til både Ravenna og Lyne at de skulle vente lidt endnu med deres forestående folinger så jeg kunne hjælpe dem om nødvendigt. Begge med ca. 14 dage til termin og ingen tegn på nærtstående foling, så jeg håbede at jeg kunne nå at blive rimelig mobil inden.

 

Lyne vil det dog anderledes og hun har her til morgen fået et skønt velskabt føl efter Makalu. Kønnet er endnu uvist da Lars ikke lige kan komme til hende ude på marken, og hvor er det frustrerende ikke at kunne hjælpe spor. Men hvor er det fantastisk at se Lyne galopere rundt med et føl i hælene, og se hvor stolt og glad hun er. Hun fortjener det bare så meget efter den skrækkelige omgang for 2 år siden, at det overhovedet ikke var meningen at hun skulle være alene om det siger jo sig selv - jeg er bare så glad og lettet over at det er gået godt. Efterbyrden er fundet og hel og fin. Kønnet er for mig underordnet, men der kommer selvfølgelig nærmere info når Lars vender hjem fra arbejde og gør endnu et forsøg på at lokke hende med ind.

 

 

18.05.2010

 

16.05.2010

 

 

Estienne og Spoink er kørt på sommergræs ned til Duchess, Rikikki, Donoma og Frodo. Estienne var godt tilfreds med at komme på masser af græs, men de andre skulle nu ikke finde på at nærme sig hendes søn. Det er kun dejligt at hun passer godt på ham.

Argo, Floyd og Strauss er ligeledes kørt på sommergræs, så det har lettet arbejdet lidt herhjemme. Jeg bliver sandsynligvis opereret på torsdag, og så skal det helst være rimelig nemt at gå til for Lars.

06.05.2010

 

Efter i aftes at have sat små vokspropper har Estienne tidligt i morges fået et dejligt, velskabt hingsteføl efter Bakkens Makalu.

At det blev en hingst havde jeg forudset da hun igen i år har haft travlt med at bedække de andre hopper ;o)

 

Jeg var ude at kigge til hende kl. 4 sidst og der var ikke optræk til noget. Kl. 5.30 vækker Lars mig og siger at der går et føl. Han var allerede på benene har havde fundet mælkebaren. Sandsynligvis en hurtig og let foling. Hun har heller ikke svedt, men kom mig glad i møde og viste ham frem!

 

Skønt at det er veloverstået med alle de frygtelige folinger man hører om i år.

 

Føllene i år skal have Pokémon-navne og ham her er døbt Gyldenlunds Spoink.

Spoink er, præcis som Strauss, meget tillidsfuld og nysgerrig lige fra første færd. Han vil gerne nusses og flygter ikke engang når Casper kommer og vil ae.

 

Estienne er en fantastisk hoppe, som er utrolig omsorgsfuld og samtidig gerne deler sit barn med os. Hun er godheden selv, og giver tilsyneladende sit fantastiske temperament videre til hendes afkom.

 

Fælles for begge mine Makalu-børn er at de har nogle skønne hoveder og har fra dag ét af nogle utroligt velstillede lemmer.

Fantastiske Floyd,

mit første Makalu-barn

Den stolte fader. Han har vist sig at være et rigtig godt match til mine blodlinier.

01.05.2010

 

Jeg har været lidt usikker på Menthas drægtighed, trods hun blev konstateret drægtig i efteråret. De andre er tydeligt drægtige og runde om maverne. Det er hun ikke, men på den anden side er hun en stor og rummelig hoppe og et evt. føl er efter en lille hingst.

Jeg har nu prøvet en af de der Weefoal tests på hende. Den testede negativ, så med det forbehold at jeg har gjort det korrekt bekræftede den desværre min mistanke. Den anden streg dog noget utydelig, men det skulle vist ikke have nogen betydning.

 

Jeg regner derfor ikke med føl fra hende i år, men holder naturligvis stadig øje med hende.

29.04.2010

Elgreco viste i dag kun svag brunst, og ikke nok til at Makalu synes det var arbejdet værd. Så efter at være håndbedækket søndag, mandag, tirsdag og onsdag så blev hun i dag lukket ud i hans stod. Så er der bare at vente 3 uger og se om vi skal forsøge med håndbedækning igen.

 

 

27.04.2010

 

 

 

Stutteriets førstefødte, Gyldenlunds Emilia, er nu selv blevet mor, hun folede d. 26. april og fik et stort hingsteføl. Stort tillykke til Trine med Porsgaards Electabuzz!

 

 

Casper er i den alder hvor han mener han kan alting selv, så han kan selvfølgelig også selv gå med en pony. Det har han jo set mor gør, så det vil han også. Sådan en situation må jo udnyttes, valget faldt på Frodo, som har størrelsen til at Casper nogenlunde kan magte ham. De gik lidt rundt på græsplænen og Casper var super stolt. Det ville da være skønt hvis interessen holder ved :o)

Samtidig en god træning for Frodo som forhåbentlig en gang kan bringe stor glæde hos en børnefamilie.

 

25.04.2010

Elgreco er i dag håndbedækket ved Makalu, så nu bedækker jeg hende hver dag brunsten ud inden hun bliver lukket ud i hans stod, holder hun ikke denne gang vil jeg tage hende fra og håndbedække igen i næste brunst periode. Må gøre hvad jeg kan for at få hende i fol i år.

 

 

18.04.2010

Makalu har fået Honesty og Magdalena ud i sit stod i går. Det forløb stille og roligt, ingen af dem viser brunst lige pt., men synes begge at han er meget interessant. Så han har nu 4 hopper i stoddet. Lyne som han bedækkede sidste år og så de tre som han skal bedække i år. Lyne får lov at blive gående så længe som muligt op til hendes foling, hende og Makalu er meget glade for hinanden og hun blander sig ikke når han skal bedække de andre.

 

Elgreco blev kørt ud til Skovvangens Nick, men de 2 kunne desværre ikke enes så hun måtte hjem igen. Så nu prøver jeg at håndbedække hende med Makalu i år, og hun bliver først lukket ud til ham når hendes første brunst er overstået.

 

 

15.04.2010

Det er nu besluttet at der venter mig endnu i knæoperation, så jeg regner slet ikke med at komme ud med ponyerne til nogen skuer i år. Men så skulle jeg også gerne være fit for fight til næste år.

 

Herhjemme går tingene stille og roligt, venter med spænding på Estienne skal fole. Nu hvor der dukker føl op på mange hjemmesider efterhånden, så bliver man selv helt føl-skruk. Hun har termin her i slutningen af april og bedækker, igen i år, lystigt de andre hopper når de er i brunst, så jeg satser på et hingsteføl fra hende igen i år :o) Føllene i år bliver opkaldt efter Pokémons, så jeg er gået i tænkeboks. Synes det er sjovt med nogle utraditionelle navne!

 

 

02.04.2010

I dag blev de første ponyer kørt ned på engen. De som ikke skal fole eller i foles i år, Duchess, Donoma, Rikikki og selvfølgelig Frodo. Glæden var stor da de blev sluppet løs, de har altid været glade for at gå dernede.

 

I morgen står den på unghesteskue i Vestbirk, for første gang, for mig, uden pony. Det bliver helt mærkeligt, men har lovet at sidde ved dommerbordet, så helt arbejdsløs er jeg da ikke. Jeg skal have lille Etoilé med der ud, han rejser hjem til Rikke igen - tusind tak for lån, det har været guld værd for Argo! Nu må han nøjes med "pestilenserne" aka Floyd og Strauss, de sætter hans tålmodighed på prøve.

 

 

21.03.2010

13.03.2010

Nu begynder det endelig at ligne forår. Sneen smelter, solen skinner og flere af hopperne er startet op med brunst.

 

Argo er ved at blive voksen at se på. Jeg er rigtig godt tilfreds med hans udvikling, han er efterhånden en rigtig flot fyr. Han måler pt. 105 cm på stang og mangler derfor stadig noget fylde, men det bliver bedre og bedre. Temperamentet er absolut stadig i top, både overfor mennesker, men så sandelig også overfor Floyd og Strauss som ofte prøver grænser af.

 

 

06.03.2010

Jeg har af flere årsager valgt at lukke Flicker ud i stoddet til Makalu allerede i dag. Det er ikke fordi jeg ligefrem håber på et føl i februar næste år, men skulle det komme så skal det nok gå alligevel :o)

 

Ellers sker der ikke det helt store, jeg afventer stadig hvad der skal med knæet, min tid hos lægen blev udsat så jeg må væbne mig med tålmodighed. Det betyder desværre også at jeg ikke kommer til Vestbirk med ponyer i år, rigtig ærgerligt.

 

 

03.02.2010

Vi længes efter forår... I går kom der endnu et drys sne, og natten har budt på storm og snefygning, hvilket igen gjorde det umulig for mig at komme på arbejde. Nu gider vi snart ikke mere slæben spande med vand, det er umuligt at holde vandet uden is ret længe af gangen.

Jeg glædes dog hver dag over Estiennes kæmpe mave, og kan næsten ikke vente til april hvor hun har termin og dette års første føl kommer til verden. De 3 andre kommer først hen på sommeren så her er maverne endnu ikke rigtig begyndt at bule ud.

 

Jeg har brugt lidt af den kolde tid til at sætte mig ind i de nye regler angående hestepassene, så alle passene på mine ponyer der er chipmærkede har været inde og blive opdateret. Nu mangler Estienne, Flicker og Mentha at blive chippet inden deres pas kan opdateres og Elgreco har som den eneste den gamle blå stamtavle så hun skal besigtiges og chippes inden hun kan få udstedt pas. Lidt besværligt, men mon ikke der så bliver ryddet op i mange af de ting hvor der er nogle løse ender. Jeg fik da selv taget mig sammen til at melde Emil død, det havde jeg ikke tænkt på før.

 

16.01.2010

Det går rigtig fint med at få Donoma integreret i flokken. Hun står i boks med Frodo, og de blev straks venner, han er så rar. I løbet af ugen har hun, sammen med Frodo været ude sammen med enkelte andre fra flokken og hun har nu mødt dem alle. At være ny i så stor en flok er ikke nemt, men hun har taget det flot og med lidt støtte fra Frodo er det faktisk gået langt nemmere end frygtet. Hun har nu også fået sin egen side her på hjemmesiden: Porsgaards Donoma

 

 

10.01.2010

Jeg har lånt Porsgaards Donoma af Sara for en 4-årig periode, og hun er i dag flyttet ind. Det er jo desværre endnu ikke lykkedes mig at få et hoppeføl efter Waulkmill Maclaren, så at få lov at trække et føl på hende her er jeg meget taknemmelig for. Tusind tak til Sara for at betro mig hendes lille prinsesse!

Line Laugesen © • Stutteri Gyldenlunden