2009:

Vi er nu kommet igennem julen, dog har den ikke været helt så hyggelig som den plejer. Alle vi 2-benede har haft en omgang maveinfluenza lidt på skift. Rikikki og Duchess måtte have dyrlægen på besøg, de havde også ondt i maven, men nu er vi heldigvis alle friske igen.

Når jeg går og betragter maverne på de hopper der har været holdt til, så tror jeg efterhånden at Elgreco er løbet om, hun buler ikke rigtig ud nogen steder. Til gengæld er de tre andre ved at være godt runde, så jeg håber at der ligger tre små følbasser og venter på at kigge ud til næste år.

 

28.12.2009

 

17.12.2009

 

 

 

 

Jeg skal love for at vi har fået sne i store mængder her, så det blev til en hjemmedag fra arbejde. Ponyerne synes det var sjovt, men ville nu gerne ind og tø op igen efter nogle timer :o)

 

13.12.2009

Der gik desværre ikke mange dage inden Strauss havde opdaget at mor var hjemme på matriklen også, hvilket betød at han ikke længere synes drengenes selskab var godt nok. Så Estienne er i dag flyttet på engen til Makalu og Lyne og der er atter ro i begge lejre.

06.12.2009

 

Casper og jeg har i dag redet juleoptog i Skovby ved Galten sammen med område Midtjylland, en rigtig hyggelig dag hvor mange var mødt op. Udklædningen og stemningen var helt i top. Casper havde fået lov til at låne Faniska at ride på og fik desuden en køretur i Tina Nielsen sulky, tusind tak, begge dele har virkelig gjort stort indtryk og bliver snakket meget om.

Og så vil jeg gerne ønske alle en rigtig glædelig jul, samt et lykkebringende nytår. Tak for året der er gået og på gensyn!

05.12.2009

Jeg har holdt store flyttedag i dag og hentet alle hopperne og Frodo hjem fra engen, og så er Makalu og Lyne kørt derned, de har begge lidt rigeligt på sidebenene så de skal nok kunne klare en vinter dernede. Det var planen at Elgreco skulle have været med dernede, men pga. af hovbylden så får hun stadig vasket hoven dagligt for at sikre der ikke kommer infektioner igen, der er jo gravet temmelig dybt i den i forsøget på at finde hovbylden. Hun er i øvrigt blevet rengående igen, og får ikke hverken penicillin eller smertestillende længere, så selvom bylden aldrig blev fundet så er den tilsyneladende bekæmpet. Det passede hende også rigtig godt at blive genforenet med Mentha, de to har et helt særligt bånd.

 

 

24.11.2009

Efter et besøg af smeden i går og endnu et dyrlægebesøg i dag er hovbylden stadig ikke fundet. Det sker ifølge min dyrlæge ca. 2 gange ud af 10 at man ikke kan finde den. Han synes dog at hun gik så relativt godt at den måske kan slås ihjel med penicillin, så det er det vi prøver nu samtidig får hun selvfølgelig stadig smertestillende, og fodbade 2 gange dagligt. Hun er faktisk ved godt mod og forkæles selvfølgelig med varm mash og masser af gulerødder.

 

 

21.11.2009

Måtte have vagtdyrlægen på besøg i dag, da Elgreco ikke ville støtte på det højre forben. Dyrlægen mente bestemt at det må være en hovbyld, han kunne dog ikke helt lokalisere den, så det håber jeg smeden kan. Nu får hun noget smertestillende og penicillin, så hun er dækket ind indtil starten af næste uge. Så må jeg have fat i smeden mandag, håber han kan presse hende ind en af de første dage i ugen...

 

 

04.11.2009

Jeg har oprettet en salgsliste i håb om at finde nogle gode hjem til de af mine ponyer som jeg ikke kan beholde.

 

 

31.10.2009

Floyd og Strauss er i dag lukket ud sammen med Argo og Étoile. Efter at have stået ved siden af hinanden i bokse i nat og der haft en chance for at se hinanden an, uden de "store" lagde op til noget synes jeg godt jeg turde tage chancen og lukke dem sammen. Først de to små ud sammen med Argo. Argo havde jeg tov på, men han var så sød og stille og rolig så han blev hurtig sluppet. Et par løbeture frem og tilbage, så var der ro. Så hentede jeg Étoile ud og det gik på samme måde. Efter kun 10 min. stod de sådan her. Virkelig dejligt at det forløb så nemt. De er nogle rigtig søde drenge, Argo og Étoile.

26.10.2009

De hopper som har gået ved hingst er i dag blevet drægtighedsundersøgt, og jeg venter 4 føl til næste år. Kun Elgreco var igen tom, men det troede jeg egentlig også. Der er allerede en bedækningsaftale for næste år på plads med hende, ude ved Skovvangens Nick, håber han kan få hende igang igen.

 

Føllene er taget fra deres mødre, de piver lidt ovre i stalden, men har heldigvis hinanden og ved jo af erfaring at det hurtigt går over. Også de store drenge, Argo og Etoile er hentet hjem fra deres sommergræs.

 

 

20.10.2009

Rikke har sent mig disse billeder af Magdalena som deres fotograf tog til jubilæet - Tusind tak for det!

16.10.2009

Der sker ikke så meget på denne tid af året, vi er så småt ved at gøre os klar til vinter. Forberedelserne til fravænningen af føllene er i gang, det om alt går efter planen blive i næste weekend. De er på daværende tidspunkt begge blevet 5 mdr. og er efter min vurdering gamle nok til at undvære deres mødre. Floyd er en kraftig dreng der efterhånden tærer hårdt på Flicker og Estienne er forhåbentlig ifol igen, så derfor har jeg valgt at tage dem fra allerede som 5 mdr. Det skal nok gå de får Elgreco som reservemor det plejer hun at være perfekt til :o)

 

Siden jeg sidst har skrevet har vi afholdt medlemsmøde i område midtjylland. Vi startede dagen med et stutteribesøg hos Søren og Gerda, Stutteri Skovvangen, hvor vi så alle deres dejlige ponyer og fik skøn æblekage. Herefter kørte vi til Stald Ladelund hvor nogle af deres piger viste hvad de kan med deres heste og ponyer. Her grillede vi og afholdte vores møde. Der blev snakket og diskuteret mange emner og mange gode forslag kom på bordet. Susanne tager endnu en omgang som kontaktperson, hvilket vi alle er meget glade for!

 

 

14.09.2009

Jeg havde i sidste uge nogle fantastiske dage på Stutteri Nørvang. Rikke hentede onsdag eftermiddag mig, Magdalena og Trines Trischa. Jeg havde lovet at komme og hjælpe lidt med forberedelserne. Og med så mange ponyer som lige skulle hentes hjem fra engen og shines lidt op så var der masser at se til. Men vi klarede det hele, Louise Skovmose og Trine kom i løbet af fredagen og gav en hånd med. Så kom dagen endeligt, jeg havde glædet mig til at skulle vise Magdalena for de skotske dommere, men selvfølgelig også til at vise nogle af "mine" gamle ponyer fra min tid som ponypige hos Inge. Første pony jeg skulle mønstre var Rusticana af Nørvang. Hun er nu 28 år gammel, men trives stadig i bedste velgående. Det er vist ingen hemmelighed at det vækkede mange følelser hos mig at være i ringen med hende. Hun var min pony alle årene på Nørvang, det var med hende jeg vandt min første rosette - endda en rød, og det var på hende jeg lærte ridningens svære kunst. Var det ikke for hende er det ikke sikkert at jeg i dag stadig har de små sorte størrelser gående på mine egne marker. Da Anna Aaby så yderligere havde skænket hende en ærespræmie, ja så kunne jeg ikke længere holde tårerne tilbage, den pony betyder bare alt!

Jeg havde jo selv valgt at udstille Magdalena, da jeg synes det kunne være sjovt at få en pony med mit navn bedømt af de skotske dommere. Magdalena opførte sig pænt og eksemplarisk og resultatet var helt fantastisk. Hun blev oprangeret på fløjen ud af 8 hopper i 3 års holdet. Endvidere vandt hun konkurrencen om bedste ungdyr. I konkurrencen om bedste hoppe var hun ude i ommønstring mod Vihrsgårdens Maclady, her måtte vi dog se os slået. Hun sluttede alligevel dagen af med at blive nr. 3 af samtlige fremviste ponyer - det var helt fantastisk! Jeg har altid vidst at hun er en lille perle.

 

Det var en dag hvor mange gamle minder blev vækket og hvor der blev sendt mange tanker op til Inge som jeg personligt skylder alt for at jeg med mit afkom stod hvor jeg gjorde i dag. Jeg håber hun med stolthed kan kigge ned og se hendes hårde arbejde blive ført videre, dels hos mig, dels hos Rikke og dels hos alle andre som ejer ét eller flere af hendes skønne dyr.

 

Jeg var selv i ringen i stort set alle hold og har derfor ikke set ret meget fra sidelinien, men stemningen var efter hvad jeg kunne fornemme helt i top. Jeg havde en skøn dag og det var absolut mit indtryk af alle havde det sådan. Tak til Nørvang for et super arrangement - det må I gerne gøre igen!

 

Når tiden er til det vil jeg få lavet et galleri med mange flere billeder fra dagen.

Floyd blev på dagen besigtiget og chippet, så er det formelle klaret. I dag har Strauss og Estienne været et smut i Hedensted hvor der blev afholdt pintokåring og der i den forbindelse var en mærker på pladsen. Strauss blev besigtiget og chippet, så nu afventer vi bare passene.

 

06.08.2009

Floyd er meldt til føl- og plageskuet i Vestbirk. Jeg er selv rigtig godt tilfreds med ham og synes derfor det kunne være sjovt at få ham bedømt allerede nu som føl. Han er en kraftig lille fyr, og Makalu har absolut givet rigtig mange af sine kvaliteter videre, om det så er nok, det må tiden jo vise :o)

 

 

20.07.2009

Mentha har igen i år absorberet et foster efter Maclaren, hun blev scannet og bar tydeligt præg af at have været drægtig indenfor den sidste uge. Øv hvor er det bare ærgerligt, men jeg har nu opgivet. Hun blev i sidste brunst bedækket ved skønne lille Bakkehaves Jumbaldi, så nu krydser jeg fingre for at kombination kan give et føl næste sommer. Ravenna går stadig i stoddet hos Maclaren, og vi afventer om hun viser brunst igen.

 

 

20.07.2009

Venter spændt på dommen

30.08.2009

I går var Stutteri Porsgaard og jeg til det første Føl- og Plageskue i Vestbirk. Jeg havde valgt at Floyd skulle have sin debut i showringen og Porsgaards Trischa skulle med for at se om hun kunne følge op på succesen fra i foråret. Begge ponyer klarede særdeles flot. Floyd stod fløj i holdet for standart hingsteføllene, og vandt senere kampen om skuets bedste hingsteføl. Han endte faktisk som den bedste hingst til Føl- og plageskuet, så jeg er rigtig stolt af den lille dreng. Dejligt at blive bekræftet i at man ikke har set helt galt når man selv har vurderet ham hjemme på marken!

 

Porsgaards Trischa gjorde det igen rigtig flot, nr. 2 i et stort hold standart 2-års hopper med 43p. Stort tillykke til Trine med hendes dejlige hoppe, som jeg igen havde fornøjelsen af at fremvise.

 

Floyds beskrivelse og karakterer kan ses under Resultater

 

 

Så er vi hjemme igen efter en weekend der stod i ponyens tegn. Rikke hentede som skrevet Estienne, Strauss og mig fredag aften, så hele lørdag og søndag gik med at kigge på og snakke om de kære ponyer.

Estiennes kåring gik ikke helt som forventet. Dels er hun jo kun udstillet en enkelt gang tidligere og dels er hun førstegangs mor. I hvert fald ville hun overhovedet ingenting og var næsten ikke til at drive rundt i ringen trods Strauss var lige i hælene på hende -tro det eller ej, men hun er altså vant til at blive trukket med :o) En kåring i 2.kl.a med 5x8 kan jeg vist være rigtig godt tilfreds med!

 

Hendes beskrivelse kan læses under Resultater

 

 

 

 

 

 

 

Strauss er et helt specielt føl. Han har lige fra første dag været meget selvstændig og stak ofte af fra mor. Lige nu går de hjemme i stoddet hos Makalu og det er som om han ved at det et strengt forbudt at gå hen til Makalu og lige netop derfor er det den aller-sjoveste leg.

Strauss ligner sin far, Møllegårds Vivaldi, på rigtig mange punkter og Vivaldi har tilføjet rigtig mange af de ting som jeg håbede på da jeg valgte at krydse Estienne med ham.

 

Vivaldi er jo desværre ikke nogen helt ung herre længere, men jeg håber at kunne lave denne kombination endnu engang og så måske være så heldig at få et hoppeføl -det vil være helt fantastisk!

 

 

16.07.2009

Så er det på søndag det går løs for Estiennes og mit vedkomne. Spændende hvad de siger til hende, hun har jo kun været udstillet en gang tidligere og der fik vi kun en rød rosette, ingen beskrivelse eller karakter. Hun er stadig for tyk, men jeg synes altså ikke at man skal sætte en følhoppe på skrump. Jeg håber jo at hun igen er drægtig, og med en velnæret Strauss ved siden så gør det ikke noget at man har lidt at tære på...

 

I morgen drager Estienne, Strauss og jeg op til Rikke, så følges vi ad begge dage, så er der noget kortere at køre. Jeg glæder mig til en hyggelig weekend i ponyernes tegn :o)

 

 

28.06.2009

 

26.06.2009

 

 

Denne uge har stået i høets tegn, og det lykkedes heldigvis igen i år at få det tørt ind. Det er altid lidt spændende med det danske sommervejr om det holder tørt som de lover. Det gjorde det i år og det er blevet noget rigtig fint hø, så nu kan vi klare os endnu en vinter.

15.06.2009

Det er ikke fordi der sker så meget lige for tiden. Makalu har fået endnu en hoppe til bedækning, så har han 4 hopper i hans stod i år. Estienne er meldt til kåring så træningen af hende er i gang. Til trods for at hun malker godt og har travlt med at holde styr på hendes søn så er hun stadig lidt for tyk, men hun er nok bare "big-boned" ;o)

 

26.05.2009

 

22.05.2009

 

 

 

 

 

Jeg skal lige love for at Estienne er kommet på noget af en opgave med at holde styr på sin søn. Han benytter enhver lejlighed til at stikke af. Han er meget modig og kommer straks hen og vil snakke. Hans selvstændighed stammer helt sikkert fra hans fader :o)

Estienne er en lidt grov hoppe af den gamle type, jeg valgte derfor at krydse hende med Vivaldi, som er en lille fin hingst med det skønneste hoved og masser af hår, og det ser ud som om Strauss ligner sin far mest. Jeg er super tilfreds med resultatet - havde det da bare været en hoppe...!

20.05.2009

 

Floyd er i dag 3 uger gammel. Han er en rigtig kraftig lille bamse. Han ser super godt ud og hvis han forsætter sin udvikling så kan det kun blive rigtig godt. Står du tilfældigvis og mangler en sort medium hingst så er her et bud på en kommende avlshingst med en stamtavle helt i top! Kontakt mig gerne hvis du skulle have interesse i at købe Floyd.

Der er rokeret lidt rund så Flicker, Floyd og Frodo er kommet på engen og Estienne er lukket ud i stoddet til Makalu. Så nu har jeg kun Makalu og hans damer gående herhjemme, det er dejlig nemt. Estienne skulle egentlig først have været bedækket til næste år, men jeg har planer om at hun skal til kåring i år, og så er det nemmere at træne hende når hun er hjemme, så får hun bare fri næste år i stedet for.

 

 

Endelig folede Estienne, efter at have gået med vokspropper i 10 dage og holdt mig på konstant nattevagt, så havde hun kl. 02.25 en let og helt ukompliceret foling. Det blev som forventet en lille dreng. Dels er hun gået 10 dage over tid og dels havde hun det jo med at "bedække" de andre hopper, så teorien holdt altså stik denne gang.

Han var navngivet på forhånd uanset hvilket køn det blev, og han hedder Gyldenlunds Strauss. Jeg har valgt at alle Estiennes føl skal starte med S, da Elgrecos føl jo starter med E. På den måde er det nemt at se forskel på hvem der er stammoderen fra mit stutteri. Et par generationer tilbage kommer Estienne og Elgreco jo begge ud af Eriska of Normandykes. Faderen til den lille fyr er Møllegårds Vivaldi, derfor var det jo nærliggende at ham her også skulle opkaldes efter en komponist.

 

 

12.05.2009

 

Floyd vokser godt. I dag er han en uge gammel og han er en selvsikker lille fyr der gerne stikker af fra Flicker, så hun har nok at se til. Jeg er rigtig tilfreds med ham, han har lige fra første dag stået helt korrekt på benene og så har han udstråling og charme. Han bliver spændende at følge de næste par år :o)

Mentha og Ravenna er her til formiddag rejst af sted over til Waulkmill Maclaren. Fam. Vihrs skulle også have en hoppe derover så vi fandt ud af at følges, dermed bliver omkostningerne på transporten jo reduceret. Allan havde Makalu med i traileren, så han er nu lukket i stod med Elgreco og Lyne. Elgreco holdte desværre ikke sidste år, så nu prøver vi lige en gang mere om ikke det kan lade sig gøre.

 

Hvis nogen skulle have interesse i at bruge Makalu til deres hoppe, så er der plads til at han kan tage enkelte fremmede hopper ind. I kan se her for mere information omkring hingsten. Kontakt gerne mig hvis du vil vide mere, eller komme forbi og se ham.

 

 

07.05.2009

Det går rigtig fint med Floyd, han er en stærk lille fyr. I dag er han og Flicker lukket ud i flokken og det gik helt uden problemer. Nu får de lige nogle timer ude her i formiddag så kan de komme ind i boksen og slappe af igen. Han er rigtig dygtig til at følge Flicker, og hun er meget bedre til at passe på ham mht. til hegn og de andre ponyer, end hun var med Frodo. Flicker havde tydeligvis savnet de andre så det var dejligt at det allerede kunne lade sig gøre at lukke hende ind til dem, jeg tør kun at gøre det fordi hun rangerer højt i hierarkiet. Elgreco som er førerhoppe er meget interesseret og går lige ved siden af dem hele tiden og holder de andre på afstand, men jeg tror ikke at hun tager ham fra Flicker, de er selvfølgelig under opsyn med korte mellemrum. Der kommer billeder når batteriet til kameraet er ladet op :o)

 

I går blev Argo og Étoile kørt på sommergræs, det var lige noget de synes om og kunne straks genkende stedet da de trådte ud af traileren. Deres tidligere mark kommer dog ikke til at få ro endnu idet Frodo og Saras 2 års hingsteplag, Porsgaards Dazzling Ruby begge er kørt herhjem. Dyrlægen kommer i dag og kastrerer dem, og så får de lov at have hinanden til selskab indtil de er helet og kan lukkes sammen med hopperne.

 

....Så er Dazz og Frodo blevet kastreret, det gik rigtig fint med dem begge. De går nu og nyder hinandens selskab, "Best Buddies" lige med det samme, så det kunne ikke være bedre :o)

15.05.2009

 

Så kom han endelig til verden, næsten 3 uger over termin! Flicker valgte hertil aften at fole på folden, selvfølgelig mens jeg ikke var hjemme. Lars klarede jobbet som jordemoder til UG og folingen gik lige efter bogen. Flicker havde ikke engang svedt. Selvom jeg havde ønsket mig en hoppe efter hende denne gang, så er jeg rigtig godt tilfreds med resultatet - en fin og kraftig hingst efter Bakken Makalu. Den kombination skal vist prøves igen :o)

Flicker er en super mor og hjælper ham til rette med at finde patten osv. Nu er de lukket på stald og Flicker får et tiltrængt hvil. Barnet er allerede døbt og skal hedde Gyldenlunds Floyd.

 

 

17.04.2009

Hvis teorien om at hoppen kan blive hingstet når hun bærer et hingsteføl holder stik, så er der ikke nogen tvivl om at Estienne venter en hingst. Hun bedækker flittigt de andre hopper når de er i brunst. I disse dage er det Elgreco der står for tur sidste uge Ravenna og ugen forinden var det Mentha, så den kære Estienne har nok at se til. Imens må Argo og Étoile stå på den anden side af hegnet og kigge misundeligt på - verden er bare uretfærdig :o)

 

Der er stadig ingen tegn på en nærtstående foling ved Flicker, selvom hun har termin i dag, hun er godt nok noget blød bagi, men hun har endnu ikke sat yver, så jeg må vist væbne mig med tålmodighed.

 

Lige et par billeder af smukke Argo taget af fotograf Trine Christensen til skuet i Vestbirk

12.04.2009

 

I dag er det præcis et år siden Lyne's forfærdelige foling. Hun ser skøn ud og trives på allerbedste vis. Jeg havde aldrig turde håbe på at hun ville blive som hun er i dag, da jeg stod midt i den mareridts foling sidste år. Hun er fuldstændig sit gamle jeg, bevægelsen er ikke som den var inden, men hun er glad og har ikke ondt, det er trods alt det vigtigste. I år kommer Bakkens Makalu igen her på stutteriet og jeg har besluttet at hun skal holdes til ved ham.

Flicker har termin i disse dage, og venter netop føl efter Makalu. Jeg har i år fået sat overvågning op i stalden så hun har de sidste mange nætter været fuldt tæt selvom hun endnu ikke rigtig har sat yver.

05.04.2009

 

I går blev dette års skue sæson skudt i gang med et fantastisk godt skue i Vestbirk. Jeg fuldes med Sara og Trine fra Stutteri Porsgaard og i traileren havde vi Argo og Trines 2-års hoppe Porsgaards Trischa. Argo endte som nr. 2 i holdet med 39 points, samme antal som fløjen. I BIS stod han som nr. 18. Han er en dreng i voksealderen og med sine 102 cm. i stang pt. så siger det jo næsten sig selv at han slet ikke er færdigudviklet endnu, men han opførte sig pænt hele hele dagen og var en ren fornøjelse at have med. Jeg tror absolut stadig på ham som min fremtidige avlshingst. Trischa tog fløjen i hendes hold og sluttede som nr. 4 BIS. Et stort tillykke til Trine med Trischas flotte resultat!

 

 

28.03.2009

Mentha har i formiddag været en tur på den lokale foderstof og givet trækture til børn i anledning af deres åben hus arrangement. Hun var en af 3 shetlandsponyer som i et par timer gav en masse børn en lille ridetur og en god oplevelse. Det er en rigtig god og nem måde at gøre lidt reklame for shetlandsponyen på. Det kræver jo ikke ret meget og oplevelsen er tydeligvis rigtig stor for mange at børnene.

Marken herhjemme er ved at være noget slidt og sommer engen ser allerede fin ud så jeg valgte at køre de unge, Honesty, Duchess, Magdalena, Rikikki og Frodo, derned i dag. Det passede dem rigtig fint, som billedet viser så var det med snuden i græsset, og bagdelen rettet mod mig lige med det samme.

10.03.2009

I dag fylder Frodo 1 år, hold fast hvor tiden bare er gået stærkt. Jeg er begyndt at glæde mig til dette års føl og maverne på Flicker og Estienne vokser godt, og med termin i hhv. starten af april og starten af maj, så kan føl-tiden snart komme. Desværre er Elgreco sandsynligvis ikke i fol, jeg har i hvert fald opgivet håbet, hendes mave er slet ikke vokset. Jeg har heldigvis lavet en aftale med Fam. Vihrs om at Makalu kommer hertil stutteriet i bedækningssæsonen igen i år, så hun bliver bare lukket i stod med ham igen. Han skal også bedække Lyne, som jeg er meget spændt på om kan komme i fol efter sidste års forfærdelige foling og komplikationerne som opstod deraf. Jeg tør ikke andet end at prøve med en lille hingst denne gang og der er Makalu perfekt, han har jo det hele, blot i en mindre indpakning. Og så er jeg glad for at jeg kan have hende hjemme og dermed har mulighed følge hende. Jeg ville aldrig sende hende i byen til bedækning når jeg ikke aner hvordan hun reagerer samt hvor besværligt forløbet bliver.

 

09.03.2009

 

Smukke Argo-drengen, 2år

Så er det vist på tide med en opdatering :o) Det er nu ikke fordi der er sket ret meget på pony-fronten. Argo er meldt til unghesteskuet i Vestbirk så vi træner så meget som vi kan finde tid til. Jeg er heldigvis tilbage på arbejdsmarkedet og skulle lige bruge lidt tid til at finde ind i en ny rytme. På min nye arbejdsplads kører de med lange arbejdsdage, men det betyder jo så også at man har nogle dage helt fri og det passer mig faktisk rigtig fint, så har jeg tid sammen med ponyerne mens Casper er i dagpleje.

I dag har Argo for første gang haft trense på og det gik som alt andet med ham super nemt. Selvom han rigtig er kommet i puberteten og konstant skal prøve grænser af, så forstår han at gøre det på en måde så man umuligt kan blive sur på ham. Han er simpelthen sådan en dejlig dreng og temperamentet er 100% i orden.

 

 

 

23.01.2008

Øv hvor er jeg bare hårdt ramt af uheld lige for tiden. Mentha har i nat aborteret mit drømmeføl, hvor er jeg bare ked og ærgerlig over det. Heldigvis virker hun frisk og afklaret med det, og det er trods alt det vigtigste at jeg endnu har hende, men det er bare drøn uretfærdigt. Føllet var fint og velskabt, men havde drejet hovedet så den er nok blevet kvalt og derfor har hun kastet.

 

02.02.2009

Argo er så småt ved at blive mere hingst at se på, det plagede look er ikke så udpræget længere, og jeg synes faktisk at han er en rigtig pæn dreng, der hænger fint sammen trods han nu er knap 2 år og stadig mangler at sætte sig. Han skal med til Unghesteskuet i Vestbirk til april, dels har han rigtig godt af at komme med i byen og dels er det et år siden han sidst er blevet bedømt. Jeg er selvfølgelig meget spændt på hvad dommerne mener om ham, jeg håber naturligvis på det bedste selvom jeg godt ved at han slet ikke er færdig endnu. Jeg håber og forventer stadig at han skal blive min kommende avlshingst, og så betyder det jo alligevel lidt om de kommer hjem med en god bedømmelse.

Mht. til Mentha, så virker hun lidt ked efter hendes abort. Hun står meget og hænger ved hegnet ind til hingstene. Pernille har været så sød at tilbyde hun må komme igen, hun ved hvor meget jeg ønsker mig det føl. Ravenna skal jo derover alligevel, så jeg har valgt at jeg vil prøve en sidste gang med Mentha/Maclaren kombinationen.

 

 

20.01.2009

Dyrlægen har været ude ved Honesty i aften, hun havde af uvisse grunde fået en omgang spiserørs-forstoppelse. Jeg har aldrig oplevet det før, og hold fast hvor var jeg bange for at miste hende da hun stod med spyt og snot rendende fra mund og næse. Der troede jeg næsten at det var slut. Heldigvis kunne dyrlægen berolige mig, og han fik hende hurtigt givet noget smertestillende og noget at slappe af på. Han kunne langsomt men sikkert massere klumpen løs og ned i maven på hende. For en sikkerheds skyld fik hun en slange igennem for at sikre fri passage. Jeg blev siddende ved hende i boksen noget tid efter, hun havde brug for at blive nusset lidt om. Hun begyndte dog relativt hurtigt at spise lidt, så nu skal ømheden og forskrækkelsen bare lige fortage sig.

 

 

14.01.2009

Vi er alle kommet godt ind i det nye år, og er efterhånden begyndt at se frem til foråret. Jeg går desværre, grundet finanskrisen, hjemme pt. Jeg havde gemt noget af min barsel, den får jeg så brugt nu mens jeg søger nye udfordringer. Forhåbentlig finder jeg noget snart, havde jo indstillet mig på at skulle i gang med arbejde igen. Casper passer stadig sin dagpleje, så jeg har masser tid til at hygge om ponyerne. Argo og jeg får gået nogle dejlig lange ture, han er så sød og nem og trods han endnu ikke har haft trense på, så opfører han sig pænt. Han forsøger dog ihærdigt at imponere naboens islænderhopper når vi går forbi, de synes nu ikke han er så lækker som han selv synes ;o) Jeg regner med at hans skal udstilles i Vestbirk, er meget spændt på hvad dommerne synes om ham, der er sket rigtig meget det sidste år, hvor han er vokset godt i højden, så nu håber jeg at han tager lidt i bredden også.

 

 

Line Laugesen © • Stutteri Gyldenlunden