2013:

07.12.2013

 

2 søde nissedrenge, Gyldenlunds Mojito og Casper <3

Året for os har været skønt. Indkøb af Waulkmill Woodpecker har nok været noget af det største for mig, at få sådan en hingst ind er et ønske jeg ikke troede kunne opfyldes. Et andet højdepunkt var Menthas kåring i 1.kl., den dag blev der sendt mange tanker til Inge i himlen. Woodpeckers flotte materialprøve som en af de få med rød rosette står også højt i erindringen. 3 smukke, sunde, raske og stærke føl er kommet til verden, lille Rusti opkaldt efter "min" første shetlandspony har en særlig plads, selvom hun pt. mest ligner et uldent får.

Næste år glæder vi os til nye udfordringer, nye føl og nye udstillinger, vi glæder til at se jer alle igen. Nu er det vist på tide at ønske jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår!

 

30.11.2013

Makalu er lukket sammen med sin tre sønner, Flanagan, Elliot og Mojito og det er gået over al forventning. Det manglede da også bare at han babysitter nogle af alle de hingsteføl som han har givet mig ;)

 

De sidste hopper er hentet hjem fra engen, så nu er alle samlet her på matriklen og det er nu en fornøjelse at gå i stalden og høre deres veltilfredse gumlen og prusten.

 

Bedækningsplanerne for næste år har længe været under overvejelse og jeg har endnu ikke besluttet mig, der er så meget jeg gerne vil prøve, men jeg bliver også nød til at holde lidt igen. Det eneste som er fastlagt er Elgreco x Makalu, jeg tør ikke andet end at holde hende i gang nu hvor vi har fået sat forfangenheden skakmat, hendes folinger har nogen gange været lidt hårde derfor vil hun aldrig blive sat sammen med Argo, jeg tør simpelthen ikke så stor en hingst til hende.

 

 

27.11.2013

De unge drenge hos Trine kunne desværre ikke enes når der kom hopper i nærheden, derfor er Mojito og Flanagan i dag hentet hjem og Trischa tilbage til Trine. Det er så meningen når der falder lidt ro på at Makalu skal forsøges sammenført med de unge drenge så han ikke skal gå selv helt indtil foråret.

 

 

10.11.2013

Makalu er kommet hjem igen efter at have gået i fred og ro med Trines Trischa hele sommeren, så nu håber vi at det er lykkedes dem at producere en lille føl-bejs. Trischa er fulgt med ham herhjem til selskab, mine drenge går hos Trine sammen med hendes unge hingste og det håber vi at de kan blive ved med hele vinteren.

 

 

17.10.2013

I dag havde jeg besøg af besigtigeren som fik besigtiget og chippet alle føllene. Det er første gang jeg får det gjort hjemme, men med et skævt antal føl kunne det ikke betale sig at køre turen til nærmeste mærkeplads, som alligevel ligger ca. 45 km væk.

 

 

13.10.2013

 

Woodpecker og jeg var i går i Brædstrup til den årlige materialprøve. Det var bestemt med sommerfugle i maven og mange nerver at jeg kørte hjemmefra om morgenen. Jeg havde en meget dårlig oplevelse med Floyd sidste år som var meget bange for at være i ridehallen og man kan ikke forberede ponyen på det den kommer ind til der. Dels er ridehallen meget mørkt og dels er det meget kompakt med publikum kun i den ene ende.

Vi nåede nærmest ikke at varme op pga. af en aflysning og nogle omrokeringer, men Woodpecker var en stjerne og klarede det hele så flot. Han gik en rigtig fin prøve og blev da også belønnet med en af de ganske få røde rosetter der blev uddelt denne dag. Faktisk endte han som nr. 3 på dagen og jeg er meget stolt af ham :) Tusind tak til Charlotte Møller for billeder og support hele dagen, det gjorde alting meget nemmere at have en ekstra hånd!

 

Woodpecker nyder en velfortjent aftensmad efter endnu en god træning i linerne, ja faktisk har man kun gode træninger med ham, man går altid derfra med et smil. Han er virkelig fantastisk at arbejde med og hans vilje er kæmpe stor. Vi har endnu ikke trænet i trense og med bid, men derimod brugt kapsunen og den er virkelig god. Jeg er hysterisk med munden på mine ponyer og her er den et fantastisk redskab til at starte træningen op i noget nyt. Jeg bruger den både når jeg træner lange liner, longerer og Casper bruger den til at ride i.

 

23.08.2013

 

Endelig kom Ravenna med hendes længe ventede føl. Hun kom lidt senere end jeg normalt gør til hingst sidste år, men havde håbet at hun havde holdt tidligt, så føllet var kommet i maj eller juni. Pyt med det hun har fået et vidunderligt hoppeføl med det dejligste hoved og nogle gode solide lemmer. Føllet er som jeg havde planlagt opkaldt efter hendes mormor og "min" første shetlandspony Rusticana. Det er en stor ære at bære det navn, men jeg er ikke i tvivl om at det kan hun sagtens leve op til.

Ravenna snød mig og har selv folet på folden tidligt i morges, det er ikke første gang hun snyder mig, så det kom egentlig ikke som den store overraskelse. Jeg tjekkede yver på hende i aftes, som jeg har gjort det hver aften de sidste par måneder. En smule mere end hun plejer men ikke noget særligt. Alligevel af erfaring fra tidligere satte jeg vække uret til kl. 02 og der var yveret det samme. Kl. lidt over 05 vågner jeg af mig selv med den der fornemmelse af at nu havde hun folet og ganske rigtig, da jeg kommer ud står hun stolt med et næsten tørt føl ved siden som lystig patter. Jeg hader når jeg ikke kan få lov at være med, men heldigvis er alt gået fint, moderkagen er fundet hel og flot.

 

 

 

06.10.2013

Af personlige årsager valgte jeg at lade Woodpecker blive hjemme fra Oktobershowet. Jeg tog afsted som tilskuer og gav en hånd hvor nogen manglede. Kæmpe ros til arrangørerne for et super flot og veltilrettelagt skue, festen i Chicagobaren om aftenen blandt shetter-venner var naturligvis også en succes :)

 

 

22.09.2013

Woodpecker er nu så dygtig i linerne at jeg har meldt ham til materialprøven næste måned. Det er dog ikke uden bekymring, ikke pga. Woodpecker, men pga. den dårlige oplevelse jeg havde med Floyd sidste år som blev meget skræmt og utryg ved at være inde i ridehuset. Derfor har jeg også benyttet mig af muligheden for at udstille ham til Oktobershowet weekenden inden, så prøver vi at være i byen sammen og han får prøvet at være i ridehus inden det går løs til materialprøven. Han er meget sød og meget fornuftig men jeg har ingen mulighed for at træne i ridehus og jeg fik at mærke sidste år hvor stor en forskel det kan gøre. Nu glæder jeg mig bare til at have ham med i byen :)

 

Efteråret er kommet meget hurtigt, flere af ponyerne har efterhånden sat en del pels, jeg er begyndt at have følhopperne på stald om natten for at fodre på dem, det tror jeg aldrig jeg er startet med så tidligt på sæsonen før, men det er lidt sløjt med græsset i år. Det har også betydet at Mentha og Argo er hentet hjem fra deres græs, det er også en måned tidligere end jeg plejer at hente dem hjem fra det stykke.

 

Føllene stortrives, lille Rusti er bare fremme i skoene og leger lystigt med de to store, hende kan de ikke sådan lige tryne. Ellie har ædt halerne på de hopper som gik i den flok, nærmest fra den ene dag til den anden kunne en hale forsvinde, jeg har efterforsket lidt hvad det kunne skyldes og nogen mente orm, andre bare at det var en dårlig vane. Nu er der i hvert fald behandlet for orm og halerne smurt i "bid stop" og det har sat en ende på det, bare trist at det kostede 3 hopper halerne, det kommer til at tage tid inden de er pæne igen.

 

 

08.09.2013

17.08.2013

 

 

 

 

I dag var dagen hvor Woodpecker kom i de lange linier for første gang. Han er simpelthen en fornøjelse at arbejde med og han prøver alt hvad han kan på at forstå hvad det er man beder ham om. Der er ingen tvivl om at den opvækst og opdragelse han har fået med i bagagen fra Troels og Pernille er guld værd.

 

Jeg håber at kunne finde tiden til at træne ham og gøre ham klar til materialprøven i år, det kan være svært med 2 mindre børn og en mand der er landmand og dermed arbejder 24/7 på denne tid, ellers så øver vi bare noget længere og tager den næste år i stedet.

 

10.08.2013

 

Børnene og jeg var i dag et smut i Odense Zoo, Casper ville gerne se tigere og jeg ville gerne hilse på Floyd, så det passede jo fint.

Det var rigtig dejligt at se hvor godt han har fundet sig tilrette, han var tryg og rolig og hvilede i sig selv. Han går sammen med hopperne og ser ud til at nyde livet til fulde, jeg er sikker på at han får et dejligt liv i Zoo så længe de kan bruge ham og når hans tid er slut så rejser han herfra glad og tilfreds, ikke noget sørgeligt liv som kastebold med mange hjem og nye mennesker. Det varmer mit hjerte :)

 

 

22.07.2013

 

21.07.2013

 

 

I dag kom den store dag - årets hoppekåring. Jeg havde skiftet mening i sidste øjeblik inden deadline for tilmeldingen og valgte at melde Mentha til omkåring. Det er altid med kriller i maven jeg kommer til kåring, men da særligt når man kommer til omkåring og udelukkende går efter den røde rosette. Mentha så i mine øjne fantastisk ud, og dommeren kunne heldigvis også lide hvad de så og belønnede med kåring i 1.kl.

Jeg sendte Inge nogle tanker og håber hun med stolthed kiggede ned på hendes opdræt. Jeg har meget stor respekt for det som hun stod for og håber og ønsker at kunne formidle bare lidt af det videre. Lene Lund hviskede mig en historie om en sommerfugl, som trak nogle tårer, men jeg er meget glad for at du fortalte mig den, det betyder rigtig meget!

 

Tusind tak Helle fordi du og dit kamera kom forbi og forevigede nogle fantastiske billeder af Mentha!

 

 

 

02.07.2013

 

Det var mig en stor ære at Mrs. Provan, Stutteri Waulkmill, sammen med Fam. Vihrs i dag var på besøg hjemme hos mig for at se mine ponyer, naturligvis særligt Woodpecker, som hun ikke har set siden han som føl rejste over til Troels og Pernille. Det gør mig meget stolt at eje 2 af hendes fantastiske ponyer, som jeg er sikker på kan bidrage med meget til min avl. Faktisk har jeg kun to ponyer som ikke har Waulkmill blodlinier, ellers stammer alle mine ponyer fra hingste hun har avlet, Waulkmill Shian, Waulkmill Maclaren, Waulkmill Maclintock og Waulkmill Farmer. Hun fremhævede også Mentha som en af de ponyer hun allerbedst kunne lide fra kåringen, hun har netop X-faktor som gør at hun lige lyser lidt mere frem end nogle af de andre. Den største ros gik dog til lille Ellie, som hun var meget begejstret for, hende havde hun gerne taget med hjem som hun sagde, og så kan man vist næsten ikke få større roser. Desværre var tiden ikke til at køre på engen så hun kunne hilse på Honour og de andre dernede, men jeg håber og tror på at hun fik et indtryk af hvad det er jeg står for og hvad det er jeg gerne vil med min avl.

Kvalitets tid med min prinsesse, yndlingen af dem alle. Ravenna fik i dag en større omgang wellness. Hun har tendens til at blive meget fedtet i pelsen, hun gør det faktisk hver sommer, præcis som hendes moder gjorde. I dag hvor solen skinnede, så besluttede jeg mig for at nu skulle hun have det bad som hun trængte til. For at forblive gode venner med hende slap hun for hovedet, som I kan se, men nu skinner hun igen som den smukke prinsesse hun er.

Hun er min yndling, og selv om de alle betyder noget for mig, så er der ingen som hende her. Jeg er vokset op med hendes moder, Rusticana af Nørvang, som var en ener, og hende her ligner hende på så mange punkter. Rusti blev aflivet for et par år siden efterhånden, men jeg er ikke i tvivl om hvad Ravennas kommende føl skal hedde hvis det bliver en hoppe <3

26.06.2013

En lidt speciel dag i dag kan man vist roligt sige... Det var i dag at Floyd skulle til Odense Zoo og ende sit liv som løvemad, sådan gik det dog ikke helt. Inden man må komme ind med dyr i Odense Zoo skal de godkendes af dyrlægen og laves slagteattest på dem. Jeg havde lavet en aftale med Zoos dyrlæge om at køre forbi dem inden turen gik videre til Zoo. Dyrlægen synes det var en rigtig fin pony og spurgte om jeg ville have noget imod at han fik dyrepasser Søren, som bl.a. står for de shetlandsponyer der er i Zoo, til at kigge på ham, de havde nemlig problemer med den hingst de havde gående pt. For mig var det fint og jeg kørte til Zoo, Søren kom og kiggede på Floyd og han blev taget i nåde. Nu står han i Zoos stald og glæder sig til mødet med deres hoppeflok og deres gamle hingst bliver til løvemad i stedet. Nu er det sådan at når først ponyen er kommet inden for døren i Zoo så må den ikke komme ud igen. Jeg ved han bliver passet godt, kunne jo ved selvsyn se at deres ponyer var fine, og så får han et par gode år der inden de skal have nyt blod ind igen. Så mon ikke børnene og jeg skal en tur i Odense Zoo til sommer og hilse på Floyd og hans nye flok :)

 

Som om det ikke var nok til at gøre dagen god, så fik jeg den fantastiske besked at Magdalena er scannet drægtig med en Waulkmill Jupiter baby - ihh hvor jeg glæder mig til næste års føl hvor jeg håber på 3 føl efter forskellige 3 hingste, bl.a. mit første føl efter Argo! Lige pt. går jeg stadig og venter på det sidste føl i år, Ravenna trækker den lidt, men maven vokser og jeg tror ikke bare at det er græs :)

 

 

23.06.2013

Mentha er meldt til hoppekåringen i Randers. Hun blev som 3 års kåret med 40 point, men nu skulle hun have chancen igen for at se om hun ikke kan skrabe de sidste point ind til en 1.kl. Rachel Bown dømte hende til M&M sidste år og belønnede hende da med 42 point og bedste shetlandspony, så måske hun kan komme derop igen. Egentlig ville jeg have haft hendes datter Magdalena med, men hun skal vise brunst igen i næste uge hvis hun ikke holder og for mig er det vigtigere at hun kommer i fol end at hun bliver kåret i år.

 

 

17.06.2013

Estienne har givet Maria - Ll. Kragelund et dejlig sortbroget hoppeføl i dag. Jeg er så glad på Marias vegne, håber de får rigtig meget glæde af den lille pige og så har de stadig lidt fra Estienne når hun rejser herhjem igen :)

 

 

03.06.2013

Endelig er Magdalena kommet i brunst og blevet bedækket, nu krydser jeg fingre for at hun er kommet i fol!

 

 

12.05.2013

Donoma viste sig ikke at være i fol, hun er derfor rejst hjem til Sara igen. Der er dog den risiko at hun kommer med et vinter føl da hun har gået med Makalu der igen da jeg var overbevist om at hun var drægtig. Skulle det ske kommer hun nok tilbage hertil så jeg selv tager bøvlet som der følger med et føl i en kold tid, men det tager vi til den tid.

 

 

11.05.2013

Et af året højdepunkter, blev med et noget skuffende resultat for mig. Jeg havde tilmeldt Floyd og synes egentlig selv at han var fin og nok kunne trække en kåring i 2.a hjem. Sådan skulle det desværre ikke gå, Floyd faldt absolut ikke i dommernes smag og han fik nogle temmelig sørgelige point. Hvis de på dagen havde afvist ham på hans skridt havde jeg kunne forstå det, da han spændte en del og ikke kunne slappe af. Jeg havde taget beslutningen om at hvis han ikke kunne få en fornuftig kåring, så ville jeg bestille en tid ved løverne til ham. Det er der helt sikker mange der ikke kan forstå, men valget er truffet for hans skyld. Floyd er ikke en pony som elsker et kram eller at blive nusset og hygget om. Han er en pony der gør hvad man beder ham om af pligt og ikke af lyst, så derfor har jeg valgt at når han ikke kan få lov at indgå i avlen så må det blive den vej, og der ved jeg i hvert fald hvor han er så han ikke ender som kastebold.

 

Selvom han ikke opnåede kåring så var han i mine øjne stadig smuk, tusind tak til Helle for de flotte billeder!

 

 

Samme dag blev Magdalena kørt til hingst hos Waulkmill Jupiter, et føl jeg ser frem til med stor spænding, han er en fantastisk hingst i mine øjne og jeg er sikker på at han har meget at bidrage med.

 

02.05.2013

 

 

 

 

Makalu er igen blevet far, Gittes, Ejstrups Annimace har fået dette lille hingsteføl.

Så nu kan Makalu også prale af et broget afkom :)

 

Årets første udstilling, Unghesteskue i Skanderborg, som altid en super hyggelig og vel tilrettelagt dag. Jeg havde medbragt Mojito, som havde godt af at komme en tur med i byen uden mor og han opførte sig faktisk pænt, tålmodigheden var ikke den største udenfor ringen, men det kommer vel med tiden.

Jeg var så "uheldig" at få kat. nr. 1, hvilket jeg betstemt ikke synes er nogen fordel, men Mo fik en god og fair bedømmelse.

 

Desværre fik jeg ikke taget nogen billeder den dag, tak til Vihrs for de tilsendte :)

 

06.04.2013

 

03.04.2013

Dyrlægen har i dag været forbi og kastrere Elliot. Han er en fantastisk dejlig pony og kommer til at blive en super god vallak. Jeg synes ind imellem at jeg har manglet en god vallak til at passe de unge hingste og fravænningsføllene. Jeg er samtidig sikker på at mine børn kan få masser af glæde af ham, han er meget rolig og tålmodig så de kommer til at kunne gøre alt med ham.

 

Nu hvor dyrlægen alligevel var her så fik jeg taget DNA fra Woodpecker så det er på plads inden han engang skal til kåring.

 

Føllene stortrives og er så småt begyndt at interessere sig lidt for hinanden, nu mangler det bare lige at mødrene giver tilladelse :)

 

 

27.03.2013

I går aftes kom årets andet føl til verden. Jeg opdagende ca. kl. 18.00 at Duchess havde sat vokspropper, så jeg fik gjort overvågningsboksen klar og indstillede mig på endnu en nattevagt. Hun ville det dog anderledes og kl. 21.30 var hun tydeligt i veer. Det hele gik rigtig fint, jeg hjalp hende lidt da hun ikke rigtig kunne finde ro til at blive liggende og hele tiden rejste sig og rykkede rundt. Da hun endelig lagde sig og jeg fik fat i forbenene krævede det ikke mange veer før han var ude. Glæden var stor over endnu en god fødsel og et velskabt føl. Farven kommer altid efter det, men ønskede jo hverken broget eller rød, så at han blev brun er helt perfekt :)

Han bliver jo nok den sidste årgang efter Diamond Hagenstrup SH419 i Danmark og jeg glæder mig til at følge ham.

24.03.2013

 

 

 

Min kære gamle alfa-hoppe, dronningen af Gyldenlunden - Elgreco af Nørvang har fået det hoppeføl som jeg så inderligt ønskede mig efter hende. Føllebarnet har som alle Makalu-børn et smukt hoved, bitte små ører og fantastiske føre og velstillede lemmer.

Efter at have gået med et relativt spændt yver i 14 dage, valgte Elgreco om aftenen d. 19. at vende bagdelen til sin mad og så var jeg godt klar over at noget var i gærde. Så selvom hun ikke havde sat vokspropper som hun plejer så indledte jeg mit natterenderi og kl. 01.00 var der flotte store vokspropper. Kl. 04.00 kom vidunderet til verden i en nem, hurtig og ukompliceret foling.

 

Elgreco er en erfaren og dygtig følhoppe, så snart Ellie var oppe fik Elgreco hjulpet hende til patten. Hun er meget beskyttende overfor sine føl og går imellem mig og føllet så meget hun kan komme til det, derfor får hun nogenlunde ro sammen med dem de første par dage. Nu er der ingen problemer og Ellie er nysgerrig og kontaktsøgende præcis som hun skal være.

 

Nu venter jeg spændt på Duchess som også havde termin her i starten af marts, men hun har tilsyneladende ikke særlig travlt :)

 

 

05.03.2013

 

 

 

 

 

 

I dag fylder min dejlige Mo 1 år, han er en stor og glad dreng. Jeg har tilmeldt ham plageskuet i Skanderborg og jeg glæder mig til at indlede showsæsonen 2013.

Han nyder al opmærksomheden og glæder sig nok ikke til de små nye føl kigger ud og stjæler noget af den :)

01.03.2013

 

27.01.2013

 

Vi er kommet stille og roligt ind i det nye år, alle ponyerne var på stald nytårsnat med lys og musik. Da jeg kom hjem og havde puttet børnene gik jeg som sædvanligt en tur i stalden og alt var fred og ro.

Jeg glæder mig til foråret, til marts venter jeg de første føl og jeg glæder mig, det er den skønneste tid på året.

Jeg har været så utrolig heldig at få lov at købe en fantastisk hingst, nemlig Waulkmill Woodpecker. Blodlinierne passer perfekt til dem jeg arbejder med i forvejen og sådan en pony som ham her hænger ikke på træerne.

Eksteriør, størrelse og bevægelser er præcis som jeg ønsker det, at han så samtidig er særdeles velhåndteret og besidder et fantastisk temperament gør alt sammen at han passer perfekt ind på mit stutteri. Med ham kan jeg forblive tro mod Inges avlsarbejde og forhåbentlig lave nogle skønne føl på mine Nørvang linier. For mig er det en drøm der går i opfyldelse at eje sådan en hingst.

 

Tusind tak til Pernille og Troels for at betro mig deres dejlige dreng - jeg skal gøre alt for passe på ham!

Makalu med hans damer, Ravenna og

en meget højgravid Elgreco

Line Laugesen © • Stutteri Gyldenlunden